تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

مدیتیشن چیست و چگونه انجام میشود (توضیح کامل)

مراقبه و مدیتیشن چیست ؟ چگونه مدیتیشن را شروع کنیم

مدیتیشن فرآیندی است که ذهن شما را برای تمرکز و تغییر جهت دادن افکارتان آموزش می دهد. محبوبیت مدیتیشن در حال افزایش است زیرا امروزه  افراد فواید زیاد آن پی برده اند.

با مدیتیشن کردن می توانید به افزایش آگاهی خود کمک شایانی بکنید.
بسیاری از مدیتیشن برای کاهش استرس و افزایش تمرکز و همچنین رسیدن به آرامش استفاده می کنند.

مدیتیشن برای ایجاد عادات و احساسات مفید دیگر مانند خلق و خوی مثبت، انضباط شخصی، الگوهای خواب سالم و حتی افزایش تحمل درد استفاده می کنند.
با ما همراه باشید تا علاوه بر آن که بدانید مدیتیشن چیست بلکه انجام دادن آن یاد بگیرید و شروع کنید.

 

 مدیتیشن ” وضعیت طبیعی آگاهی ” شماست. راهی برای آموزش ذهن برای رسیدن به آرامش روحی و روانی است. دالایی لاما

تعریف مدیتیشن به زبان ساده

تعریف مراقبه و مدیتیشن به زبان ساده

مردم ممکن است مدیتیشن را با نشستن در سکوت و متوقف کردن تمام افکار و احساسات خود برای رسیدن به آرامش مرتبط بدانند. اما در واقع ذهن اینگونه کار نمی کند و مدیتیشن نیز چنین نیست. به جای اینکه سعی کنیم افکارمان را متوقف کنیم، تمرین می کنیم که اجازه دهیم افکار بیایند و بروند.

“مدیتیشن” یعنی رسیدن به یک آگاهی خالص و فارغ از هر گونه دغدغه های فکری و ذهنی که حتی در میان کشور های غربی رو به گسترش است.

مدیتیشن را می‌توان به عنوان مجموعه‌ای از تکنیک‌ها تعریف کرد که هدف آن تشویق حالت افزایش آگاهی و توجه متمرکز است.
مدیتیشن همچنین یک تکنیک تغییر دهنده هوشیاری است که نشان داده فواید زیادی در بهزیستی روانشناختی دارد.

این کار با استفاده از تکنیک های مختلف مدیتیشن انجام می شودبرخی از این تکنیک ها برای برخی افراد مؤثر است در حالی که مجموعه ای متفاوت برای برخی دیگر کارساز خواهد بود.

 انواع مراقبه ها یک هدف دارندبرای آرامش ذهن این پتانسیل را دارد که آنها را به یک زندگی شاد سوق دهداز نظر روحی، جسمی و عاطفی.

مدیتیشن با ما چه میکند؟

زندگی گاهی سخت، پر استرس و چالش برانگیز است. ما نمی‌توانیم آنچه اتفاق می‌افتد را کنترل کنیم، اما این پتانسیل را داریم که نحوه ارتباط خود را با آن چیزها تغییر دهیم.

 ما برای درک ذهن خود (افکار، احساسات و رفتارمان) به آگاهی نیاز داریم. و برای ارتباط با خود و دیگران به مهربانی و شفقت نیاز داریم.

مدیتیشن شرایطی را برای ما ایجاد می‌کند تا چیزها را واضح‌تر و شفاف ببینیم، احساس آرامش و رضایت داشته باشیم و بدون توجه به آنچه در زندگی‌مان اتفاق می‌افتد با خود و دیگران مهربان باشیم.

اما این بدان معنا نیست که به محض شروع یا پایان، احساس روشنی، آرامش و مهربانی خواهیم داشت. از آنجایی که ذهن همیشه در حال تغییر است، ممکن است هر بار که مدیتیشن می کنیم، تجربه ما متفاوت باشد.

ما به خودمان یاد می‌دهیم که با ذهن خود راحت باشیم. این واقعا به همین سادگی است. مدیتیشن به معنای دستیابی به چیزی جز انجام آن نیست: بررسی خودمان و توجه به وضعیت ذهن. زیرا مدیتیشن به معنای مهربانی با ذهن ماست.

