تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

فواید و خواص جگر سفید + آموزش پخت جگر سفید به روش مخصوص

فواید و خواص جگر سفید + آموزش پخت جگر سفید به روش مخصوص

جگر سفید یک منبع غنی آهن است، که به دو نوع جگر سفید و سیاه از حیواناتی چون گاو، گوساله، گوسفند و بز قابل پخت و مصرف است.

جگر سفید و سیاه تفاوتی با یکیدیگر ندارند و فقط در میزان درصد پروتئین و چربی متفاوت هستند.

بد نیست بدانید که جگر سفید همان شش و ریه است که تمامی خواص جگر سیاه را دارد و وظیفه آن بر عهده داشتن فعالیت های سوخت و ساز بدن از جمله گوارش است.

جگر سفید و سیاه دام، حاوی درصد فراوانی از پروتئین، کالری، آهن، روی، مس، روی، ویتامین A و تمامی ویتامین های گروه B از جمله B1 و B6 و B12 است که برای کم خونی، حافظه و بینایی بسیار مفید است.

در این بخش از سایت متا راز قصد داریم، جگر سفید را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

تفاوت های جگر سفید و سیاه در چیست؟

جگر سفید شامل ریه ها و شش ها می شود و جگر سیاه همان کبد می باشد. طبق تحقیقات پزشکان، جگر بزرگترین غده در بدن انسان است. درصد پروتئین و چربی جگر سیاه از جگر سفید بیشتر است.

کلسترول موجود در جگر سفید از جگر سیاه و حتی گوشت قرمز بیشتر است. جگر سیاه نسبت به جگر سفید، آهن بیشتری دارد. به طوری که آهن موجود در جگر سیاه دو یا سه برابر آهن موجود در گوشت گاو است.

فواید جگر سفید

در بخش زیر تمامی فواید جگر سفید نام برده شده است:

۱. تقویت حافظه

جگر سفید سرشار از ویتامین گروه B است و مصرف این ویتامین ها باعث می شود تا سیستم عصبی بدن و مغز از فعالیت بهتری برخوردار باشند.

اگر کمبود ویتامین B دارید، که به صورت خستگی زودرس، عصبی شدن، کم اشتهایی، سردرد، سو هاضمه، زود رنجی بدون دلیل و یوبوست، خود را نشان می دهد؛ حتما باید از جگر برای رفع کمبود ویتامین B استفاده کنید.

۲. کم خونی

با افزایش سن، بدن نیازمند ویتامین B بیشتری خواهد بود زیرا که ویتامین B12 باعث می شود تا بدن از کم خونی، عصبی بودن، فراموشی (آلزایمر) در امان بماند.

برای اینکه بتوانید بدون مصرف دارو های شیمایی از کم خونی و آلزایمر جلوگیری کنید، مصرف جگر سفید گوساله، ماهی های آزاد، فیله گوساله، تخم مرغ، شیر سویا را در اولویت مصرف قرار دهید.

۳. تقویت سیستم ایمنی بدن

ویتامین A موجود در این خوراکی لذیذ، یکی از عوامل مهم در بدنی سالم است، زیرا که با وجود ویتامین A (ریتانول) بدن زود تر زخم های خود را درمان میکند.

از فواید مهم این ویتامین می توان به بهبود بینایی و تقویت سیستم ایمنی و پوست اشاره کرد. برای دریافت طبیعی این ویتامین کافی است جگر مرغ، جگر گاو، پنیر حیوانی، زرده تخم مرغ، کره حیوانی را در اولویت مصرف قرار دهید.

اما مصرف بیش از حد جگر سفید چه عواقبی دارد؟

جگر سفید

در مصرف جگر سفید و سیاه نیز باید میانه روی را انجام داد، زیرا که مصرف بی رویه آن باعث وجود بیماری هایی چون مسمومیت هیپرویتامینوز A (ریزش مو، گیجی و افزایش فشار در جمجه، اختلالات کلیوی، بیهوشی، حالت تهوع و استفراغ) و مسمومیت مس (زردی، رنگ پریدگی) می شود.

زنان باردار باید در طول بارداری خود از مصرف جگر سفید و سیاه اجتناب و دوری کنند زیرا که با مصرف آن نقص جنین به وجود می آید. اگر حوس مصرف جگر کردید حتماً با پزشک خود مشورت کنید تا ماده خوراکی دیگری را جایگزین جگر کند.

اگر دارای ناراحتی قلبی و یا بعصی اوقات دچار تپش قلب هستید از جگر سفید پرهیز کنید. زیرا که کلسترول موجود در آن باعث می شود تا احتمال سکته قلبی را در شما به وجود ییاورد.

جگر سالم را چگونه تهیه کنیم؟

قصابی های فراوانی در سطح شهر وجود دارند که جگر را بین مشتریان و مردم توزیع میکنند، اما جگری سالم است که تازه باشد و بعد از کشتار گوسفند و دام مستقیماً به فروش برسد. بهتر است از قصابی های دولتی که زیر نظارت دولت و واحد پزشکی هستند خرید کنید.

در جگر گوسفند نوعی کرم به نام کپلک وجود دارد، این کرم در جگر گوسفند باعث لاغری و کم خونی گوسفند می شود، پس قبل از پخت جگر، جگر را تکه تکه کنید و بین آن ها را با دقت نگاه کنید.

البته که در قصابی و مراکز پخش دام از داروی ضد کپلک استفاده میکنند، اما شما برای اطمینان خاطر خود این کار را انجام دهید، تا سالم بمانید

چگونگی پخت جگر سفید

پخت جگر سفید

یکی از خوراک های خوشمزه جگر سفید است که میتوان آن را در وعده های غذایی میل کرد اما بهتر است به علت سنگینی در شب مصرف نشود.

جگر زمان کمی برای پخت نیاز دارد و میتوان آن را با نان صرف کرد. در بخش زیر میتوانید مراحل پخت و پز جگر سفید را بخوانید:

ابتدا جگر را از چربی و اضافی های متصل به آن جدا میکنیم. در گام بعدی با شست و شو زیر و روی آن، خون را از جگر جدا میکنیم. بعد از انجام این مراحل، جگر را در قابلمه، زیر حرارت ملایم قرار میدهیم. با این کار آب جگر گرفته می شود و کف میکند.

جگر را از قابلمه خارج میکنیم و دوباره میشوییم و دوباره در قابلمه را میگذاریم. به قابلمه یک عدد پیاز و مقداری آب اضافه میکنیم. (می توانید از روغن نیز استفاده کنید تا سرخ شود.)

با اضافه کردن پیاز خلالی، نمک، زردچوبه و فلفل دلمه ای تفت داده شده به مدت ۱۵ دقیقه، بوی جگر را از بین ببرید.

پس از این که جگر روغن خود را پس داد، جگر را خارج کنید و بعد از تزئین دلخواه می توانید میل کنید. نوش جانتان

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x