تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

۸ خواص باورنکردنی روغن بنفشه + روش تهیه روغن بنفشه

8 خواص باورنکردنی روغن بنفشه + روش تهیه روغن بنفشه

در گل بنفشه، روغن های فراوانی وجود دارد، روغن هایی که برای تسکین درد های مفصلی و روماتیسم به کار گرفته می شود و به ایدز و سرطان برای درمان کمک می کند. روغن بنفشه طی فرآیندی که با تقطیر از گل بنفشه می باشد، به وجود می آید.

گل بنفشه در فصل بهار شکوفه می زند و بویی مطبوع دارد. در ابتدا گل بنفشه در کشور های ایتالیا، چین، یونان و فرانسه دیده شد و امروزه در اکثر کشور های جهان وجود دارد.

در این مقاله به خواص روغن بنفشه می پردازیم، پس در ادامه با ما در سایت متا راز همراه باشید.

خواص روغن بنفشه

روغن بنفشه می تواند خواص درمانی نیز داشته باشد، همچنین در ساخت محصولات آرایشی و بهداشتی از آن استفاده می شود. خیلی از ما بعد از شیوع کرونا اسم این روغن را شنیده ایم، اما شاید از خواص دیگر این روغن اطلاع نداشته باشیم. در بخش زیر خواص روغن بنفشه برای شما لیست شده است:

۱. خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی

روغن بنفشه علاوه بر خاصیت ضدعفونی کنندگی، خاصیت ضد التهابی نیز دارد و برای درد های مفصلی، روماتیسم و آرتروز بسیار کارآمد است.

یکی از خواص روغن بنفشه تحریک کنندگی گردش خون است و به همین علت از این روغن در ماساژ استفاده می شود. ماساژ به همراه این روغن باعث می شود تا فرد از درد های عضلانی و کوفتگی ناشی از فعالیت های سخت روزانه در امان باشد.

اگر این روغن را در دسترس ندارید می توانید روغن بادام شیرین، روغن نارگیل و روغن جوجوبا را جایگزین کنید.

خاصیت ضد عفونی و آلکالوئیدی این روغن باعث می شود تا فرد مبتلا به التهاب و عفونت برای بهبود نیازی به مراجعه پزشک نداشته باشد. خاصیت آلکالوئیدی روغن برای درمان عفونت و آلرژی ها بسیار مفید است.

۲. خاصیت ضد استرس

روغن بنفشه دارویی گیاهی است که بر خلاف دارد های شیمیایی، عوارض ندارد. این روغن مسکن است و با رفع سردرد، اضطراب، میگرن و خستگی، آرامش را به فرد القا کند.

۳. خواص روغن بنفشه: خاصیت درمان سرماخوردگی

اگر مقداری روغن بنفشه را فرد استنشاق کند، باعث خلط آوری او می شود که در نهایت چرک های ناشی از سرما خوردگی، دفع می شوند.

علاوه بر سرماخوردگی، در درمان سینوس و گلو درد نقش به سزایی دارد. برای استفاده کافی است تا فرد قبل از خواب، در نزدیکی اش مقداری روغن بنفشه را در ظرفی کنار تخت خود قرار دهد و در طول مدتی که خواب است بوی روغن بنفشه را تنفس کند.

یکی از روش هایی که سریع تر برای درمان به عمل می آید، بوخور کردن این روغن است. برای این کار بهتر است مقداری روغن بنفشه را در قابلمه ای که حاوی آب جوشیده است، اضافه کنید و بوخور کنید تا از مشکلات تنفسی به صورت طبیعی خلاص شوید.

خواص روغن بنفشه: خاصیت درمان سرماخوردگی

۴. مراقبت از پوست

روغن بنفشه حاوی خواص ضد عفونی است و پس از قرار گیری در صورت، می تواند جوش ها و جای آنان را بهبود بخشد و استفاده طولانی مدت از این روغن به این معناست که تا مدت ها جوش در صورت شما نمایان نمی شود.

بعد از چند دقیقه ماساژ در سطح صورت و چند ساعت ماندگاری در صورت، حتما برای شست و شو از آب سرد استفاده کنید، این کار برای پوست های خشک که جوش های به مراتب بد خیم تری می زنند بسیار کار آمد است.

این روغن با نفوذ به منافذ باز پوست همانند وازلین رطوبت پوست را حفظ می کند تا پوست شاداب و پاکیزه شود. از این روغن در محصولات آرایشی و بهداشتی توسط کارخانجات به کار گرفته می شود.