بیش از۳۰۰۰ مطالعه در مورد فواید مدیتیشن انجام شده است که هر کدام بر اساس انواع مختلف مراقبه استتمرین مدیتیشن برای کمتر از ۱۰ دقیقه در روز تاثیر زیادی بر زندگی و مغز شما خواهد داشت.
به طور خلاصه، بر ذهن، بدن و سلامت عاطفی شما به روش های مفیدی تأثیر می گذارد.

مدیتیشن مانند یک ویتامین برای مغز شما است، زیرا به مواردی مانند اضطراب، افسردگی، پذیرش خود، خوش بینی و تنهایی کمک می کند.
مغز شما را بهبود می بخشد و به شما امکان می دهد نگرش مثبت تری نسبت به خود و زندگی داشته باشید.

همچنین به مواردی مانند تمرکز، حافظه و پردازش حسی کمک می کند. مطالعات زیادی برای اثبات این موضوع وجود دارد.

مراقبه و مدیتیشن برای سلامت کلی بسیار عالی است و خطر حمله قلبی، سکته مغزی، فشار خون و آلزایمر را کاهش می دهدهمچنین برای افرادی که از دیابت، فیبرومیالژیا، آرتریت روماتوئید، آسم و اختلالات التهابی رنج می برند مفید است.
مدیتیشن نتایج مثبتی بر بدن و سلامت شما خواهد داشتپزشکان همچنین مدیتیشن را برای بیماران خود به عنوان راهی برای درمان بسیاری از این بیماری ها توصیف می کنند.

مدیتیشن به معنای تبدیل شدن به یک فرد متفاوت، یک فرد جدید یا حتی یک فرد بهتر نیست. این در مورد آموزش در آگاهی و دریافت یک حس سالم از دیدگاه است. شما سعی نمی کنید افکار یا احساسات خود را خاموش کنید. شما یاد می گیرید که آنها را بدون قضاوت مشاهده کنید. و در نهایت، ممکن است شروع به درک بهتر آنها نیز کنید

چگونه مدیتیشن را شروع کنیم

چگونه مدیتیشن را شروع کنیم

۱- مکانی آرام را در خانه ،طبیعت یا محل کار انتخاب کنید به طوریکه تا ۱۰ دقیقه چیزی مزاحم شما نشود (حتی میتوانید روی یک صندلی بنشینید و پاهای خود را روی زمین قرار دهید)

۲- محدودیت زمانی تعیین کنید
اگر تازه شروع کرده اید، انتخاب زمان کوتاهی مانند پنج یا ۱۰ دقیقه می تواند برای شروع عالی باشد

۴- به تنفس خود توجه کنید
تنفس خود را به هنگام دم و بازدم دنبال کنید و به ان اگاهی داشته باشید

۵- پرش افکار

توجه کنید اگر دقایقی بعد ذهن شما سرگردان شد و توجه را از تنفس شما به جاهای دیگر برد هیچ اشکالی ندارد،مجددا حواس خود را به نفس کشیدن تان معطوف کنید

۶- با ذهن سرگردان خود مهربان باشید
خودت را قضاوت نکن یا در مورد محتوای افکاری که در آن گم شدی وسواسی نشو. فقط برگرد.

۷- با مهربانی ببند

حالا علاوه بر اینکه حواستان روی نفس کشیدن‌ هست، لازم است تا اندیشه خود را روی حرکات منظم و حساب شده بدن تنظیم کنید.
بسیاری از افراد حرفه‌ای در این زمینه، حتی صدای فعل و انفعالات بدن خود را نیز می‌شنود و آنچنان در عمق بدنشان فرو می‌روند که آرامش درونی بسیاری پیدا می‌کنند.

انگشتان دست را به گونه‌ای قرار دهید که تماسی با یکدیگر نداشته باشند. همچنین سعی کنید به ریتم ضربان قلبات توجه داشته باشید و آرامش بیشتری از آن بگیرید.
دستان شما باید نقش چشم‌هایتان را بازی کنند و چشم‌هایتان باید گوش شوند تا صداهای آرامش بخش درون بدنتان را با قوه تخیل بشنوند و ببینند

برگردید

خودشه! این تمرین مدیتیشن است. میروی، برمیگردی، و سعی میکنی با مهربانی هر چه تمامتر این کار را انجام دهی.

