تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

ارتباط مؤثر با دیگران را با این ۶ تکنیک یاد بگیرید

چگونه با دیگران یک ارتباط مؤثر بگیریم؟

 ارتباط مؤثر با دیگران و قابل قبول یکی از موضوعات حیاتی زندگی هر فرد می‌باشد و اگر هر کس بتواند ارتباطات خوب و موثری را با دیگران برقرار کند، حتما قدم مهمی را در جهت بهبود زندگی خود برداشته است.

به همین دلیل است که اکثرا بر این باورند به وجود آوردن یک ارتباط مؤثر یکی از مهم‌ترین مهارت‌های زندگی هر فرد می‌باشد.

بعضی  از افراد فکر می‌کنند که این موضوع امری درونی و به استعداد هر فرد بستگی دارد که این اعتقاد کاملا غلط می‌باشد.

ارتباط مؤثر به طور کامل یک امر اکتسابی بوده و هر فرد می‌تواند با تلاش، رعایت نکات و تمرین پیوسته به نتیجه مورد نظر برسد.

 چگونه با دیگران یک ارتباط مؤثر بگیریم؟

 حتما شما هم در مرحله‌ای از زندگی‌ قرار گرفته‌اید که نیازمند به وجود آوردن ارتباطی مهم با دیگران داشته باشید؛ اما وقتی اقدام به این کار کرده‌اید در برقراری ارتباط موفق نبوده و شکست خورده‌اید.

در این زمان است که افسوس و دغدغه فکری تمام وجودتان را فرا می‌گیرد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید به وجود آوردن یک ارتباط خوب و مؤثر به هیچ عنوان سخت نیست و هر فرد می‌تواند به آن دست بیابد.

یادگیری و مهارت یک ارتباط خوب را از کجا شروع کنیم؟

 یادگیری و مهارت یک ارتباط خوب را از کجا شروع کنیم؟

 برای داشتن یک شروع طوفانی و پر قدرت در روابط باید چند نکته‌ی کلیدی و مهم که در ادامه خواهیم گفت را رعایت کنید.

پوشاندن جامه‌ی عمل به نکات زیر بی‌شک شما را برای برقراری یک ارتباط مفید و سازنده آماده خواهد کرد.

۱- خودتان را به جای مخاطب خود قرار دهید.

 اولین و مهم‌ترین راهکاری که به شما به برقراری یک ارتباط مفید کمک می‌کند، درک سطح، جایگاه و خواسته‌های فرد مورد نظر می‌باشد.

رسیدن به این درک باعث می‌شود خودتان را همراه و هم‌گام افراد قرار دهید و در نتیجه یک جذابیت منحصر به فرد را نسبت به خودتان ایجاد کنید.

حرف‌تان قابل درک باشد و به گونه‌ای ظاهر شوید که مخاطب حس غریبی نسبت به شما نداشته باشد.

توجه کنید که جایگاه، سطح و موقعیت مخاطب زیاد مهم نیست؛ مهم این است که به قدری با آن‌ها هم‌سطح شوید که حرف‌های شما را با عمق وجود درک و بپذیرند.

مثلا توضیح یک مسئله‌ی پیچیده هیچ‌گاه برای یک کودک قابل درک نخواهد بود و زمانی شما به یک آموزگار توانا تبدیل خواهید شد که این مسئله را به مقدار درک او ساده و قابل فهم بکنید.

به طور کلی بیان دیدگاه نسبت به مخاطب به در روش امکان‌پذیر است

۱-توجه به اختلاف‌ و تفاوت‌هایی که با یک دیگر دارید.

۲-متوجه به نکات مشترکی که بین شما وجود دارد

متوجه به نکات مشترکی که بین شما وجود دارد

افرادی که از روش اول برای بیان دیدگاه خود استفاده می‌کنند، در هنگام ارتباط با دیگران اغلب شکست می‌خورند و هیچ‌گاه به موفقیت چندانی نمی‌رسند.

توجه داشته باشید که ما اشتراکات بسیاری با دیگران داریم که با دقت و تمرین می‌توانیم آن‌ها را یافته و در جهت اعمال یک ارتباط موفق از آن استفاده کنیم.