این روغن خاصیت ویتامین E را نیز دارد و باعث می شود پوست از پیری در امان باشد و به مرور زمان پوست در معرض چین و چروک های ناشی از کهولت سن، قرار نمی گیرد.

علاوه بر ویتامین E، در این روغن وتامین A نیز وجود دارد که اگر روغن بنفشه در سطح پوست قرار گیرد باعث می شود تا از ایجاد کک و مک و همچنین آکنه های پوستی جلوگیری کند.

برای درمان آکنه کافید در محل آکنه ها، با استفاده از پنبه روغن را در سطح آکنه ها حفظ کنیم تا روغن بنفشه خشک نشود تا در مدت زمان کمتری درمان صورت گیرد.

۵. خاصیت خواب آوری

امروزه به دلیل مشاغل فکری، برخی از مردم شب ها در خواب اختلال دارند (بیدار شدن های ناگهانی) و یا خوابشون نمی برد.

روغن بنفشه راهکاری است تا با استنشاق هنگام شب و قبل خواب، خواب را برای شما آسان کند.

با استفاده از روغن بنفشه دیگر نیازی به دارو های خواب آور نخواهد بود و در نتیجه عوارض این دارو ها به اندام های بدن آسیب نمی رساند.

۶. تقویت سرعت رشد مو

به دلیل وجود منبع تغذیه ریشه مو در روغن بنفشه، کافی است این روغن را به مدت ۵ دقیقه در کف سر به طور آرام که ریشه مو آسیب نبیند، ماساژ دهید. با انجام این کار ریشه مو قوی شده و مو های ضخیم تری رشد می کنند. در پی تقویت ریشه، سرعت رشد مو نیز افزایش خواهد یافت.

۷. از بین بردن شوره های سر

شوره سر زمانی رخ می دهد که فرد پوست سری خشک و یا بیماری قارچی دارد. این دو عامل باعث التهاب کف سر می شود و شوره به وجود می آید.

همانطور که روغن بنفشه خاصیت ضد التهابی دارد، با استفاده از این روغن، التهاب را کاهش دهید تا از وجود شوره سر جلوگیری کنید.

۸. جلوگیری از ریزش مو

روغن بنفشه را که در مطالب فوق خواندیم، باعث تقویت ریشه مو می شود و این امر زمانی اتفاق می افتد که از طرف روغن بنفشه تغذیه مناسبی به ریشه مو برسد.

ضخامت مو باعث می شود تا به راحتی مو ریزش پیدا نکند و در نهایت مو جنسی خشک پیدا نمی کند، نرم و حالت پذیر خواهد بود.

چگونه روغن بنفشه را در خانه درست کنیم؟

چگونه روغن بنفشه را در خانه درست کنیم؟

برای این که بخواهیم روغن بنفشه درست کنیم بهتر است در صبح روز آفتابی برگ ها و گل بنفشه را بچینید و دور از آلاینده ها و جلوی نور خورشید قرار دهید تا رطوبت آن خشک شود. دقت داشته باشید که پس از چیدن اجزای این گل، آن ها را نشویید.

پس از یک روز، اجزای گل را در ظرفی شیشه ای قرار دهید (بهتر است ظروف استوانه ای را انتخاب کنید زیرا که برای مراحل آخر با مشکل کمتری مواجه شوید) و در ظرف شیشه ای، روغن بادام را به آن اضافه کنید. روغن بادام باید کل گل را پوشش دهد و نباید اجزای این گل خارج از روغن بادام قرار گیرد.

برای پوشش در ظرف باید به این نکته توجه داشته باشید که نباید اکسیژن به داخل آن نفوذ کند.

می توانید ابتدا پلاستیک را در خروجی درب شیشه ای قرار دهید، سپس در ظرف را ببندید و در جای تاریک و جدا از گرما  قرار دهید.

در طول ۴ هفته نگداری روزی یک مرتبه ظرف شیشه ای را تکان دهید. پس از گذشت این مدت، به وسیله صافی پسماند های بنفشه را از روغن جدا کنید.

روغنی که به دست می آید بسیار ارزشمند است زیرا که مفید است و هم به صورت صحیح خانگی به وجود آمده است.

عوارض روغن بنفشه

از مصرف خوراکی این روغن اجتناب کنید. قبل از استفاده ی زنان باردار، حتما با پزشک خود مشورت کنند.

اگر بیماری های پوستی دارید حتما زیر نظر پزشک متخصص از این روغن استفاده نمایید.

اگر بیماری های زمینه ای دارید و از دارو های خاص استفاده می کنید حتما با نظر پزشک خود، استفاده کنید.

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x