تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

تلقین چیست؟ چگونه یک موضوع را به خود تلقین کنیم؟

تلقین چیست؟ چگونه یک موضوع را به خود تلقین کنیم؟

تلقین یا القا به ذهن برای بسیاری از مردم به معنای ساده “شستشوی مغزی” است.
زیرا در دهه ۱۸۳۰، این کلمه (قدرت تلقین) به معنای اجبار به قبول کردن ایده ها و نظرات فردی است که مجاز نیستیم از آن سوالی در این باره کنیم.

هنگامی که این فعل برای اولین بار در قرن هفدهم به لغت نامه زبان انگلیسی اضافه شد، به معنای ساده “آموزش” بود. القا کردن، فهماندن، آموختن و یا یاد دادن همگی از معانی امروزی واژه تلقین هستند.

اما معنای تلقین و القا به ذهن همیشه منفی نیست. بلکه با تلقین مثبت میتوان زندگی جدید و متحول شده ای برای خود رقم زد

با ما همراه باشید تا درباره تلقین بیشتر بدانید.

تلقین چیست؟

تلقین چیست؟

تلقین به زبان ساده به معنای پذیرش موضوعی یا فردی، بدون چون و چرا است.

تلقین یک عملکرد روانشناختی است که در پی آن فرد افکار، احساسات، رفتار و نگرش خود یا افراد دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد. در این حالت پاسخی به یک محرک به صورت غیرانتقادی داده می شود.

فرد ممکن است از یک محرک نتیجه نگیرد یا نتیجه ای که می خواهد را نگیرد اما در صورتی که چیزی که می گوید یا می شنود را باور داشته باشد و قبول کند، پاسخ به آن محرک داده می شود. هیچ تلقینی را نمی توان بدون خواسته ذهن خودآگاه در ذهن ناخودآگاه وارد کرد. ذهن خودآگاه توانایی این را دارد که از تلقین را دور کند.

قدرت تلقین

قدرت تلقین زمانی آشکار می شود که بارها و بارها یک جمله را با خود تکرار کنید. برای درک بهتر این مسئله به مثال زیر دقت کنید:

فرض کنید فردا امتحان دارید. با خود می گویید: “حتما امتحان فردا را خراب می کنم. هیچ چیز از این درس یادم نیست و آن را بلد نیستم.” اتفاقی که برای شما می افتد این است که تا لحظه امتحان، این جمله را بارها و بارها در درون خود تکرار می کنید. با این کار احساس بد و استرس را به خود منتقل می کنید. حالا حتی اگر یکی از دوستان شما قبل از امتحان بگوید: “حتما در امتحان موفق می شویم”؛ احساس منفی در شما شدیدتر می شود.

انواع تلقین

مثلا جمله “تو بی ارزش هستی.” را یکبار از شخصی می شنویم. بعد از مدتی به دوستی زنگ می زنیم و او پاسخ تلفن ما را نمی دهد.

ضمیر ناخودآگاه به یاد جمله “تو بی ارزش هستی” می افتد و این جمله را در درون ذهنتان برای شما تکرار می کند که اگر تو ارزشمند بودی دوستت جواب تماس تو را می داد.

این جمله بر احساسات درونی شما تاثیر می گذارد و ممکن است شما رو ناراحت و یا غمزده کند.

و با تکرار این جمله در شرایط مختلف به عنوان یک باور در ذهن و ضمیر ناخودآگاه شکل می گیرد و هر بار که می شنوید احساسات تان را قوی تر و شدیدتر خواهد شد و بعدها بر روی رفتارتان تاثیر خود را خواهد گذاشت.

یعنی هنگامی که به دنبال شغل می گردید توانایی و استعداد خود را پایین‌تر از حدش برآورد خواهید کرد. شغلی نامناسب با درآمدی پایین طلب خواهید کرد تا باور من بی ارزش هستم را تایید کند.

تلقین دروغ، توسط ضمیر ناخودآگاه شما شناسایی شده و باعث اثر منفی تری روی شما خواهد شد.

تلقین های دروغی که ضمیرخودآگاه شما نتواند آن را باور کند هیچ تاثیری بر روی شما ندارد، اگر در جنگلی تاریک باشید و مدام بگویید : “من کاملا امن هستم” بدیهی است که این تلقین، هرچقدر هم که تکرار شود، نتیجه ایی نخواهد داد زیرا ذهن خودآگاه شما اجازه ورود این باور به ضمیر ناخودآگاه شما را نمیدهد و این باور در همان مرحله ورود، متوقف میشود.

تلقین مثبت

خب خبر خوب این است که در مقابل تلقین های منفی، تلقین های مثبت نیز وجود دارند و این القاهای مثبت باعث میشوند که ما از ترس ها، دلهره ها و اضطراب ها رها شویم.

وقتی ما تلقین های مثبت را شروع می کنیم باعث میشود که خلاقیت درون ما بالاتر برود و زندگی ما معنای جدیدی پیدا کند و انگیزه و هدف جدیدی را داخل زندگی پیدا کنیم.