انواع مدیتیشن

انواع مدیتیشن

مراقبه تنفسی  آگاهی از تنفس و شمارش آن

در بین راه های متفاوتی که در مدیتیشن برای رسیدن به آرامش ذهنی مورد استفاده قرار می گیرد “آگاهی از تنفس” بالاترین جایگاه و اهمیت را داراست این سبک در شرق آسیا مانند هند و تبت و ژاپن بسیار طرف دار و خواهان دارد در این روش جدای اینکه ذهن به آرامش خود می رسد بلکه باعث سلامتی ذهنی و بدنی هم می شود.

سوژه در مدیتیشن

عمل دم و بازدم یا همان نفس کشیدن بهترین” موضوع “انتخابی برای مدیتیشن محسوب می شود و جدای از این که موضوع بسیار خوبی برای مدیتیشن باشد به خاطر دارا بودن از یک سری دلایل منطقی ، اهمیت بیشتری پیدا کرده است یکی از این دلایل این است که شما هر توقعی از یک مدیتیشن خوب و کامل دارید در” مراقبه ی تنفسی “می توانید ببینید اعم از رسیدن به ارامش روحی و جسمی و هر چیزی که انتظار دارید.

 

از دیگر منفعت های “مدیتیشن تنفسی” نیرو بخشی ، سلامتی یافتن ، تقویت اعصاب و روان ، حس آرامش عمیق گرفتن ، ثبات ، باز شدن فکر ، مسلط شدن به افکار و احساسات ، بالا بردن نیروی تمرکز ، کنترل خشم  به وجود آوردن توانمندی در روح وجان ، آگاهی روانی و هوشیاری الهی و شناختی می باشد.

 

همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم تنفس با سلامتی در ارتباط است به گفته محققان روانشناختی آرامش با تنفس رابطه متقابل دارد مثلا افراد هنگامی که عصبانی می شوند و حالت اضطراب در ان ها پدیدار می شود ، تنفس شان به تندی و بریده بریده و صدا دار می شود و یا به رغم آرام شدن تنفس شان ارام ، بی صدا ومنظم می شود و هماهنگ عمل می کند با توجه به این مسئله دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که می توان با هماهنگ کردن ارکان تنفس مدیتیشن را انجام داد و یا اینکه تنفس را موضوع مدیتیشن قرار دهند.

مدیتیشن دیداری

روش اصلی برای مدیتیشن دیداری

در جایی به مدیتیشن بپردازید که سرو صدا یا هرگونه عوامل آزار دهنده در حد تحمل تان باشد.
ثابت با ذهنی آسوده و متوازن بنشینید.
به ارامی و پی در پی ومنظم نفس بکشید وتنفس دیافراگمی داشته باشید
همان طور که با آرامش نشسته اید به هر چیزی که مد نظرتان بود خیره شوید بعد از چند لحظه چشمان تان را ببندید و به تصویری از ان شی که در ذهن تان مجسم کرده اید نگاه کنید هر از گاهی چشمان تان را باز کنید به شی نگاه کنید و مجدد چشمان تان را ببندید و به تصویر مجسم کرده ان نگاه کنید پس از دقایقی مراقبه به طور کلی مجسم کردن آن شی خوش ایند که هر چیزی می توتندباشد می شود.

هر لحظه و یا هر چند بارکه در انجام تمرکز و مدیتیشن ، افکار یا اشکال مزاحم به ذهن تان آمد به آرامی توجه خود را دوباره به جای قبل برگردانید و حالت آسودگی خود را حفظ کنید.

 مدیتیشن شنیداری

روش های اصلی برای مدیتیشن شنیداری
+ مکانی که می خواهید در آنجا مدیتیشن کنید باید به گونه ای باشد که در حد تحمل شما باشد.
+ ثابت با ذهنی اسوده و متوازن بنشینید.
+ به آرامی و پی در پی و منظم نفس بکشید. تنفس دیافراگمی داشته باشد.
+ همچنان که ارام نشسته اید تمامی صداهای دلنشین را بشنوید و از آنان مطلع شوید.
+ از کنارتمامی عواملی که می خواهند ذهن شما را منحرف کنند عبور کنید و به آنها بی توجه باشید هر گاه حواستان از موضوع مدیتیشن منحرف شد دوباره به آن متمرکز شوید مهم نیست که دائم حواستان پرت می شود فقط در طول مدیتیشن آرامش خود را حفظ کنید و به مسائلی که ذهن شما به آن پرت میشود بی توجهی کنید.

