تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

آشنایی کامل با خواص لبو

آشنایی کامل با خواص لبو

فهرست مطالب

لبو جزء دسته سبزیجات است که ریشه اصلی آن از گیاه چغندر است. از خواص لبو قرن هاست که برای پیشگیری و درمان بیماری ها استفاده می شود. از خواص لبو برای ایجاد آرامش ذهنی و رفع افسردگی نیز استفاده می شود زیرا سرشار از اسیدفولیک است. خواص لبو کاملا گیاهی بوده و نتیجه بخش است.

برای آن که سبک زندگی سالم داشته باشیم و از سلامت روانی برخوردار باشیم خواص سبزیجات از جمله خواص لبو را نباید نادیده گرفت. لبو قرمز رنگ است و غنی از منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم و دیگر مواد مغذی می باشد که در قسمت زیر به آنها اشاره می کنیم.

با ما در سایت متا راز همراه شوید تا در مورد خواص لبو و مواد مغذی و ویتامین هایی که برای سلامت بدن مفید هستند بیشتر بدانیم.

خواص و فواید لبو معجزه ای برای سلامتی

اکثر ما تجربه خوردن یک لبوی خوشمزه در هوای سرد را تجربه کرده ایم طعم خوشمزه لبو حس لذتبخشی دارد.

همه قسمت های لبو ریشه، ساقه و برگ و پوست و گوشت آن قابل مصرف است کالری موجود در لبو به دلیل آزاد شدن کربوهیدرات‌ ها و پروتئین‌ ها بیشتر می شود و هضم آن در دستگاه گوارش به راحتی انجام می گیرد.

خواص لبو حاوی مواد مغذی و ویتامین های بسیار زیادی است.

۱. خواص لبو می تواند از سکته قلبی جلوگیری کند

لبو برای سلامت قلب و کاهش فشار خون مفید است نیترات موجود در لبو فشار خون را پایین می‌ آورد و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می‌ دهد.

محققین دریافتند که مصرف آب لبو به مدت یک هفته می‌ تواند ثبات فشار خون را در افراد سالمندی که در معرض خطر نارسایی قلبی هستند، بهبود ببخشد و در آن ثبات ایجاد کند.

همچنین مصرف لبو و آب لبو از سکته قلبی که در اثر انسداد بافت های قلب ایجاد می شود، جلوگیری می کند.

۲. خواص لبو برای هضم غذا و سیستم گوارش

لبو فواید بسیاری برای برای دفع، هضم و سلامت گوارش دارد. مقادیر غنی از فیبر در لبو وجود دارد که این امر سبب رفع یبوست و بهبود وضعیت گوارش شده.

لبو به عملکرد صحیح سیستم گوارش و دفع کمک می کند.

همچنین لبو هضم غذا را بهبود می بخشد و برای درمان معده درد مفید بوده و می تواند زخم معده را از بین ببرد.

۳. خواص لبو برای کمبود اکسیژناسیون در بدن

نیترات موجود در لبو مقاومت و توانایی بدن را در هنگام ورزش افزایش می دهد. برخی افراد هستند که سندروم سوخت‌ و ساز، مشکلات تنفسی و قلبی دارند و کمبود اکسیژناسیون در بدن آنها مانع فعالیت های روزانه می شود.

این افراد می توانند از سبزیجاتی مانند لبو مصرف کرده که نیترات آن سبب بهبود و توانایی بدن می شود. همچنین مکمل های غذایی که حاوی لبو و آب لبو هستند اکسیژناسیون عضلات را بهبود بخشیده و سبب تندرستی عضلات می شود.

۴. کاهش اضطراب با خاصیت لبو

لبو

لبو حاوی منیزیم و کلسیم است که این مواد معدنی با استرس و اضطراب مبارزه می کنند و آرامش را به سبک زندگی شما می آورند.