استفاده از روش اول باعث می‌شود که ما اختلافات را به صورت ناخودآگاه کنار بگذاریم و با مخاطب خود همراه شویم؛ بی‌شک این همراهی متقابل خواهد بود.

می‌دانیم که به انداز‌ه‌ی تمام افراد روی زمین تفکر و نگرش وجود دارد، هم‌سو و هم‌قدم شدن با دیگران باعث می‌شود بیشتر آن‌ها را درک و موضوعات را از نگاه آن‌ها ببینید.

۲- به خود و این‌که می‌توانید یک ارتباط مفید برقرار کنید ایمان داشته باشید

 شما قبل از این که بخواهید گامی به سمت ارتباط مؤثر بردارید ابتدا باید به خودتان ایمان داشته باشید و به این اعتقاد برسید که می‌توانید ارتباط بسیار خوبی را با دیگران برقرار کنید.

عدم اعتماد به توانایی‌هایی که دارید، باعث می‌شود که اعتماد به نفس‌تان به مرور کم‌رنگ وهیچ‌گاه نخواهید توانست به هدف دلخواه‌تان برسید.

قالبا عدم اعتماد به نفس کافی افراد ریشه در کودکی آنان دارد! دلیلش هم این است که  هر وقت که برای انجام کاری را داشته‌اند با تحقیر دیگران رو به رو شده و به مرور زمان حس ناتوانی به طور گسترده در آن‌ها نهادینه شده است.

زندگی با این حس بد جایی باید جایی پایان داد و هر ثانیه تعلل باعث از دست رفتن  موقعیت‌های مهم می‌شود.

شک به توانایی‌های موجود باعث می‌شود همیشه از برقراری ارتباط گریزان باشیم و هیچ‌گاه به نتیجه مطلوب نرسیم.

برای تقویت ایمان خود همیشه باید آن را زنده نگه دارید، رسیدن  به نهایت آن را اول از خداوند بخواهد و سپس همیشه یادتان باشد  که شما به خودتان ایمان دارید و حتما می توانید یک رابطه‌ی  بسیار خوبی را ایجاد کنید.

حالا دست کم گرفتن خودتان را کنار بگذارید و بدانید که اگر به توانایی‌های خود ایمان داشته باشید و با اعتماد به نفس پیش بروید حتما موفق خواهید شد.

۳-همیشه حق را به مخاطب خود بدهید

اگر در زمان معاشرت فقط  به فکر خودتان باشید و خواسته‌‌های طرف مقابل را در نظر نگیرید شک نکنید در برقراری یک ارتبا‌ط مؤثر شکست سنگینی خواهید خورد.

بپذیرید که وقتی در هنگام تعامل کوچک‌ترین توجهی به خواسته‌ی طرف مقابلتان ندارید طرف مقابل نیز به خواسته‌های شما پاسخ مثبت ندهد.

اگر برای‌تان مهم نباشد که سایر افراد نیازمند چه چیه‌هایی هستند و آنان با چه هدفی وارد این رابطه شده‌اند، خودخواهی و خودشیفتگی بیش از اندازه شما باعث می‌شود تا در داشتن یک ارتباط مؤثر موفق عمل نکنید.

این را خوب بدانید که اگر هدف شما یک ارتباط مؤثر باشد، باید حقوق خواسته‌های دیگران را نیز مورد توجه قرار دهید.

صحبت و ارتباط با آدم خودخواه بی‌نتیجه است و اگر شما فقط منافع خودتان را مورد توجه قرار دهید، بقیه برای برقراری ارتباط با شما تمایل نخواهند داشت.

همیشه به اهداف دیگران هم فکر کنید و طرف آن‌ها را هم بگیرید، زیرا شما در یک موضوع دو طرف پا گذاشته‌اید و قصد دارید پای‌تان را فراتر بگذارید و اقدام به ایجاد یک ارتباط مفید نمایید؛

در نتیجه بسیار مهم است که رابطه پایدار بماند و با خودخواهی شما از بین نرود.

۴- به مخاطب خود از همه نظر احترام بگذارید

به مخاطب خود از همه نظر احترام بگذارید

احساس مهم بودن یکی  از کلیدی‌ترین احساس‌های انسان می‌باشد.