ذهن را آرام کن و روح سخن خواهد گفت.” – باگاواتی

 

چیزی به نام مدیتیشن کامل وجود ندارد. گاهی اوقات تمرکز شما از بین می رود یا فراموش می کنید که نفس خود را دنبال کنید. اشکالی ندارد. این بخشی از تجربه است. مهمترین چیز این است که به صورت مداوم مدیتیشن را انجام دهید. این یکی از مواردی است که سفر مهمتر از مقصد استمدیتیشن و اوشو

هیچ جا انسان نمی تواند خلوتگاهی آرامتر یا بی دردسرتر از روح خود بیابد.” – اوشو

سخن پایانی درباره مدیتیشن

توصیه من برای شما ؛

در این مطالبی که درباره مدیتیشن خواندید کنکاش کنید چیزی که بدست می آورید برای شما هدیه ای گران‌قدر خواهد بود.
روشی که با آن راحتید و دوست دارید برای خود انتخاب کنید هیچ محدودیتی در راه انجام این کار به خود ندهید به هر شکل که می پسندید مدیتیشن کنید آسان بگیرید و منعطف باشید.

راه بزرگ دروازه ندارد،
هزاران معبر به آن وارد می شود.
وقتی کسی از این دروازه بی در عبور می کند،
او آزادانه در میان آسمان و زمین قدم می زند.

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

1.5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
10 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مرتضی

سلام ممنون از زحمتتون واقعا عالی بود فقط یه سال داشتم از خدمتتون من چند سال پیش هم مدیتیشن می کردم ولی دقیقا همون زمانا خانومم وقتی نبودم دچار تنش روحی میشد و یجورایی انگار جن میدید بخاطر همین احساس کردم می تونه بهم ربط داشته باشه ترک کردم مجددا تا چند وقت پیش که دچار اضطراب شدید شدم به فایل صوتی بالن قرمز گوش دادم واقعا هم اثر بخش بود فرداش از همسرم خواستم که اونم گوش کن البته نصفه گوش کرد ولی فردای اون روز که من نبودم غروب خوابیده بود و دوباره تو حالت خواب و بیداری انگار کسی پیشش بود میخواستم بدونم واقعا مدیتیشن ربطی به این موضوع داره اگه داره که من انجامش ندم تا همسرم اذیت نشه ممنونتون میشم راه نماییم‌کنید

مهدی

باسلام مطالب خیلی مفیدی بود بسیار تشکر از زحمات شما
من در یک مورد از شما کمک میخواستم من چند سالی هست که دچار بی خوابی هستم مشکلی در زندگی و کارم ویا با کسی ندارم ولی نمیدانم با وجود خستگی زیاد وقتی در رختخواب دراز میکشم بعضی از مواقع تا صبح خوابم نمیبره دوست دارم ورزش کنم ولی به خاطر این مشکل نمی توانم چند مدت پیش با راهنمایی های یکی از دوستان که مراقبه انجام میدهد مدتی مراقبه کردم و خیلی خوب بود احساس ارامش عجیبی داشتم و به راحتی شبها میخوابیدم ولی بعد از مدتی دیگر انجام مراقبه هیچ اثری داشت و اون احساس ارامش از بین رفت الان هم تمرین مراقبه میکنم ولی اثری نمی بینم لطفا در صورت امکان رهنمایی و کمک کنید واقعا این بی خوابی حس زندگی را از من گرفته.با تشکر فراوان از زحمات شما

madina

سلام
شما گفتید که اگر احساس خوبی در جسم نداشتید(یعنی مثلا مریض بودید) یا اگر ذهنتان زیاد مشغول بود نباید مراقبه کنید یعنی نمیشود مراقبه کرد پس اگر در این زمانها مراقبه انجام نشود پس مراقبه به چه دردی مییخورد.

madina

راستی اگر متنی در مورد پرواز روح در دسترس داشتید لطفا لینک انرا بگذارید.

سحاب

با درود فراوان و سپاس از اشتراک علوم و زحمت هاتون که به صورت کامل در اختیار ما و … گذاشتید . نور الهی بر قلبتونجاری شه .

عباس

درود بر شما
مفیدترین و خلاصه ترین مقاله ای بوی که در مورد مدی تیشین تاکنون خوانده ام.

مجتبی

بسیار مطلب مختصر و مفیدی بود با تشکر فراوان از شما

کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
10
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x