ویتامین B6 موجود در لبو سطح سروتونین را در مغز بالا می برد و روی خلق و خو تاثیر مثبت می گذارد و از بروز خستگی، بی حوصلگی و افسردگی جلوگیری می کند.

۵. بالا رفتن سطح انرژی با خواص لبو

تحقیقات در مورد لبو مشخص کرده که لبو باعث می شود انرژی در عضلات بدن زیاد شده و مقاومت و استقامت بدن بالا می رود.

نترات موجود در لبو سبب می شود نشانه‌ گذاری یاخته و هورمون‌ها و جریان خون به بهترین شکل عمل کنند که سلامت این قسمت ها سبب افزایش انرژی در بدن می شود.

لبو می تواند مصرف آدنوزین تری‌ فسفات را در عضلات کاهش بدهد که منبع اصلی انرژی در بدن است و انرژی را ذخیره می کند.

 ۶. خواص لبو برای دیابتی ها

لبو حاوی آنتی اکسیدان است که نام آن آلفالیپوئیک اسید می باشد و به افزایش حساسیت به انسولین و کاهش سطح گلوکز کمک می کند. و مانع استرس در کسانی که به دیابت مبتلا هستند، می شود.

۷. فواید لبو و سلامت کبد

لبو حاوی ویتامین‌های B، آهن، آنتی اکسیدان، کلسیم و بتائین می باشد که صفرا را رقیق می کند و به راحتی در کبد و روده کوچک جریان می یابد و باعث سلامت و تقویت کبد می شود.

بتائین سموم در کبد را از بین می برد و فیبر سمهایی را که از کبد دفع شده‌ است پاکسازی می‌ کند.

لبو دارای مس و روی است که می‌ توانند از کبد در برابر آسیب اکسیداتیو نگهداری کنند.

البته ورزش نکردن و مصرف الکل سبب کبد چرب می شود و تنها خوردن لبو نمی تواند کاری برای کبد چرب که دچار این مشکلات است انجام دهد بلکه باید تحرک بدن را بیشتر کرد و از مصرف الکل نیز دوری کرد و در کنار آن از خواص لبو نیز برای کبد استفاده کرد.

۸. خواص لبو برای افراد مسن

لبو دارای نیترات است که وقتی به بدن وارد می شود تبدیل به اکسید نیتریک می شود. اکسید نیتریک سبب ارتباط سلول های مغزی با یکدیگر می شود و به این طریق سلامت مغز را بهبود می‌ بخشد.

با بالا رفتن سن جریان خون و اکسیژن به برخی نواحی مغز کاهش پیدا می کند و موجب افزایش خطر زوال عقل و کم شدن قدرت شناختی   می‌شود.

مصرف لبو و آب‌ لبو غنی از نیترات می‌تواند جریان خون و اکسیژناسیون در مغز را تقویت کند و از زوال عقل جلوگیری می کند.

۹. فواید لبو و بهینه شدن حرکات عضلات

یکی از مواد مهم تشکیل دهنده لبو کولین است که به حرکات عضلات، تقویت حافظه برای افراد مسن، یادگیری بهتر، کمک می کند.

همچنین کولین می تواند به حفظ و نگهداری غشاهای سلولی، کاهش التهاب، جذب چربی کمک کرده و سلامت بدن و حرکات عضلات را بهینه  می کند.

۱۰. خواص لبو برای کاهش وزن

لبو دارای شیرینی طبیعی است و بسیار کم کالری می باشد حتی می توان لبو را یک جایگزین مناسب برای شیرین کننده های مصنوعی دانست. همان طور که می دانیم شیرین کننده های مصنوعی که با شکر شیرین شده اند سبب چاقی و افزایش وزن می شود.

فیبر موجود در لبو چربی را از بین می برد و آب لبو بهتر می تواند مواد مغذی را جذب بدن کند.

لبو فاقد چربی بوده و انرژی لازم را به بدن شما می دهد.