هیچ انسانی‌ از احترام دیگران به خودش ناراحت نمی‌شود و اتفاقا برای همه‌ی افراد بسیار مهم است که بفهمد از طرف دیگران قابل احترام هستند.

به طور مثال اگر افرادی در یک مهمانی به جای احترام و خوش آمد گویی شروع به توهین به شما بکنند آیا لحظه‌ای در آن مهمانی خواهید ماند؟ قطعا جواب شما منفی خواهد بود.

دوستی با کسی که مدام به شما بی احترامی می‌کند این پیام را به شما می‌رساند که بودن یا نبودن شما برایش اصلا مهم نیست، هیچ‌گاه پایدار خواهد بود.

برای هیچ فردی حضور در مکانی که می‌داند هیچ کس به‌ او علاقه ندارد، به او بی‌احترامی می‌کنند و برای وقتش ارزش قائل نیستند قابل تحمل نیست.

در نتیجه اگر هدف‌تان ایجاد یک ارتباط بسیار عالی با دیگران می‌باشد، احترام به آن‌ها را فراموش نکنید.

دیگران احترام شما را می‌بینند و به آن پاسخ می‌دهند؛ یعنی اگر شما به گفته‌های آن‌ها با دقت گوش کنید و به آن‌ها بفهمانید که حرف‌هایشان برای شما مهم است، آن‌ها نیز با دقت زیاد به حرف‌های شما گوش خواهند کرد.

۵- کار گروهی را مورد توجه دهید

ما انسان‌ها به طور فطری موجوداتی اجتماعی هستیم و دورهم بودن و در کنار یکدیگر زندگی کردن را بسیار دوست داریم.

رسیدن به قله‌های موفقیت بدون کمک دیگران، به تنهایی نا ممکن و بسیار سخت خواهد بود. در نتیجه وجود یک همراه حسابی می‌تواند کمک‌ حال‌مان باشد.

متأسفانه ما در بیشتر مواقع در انجام کار گروهی ناتوان هستیم، کمک دیگران را پس می‌زنیم و برای برداشتن دو هندوانه با یک دست مسر هستیم.

۶- برقراری ارتباط با دیگران ترسی ندارد

همیشه ترس از شکست یا هر چیز دیگر یکی از موانع بزرگ بر سر راه زندگی ما برای رسیدن به اهداف‌مان بوده است.

بدیهی‌ست که در ایجاد ارتباطات مؤثر نیز سر و کله‌ی ترس پیدا شود و دلمان را برای پا پیش گذاشت و برقراری یک ارتباط مفید بلرزاند.

ترس از این که مورد انتقاد قرار بگیریم و برای گفته‌مان مسخره بشویم، مانع ایجاد رابطهِ‌ای جدید با دیگران شده‌ است!

ترس بی‌جهت باعث می‌شود که  تداوم رابطه‌های‌مان نیز با خطر جدی رو به رو شود و نتوانیم لذت لازم از حضور در آن رابطه را ببریم.

به طور مثال ممکن است  در یک رابطه ترس از ارتباط با فرد مورد نظر باعث می‌شود نتوانیم عواطف‌مان را به او منتقل کنیم و ناخودآگاه آن رابطه را به مرز پاشیده‌گی برسانیم.

همان‌طور که دیدید این ترس می‌تواند نسبت به هر کسی باشد! در لحظات مهم بترسیم که با دوست، همسر، پدر و مادر و حتی گاهی اوقات نتوانیم چند کلمه حرف با فرزندمان بزنیم!

این ترس بی‌جهت باید ریشه یابی شود. جدای از سایر دلایل این ترس مهم‌ترین دلیلی که ممکن است این ترس در وجود ما شکل بگیرد، ترس از دست دادن آن‌ها باشد!

هر کدام از این ترس‌ها علاوه بر این که به تقویت ارتباط کمک نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود تا به رابطه ما لطمه جدی بخورد و سبب شود به مرور زمان اطرافیان از ما دور و دورتر شوند.

منبع

elearningindustry


برچسب:

,

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x