۱۱. خواص لبو سرشار از مواد معدنی

یکی از مواد معدنی مهم در لبو پتاسیم است این ماده می تواند مانع خستگی شود و به عملکرد درست عضلات کمک می کند پتاسیم گرفتگی و ضعف عضلات را از بین می برد.

گاهی اوقات پایین آمدن سطح پتاسیم باعث می شود که ضربان قلب به صورت نامنظم و غیر طبیعی شود و سلامت فرد را دچار مشکل کند.

همچنین می دانیم که آب موجود در بدن از اهمیت بسیاری برخوردار است آب بدن باید همیشه متعادل باشد تا قسمت های مختلف بدن عملکرد صحیح داشته باشند. پتاسیم می تواند به حفظ تعادل مایعات در بدن کمک کند.

۱۲. فواید لبو و افزایش کلسترول خوب

کلسترول بالا را می توان با آب لبو پایین آورد. آب لبو می تواند تری‌گلیسرید و کلسترول کل، را کاهش داده و کلسترول خوب را افزایش بدهد.

محققین بر این باورند خواص و فواید لبو در کاهش کلسترول به‌خاطر وجود فیتونوترینت‌هایی مانند فلاونوئیدها است.

۱۳. لبو جلوگیری کننده از سرماخوردگی

عصاره یا آب لبو دارای ویتامین C می باشد و این ویتامین مهم خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و در مقابل رادیکال های آزاد از سلول های بدن محافظت می کند.

همچنین ویتامین C دارای خاصیت ضد التهابی و ضدعفونی کننده است که جلوگیری کننده از سرماخوردگی می شود.

۱۴. خواص لبو برای تقویت پوست و مو

در لبو  ویتامین B و C، پروتئین و فسفر وجود دارد که همه این مواد مغذی سبب رشد مو شده و به تقویت موها کمک می کند.

جای زخم و لکه های پوستی با خوردن آب لبو کم کم از بین می روند. همچنین لبو می تواند یک ضد چروک طبیعی برای پوست باشد زیرا در لبو آنتی اکسیدان زیادی وجود دارد که چروکهای پوستی را از بین می برد.

کسانی که پوست صورتشان دچار جوش و آکنه است می توانند از لبو برای برطرف کردن آن استفاده کنند زیرا لبو خاصیت ضد التهابی دارد حتی در برخی گزارشها آمده که سرکه همراه با آب لبو جوش های صورت را می تواند از بین برده و صورت را صاف و شفاف کند.

لبو دارای ویتامین A است که غشای مخاطی را سالم نگه می‌دارد و از سرطان پوست جلوگیری می کند.

۱۵. خواص لبو تقویت سیستم ایمنی و سم زدایی بدن

لبو حاوی آنتی اکسیدان است که می تواند بدن را سم زدایی کرده و به تقویت سیستم ایمنی بدن می پردازد و بدن را در مقابل بیماری ها مقاوم می کند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در لبو به تجزیه‌ی سموم در بدن کمک می کنند و آن‌ها را به راحتی و سادگی از بدن خارج کرده و به سلول های بدن کمک می کند تا از مضرات رادیکال های آزاد محافظت شوند.

۱۶. فواید لبو برای بیماری آرتریت

یک نوع بیماری مفصلی وجود دارد که درد و ورم در مفاصل به وجود می آورد و نامش آرتریت است. آرتریت به عنوان استئوآرتریت‌ و آرتریت روماتوئید هم طبقه‌بندی شده است.

استئوآرتریت زمانی اتقاق می‌افتد که غضروف بین مفاصل سائیده‌ و باعث التهاب و درد می‌شود و آرتریت روماتئید ناشی از اختلالات خود ایمنی است که در آن سلول‌های سفید خون، غضروف را تخریب می‌کنند.

لبو خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند ورم و درد مفاصل را از بین ببرد و در واقع لبو و آب لبو یک درمان خانگی و طبیعی محسوب می شود.

۱۷. فواید و خواص لبو مانع سرطان

در لبو بتالائین وجود دارد که سبب به وجود آمدن رنگ زیبای لبو می شود این ماده از آنتی اکسیدان های محلول در آب می باشد.

بتالائین توانایی این را دارد که رادیکال های آزاد را از بین ببرد و از سلول های سالم در مقابل آثار مخرب بعضی از داروهای درمانی سرطان نگهداری و محافظت کند.

لبو می تواند از سرطان پوست و ریه جلوگیری کند همچنین به درمان سرطان خون نیز کمک شایان توجهی می کند.

محققین خواص لبو را در پیشگیری از سرطان تایید می کنند.

۱۸. لبو و از بین بردن علائم سندروم پیش از قاعدگی

لبو غنی از آهن است و خانمها هر ماه در دوره قاعدگی، مقدار مشخصی خون از دست‌ می‌دهند. با شروع سیکل قاعدگی نیاز خانمها در دوره بزرگسالی، به آهن زیاد می شود که با خوردن لبو می توان آهن مورد نیاز بدن را در این دوران تامین کرد.

خلق‌ و خو به تعادل هورمون‌هایی مانند سروتونین، دوپامین و دیگر هورمون‌های حیاتی بستگی‌دارد. زمانی که سطح اکسیژن در مغز کم می شود، این هورمون‌ها نمی‌توانند به‌طور مناسب سنتز کنند برای همین است که کمبود آهن سبب بدخلقی و کسالت می شود و این حالت در زمان سندرم قاعدگی بین خانمها بسیار شایع است.

با مصرف لبو آهن مورد نیاز را می توان در این دوران جبران کرد.

۱۹. تاثیر لبو بر عصب و عضله ها

به علت وجود پتاسیم در لبو خوردن آن سبب تقویت استخوان ها و عضله ها می شود و عملکرد کلیه ها و کبد را بهبود می بخشد و در فرایند رشد بدن مفید است.

۲۰. خواص لبو بر سیستم تنفسی

خواص لبو

مشکلات تنفسی سلامت بدن را به خطر می اندازند زیرا اکسیژن اگر به میزان کافی به بدن نرسد بدن را دچار بیماری های بسیاری می کند.

ویتامین C موجود در لبو از بروز آسم و مشکلات تنفسی جلوگیری کرده و سیستم تنفسی را بهبود می بخشد.

۲۱. لبو و بهبود وضعیت سلامت جنسی

لبو از قدیم به عنوان تقویت‌ کننده‌ قوای جنسی شناخته می شده است. این میوه حاوی مقدار زیادی بور است، یک ماده‌ی معدنی که مستقیما با تولید هورمون‌ های جنسی و تقویت قوای جنسی در ارتباط است.

لبو آرامش‌ بخش نیز هست. بتائین موجود در لبو ذهن‌ تان را آرام می‌ کند، و تریپتوفان در احساس شادی موثر است. هر دوی این‌ ها می‌ تواند به سرزندگی و سلامت جنسی کمک کنند و تاثیر مثبت بگذارند.

۲۲. جلوگیری از سکته مغزی

استرس های روزانه تنش های زیادی را به افراد وارد می کند و این فشار خون را تحت تاثیر قرار می دهد وقتی فشار خون بالا می رود احتمال بروز سکته مغزی را افزایش می دهد.

پتاسیم موجود در لبو رگ های خونی را شل می کند و فشار خون را پایین می آورد و احتمال سکته مغزی را کاهش می دهد.

۲۳. جلوگیری از رشد سلول های تومور

باید از رشد سلول‌ های تومور به طور جدی پیشگیری کرد  لبو حاوی رنگدانه‌ های بتالئین است. و این ماده سبب کاهش رشد سلول های تومور در بدن می شود.

لبو می تواند از سلول های تومور مانند ریه، پستان، پروستات، بافت بیضه، معده، کولون جلوگیری کند.

۲۴. درمان پوکی استخوان با خواص لبو

نیترات و سیلیس در لبو برای جلوگیری و همچنین درمان پوکی استخوان بسیار مفید است.

محققین بر اساس آزمایش متوجه شدند که بتائین موجود در آب لبو به کاهش سطح هموسیستئین که عامل پوکی استخوان محسوب می شود، کمک می کند.

۲۵. خواص لبو و کاهش فشار خون

محققین در دانشگاهی در لندن با نام کوئین مری در مورد خواص لبو آزمایش هایی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که آب لبو می تواند در مدت زمان کوتاهی فشار خون را کاهش دهد.

نیترات موجود در لبو وقتی وارد بدن می شود تبدیل به اکسید نیتریک شده و عروق خونی را باز می کند.

۲۶. خواص و فواید دیگر لبو که باید بدانیم عبارتند از:

  • جلوگیری و پیشگیری کننده از بروز آب مروارید
  • سبب محکم شدن دندان ها می شود
  • مناسب برای زنان باردار و کودکان
  • باعث تنظیم قند خون می شود

اهمیت و ارزش غذایی لبو

  • ۲٫۵ گرم پروتئین
  • %۳۴ فولات
  • %۲۸ منگنز
  • ۱۵% پتاسیم
  • %۱۴ مس
  • ۱۰% منیزیم
  • ۶۰ کیلوکالری
  • ۴ گرم فیبر

فولات یک منبع غنی است که به داشتن پوست و موی سالم، سوخت و ساز بدن کمک می کند و به حفظ و  نگهداری دهان از زخمها نیز می پردازد.

همچنین مصرف موادی که در آن اسید فولیک وجود دارد برای مادران باردار بسیار مفید بوده و به رشد و سلامت جنین کمک می کند.

منگنز موجود در لبو به سلامت بدن کمک می کند کمبود منگنز در بدن سبب ضعفهای بدن، مشکلات استخوان، و ناباروری در افراد می شود.

آهن برای بدن ضروری است همان طور که می دانیم کمبود آهن اختلالات بسیاری را برای بدن به وجود می آورد آهن بخشی از هموگلوبین است که اکسیژن را از ریه ها به بافت های بدن منتقل می کند و سبب رشد سلول های بدن می شود.

آنتی اکسیدان هایی که در لبو است برای ساخت پیام رسان های عصبی و سوخت و ساز پروتئین ها و ساخت کلاژن مفید است.

همچنین لبو حاوی پانتوتنیک اسید، کولین، بتائین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، فسفر، پتاسیم، سلنیم، مس و روی است که هر یک از این مواد برای بدن ضروری می باشند.

موارد منع استفاده از لبو

سبد لبو

کسانی که فشار خون پایین دارند اگر به صورت دائمی از آب لبو استفاده کنند بعد از مدتی فشار خون آنها به شدت پایین می آید و بدن را دچار مشکلات جدی می کند.

کسانی که سابقه سنگ کلیه دارند نیز نباید از آب لبو استفاده کنند زیرا لبو دارای اگزالات می باشد که سبب بروز کریستال هایی در ادرار شده که باعث ایجاد سنگ کلیه می شود.

البته استفاده از لبو و آب لبو رنگ مدفوع و ادرار را تغییر می دهد و آن را به رنگ صورتی یا قرمز در می آورد که به این حالت بیتوریا گفته می شود و این هیچ خطری برای بدن ندارد.

جمع بندی

محققین طبق آزمایشاتی که بر روی خواص لبو انجام دادند به این نتیجه رسیده اند که لبو مشابه داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی NSAIDs عمل می کند و می تواند باعث کاهش التهاب در نقاط مختلف بدن شود.

بهتر است که از آب لبو استفاده کنید زیرا وقتی سبزیجات پخته می شوند مقداری از ویتامین های آن ممکن است از بین رفته یا ارزش غذایی آن کم شود.

می توانید آب لبو را با برخی از آب میوه های طبیعی دیگر مخلوط کنید تا مزه ای دلچسب تر را تجربه کنید.

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x