خلاقیت و ایده های عالی در جاییه که ذهن مثبت و تلقین های مثبت باشد و همین مورد اشتیاق رو به زندگی ما وارد میکند، باور کنید خلاقیت و ایده های عالی در جاییه که ذهن مثبت و تلقین های مثبت باشد و همین مورد اشتیاق رو به زندگی ما وارد میکند.

راه های تلقین

راه های تلقین

 

 

تلقین، باید جمله ایی ساده و ترجیحا کوتاه باشد، مانند : “من یک میلیاردر هستم” یا “من خودم را دوست دارم”.

یک واقعیت تکان دهنده و عجیب این است که ضمیرناخودآگاه شما دقیقا مانند یک اسفنج است! هرچیزی که مدام برای آن تکرار کنید، حتی اگر دروغ باشد، بالاخره آنرا به خود جذب و باور میکند. طبق منابع، باتوجه به اینکه روزانه ۶۰ هزار جمله و فکر مختلف در ذهن شما وجود دارد، توصیه میشود هر روز حداقل هزار بار جملات مربوط را بشنوید.

تلقین باید مثبت باشد، مثلا اگر میخواهید از چاقی خود خلاص شوید، باید این تلقین را به‌صورت مثبت انجام دهید، مثلا : “من به وزن ایده آلم رسیده ام!”، بسیاری از افراد تلقین را به‌صورت :”من از چاقی خود متنفرم” بیان میکنند که نتیجه کاملا معکوس خواهد داد.

بهتر است حین شنیدن تلقین، مشغول کار دیگری باشید! باید ضمیر خودآگاه خود را مشغول کرده و سپس تلقین ها در گوش شما تکرار شوند تا ذهن به‌صورت ضمنی برنامه ریزی شود و مقاومت کمتری در پذیرفتن باور جدید داشته باشد. به همین علت به شما گفتیم که بهتر است صدای خود را ضبط کرده و حین کار روزمره به آن گوش کنید. البته پس از مدتی، که باور در ذهن شما به وجود آمد، شما خواهید توانست در حالت ذهنی ریلکس نیز تلقین را انجام دهید زیرا ذهن شما مقاومت کمتری را در برابر قبول جمله ایی که میگویید خواهد داشت.

تلقین ها بهتر است به گونه ایی مطرح شوند که گویی هم اکنون رخ داده اند. گفتن اینکه “من در آینده موفق خواهم شد”، بد نیست، اثراتی نیز دارد. اما بهتر از آن، این است که دقیقا بگویید :”من همین حالا در ماشین رویایی خود نشسته ام!”.

تلقین باید به‌صورت کاملا مشخص باشد. مثلا گفتن اینکه من پولدار هستم، بد نیست! اما ذکر کردن دقیق و حتی کمی مقدار آن، بسیار بهتر است. مقاله جملات تاکیدی مثبت برای ثروت را بخوانید

 

تلقین باید احساسی را در شما زنده کند. این مساله، نکته اییست که اکثرا فراموش میشود. اگر تلقینی را به ذهن خود سوار میکنید، با هر بار گفتن این تلقین، باید احساس مربوط، در شما زنده شود. با هربار گفتن یا شنیدن تلقین مربوط، شما باید کاملا خود را در مقصد تصور کنید و حس خارق العاده آن را بهمراه تصاویر مربوط، در ذهن خود ببینید!

 

وقتی تلقین را میشنوید یا آنرا میگویید، آنرا در همه وجود خود تجربه کنید. مثلا اگر تلقین “من اعتماد به نفس خارق العاده ایی دارم” را به خود میگویید، علاوه بر اینکه آنرا در ذهن خود تجربه میکنید و خاطرات مرتبط با اعتماد به نفس خود را به یاد می آورید، مهم است که آنرا با لحن صدای بسیار قدرتمندی در ذهن خود تکرار کنید. حتی حالت ایستادن یا قدم زدن شما باید تلقین مربوط را تایید کند.

طوری که ایستاده اید، و حتی لباسی که پوشیده اید، همه باید تلقین شما را تایید کنند تا ضمیر ناخودآگاه شما سریعتر برنامه ریزی شود. همانطور که گفتیم، ضمیر ناخودآگاه وقتی شواهد تایید کننده تلقین شما را ببیند (هرچند شواهد کوچک)، سریعتر تلقین مربوطه را خواهد پذیرفت.

اگر قرار است تلقین ها را متوقف کنید، بهتر است از همین اکنون آنها را انجام ندهید! همه ی باورهایی که در حال حاضر در ذهن خود دارید، مدتها برای ذهن شما تکرار شده اند تا به وضعیت فعلی رسیده اند و باوری محکم شده اند. نکته مهم درمورد تلقین این است که تا زمانی که نتایج مورد نظرتان را نگرفته اید، نباید انجام آنها را متوقف کنید.

 

نکته آخر و مهمترین نکته اینکه، به آنچه میگویید و عملی بودن آن باور داشته باشید. باور داشته باشید که تلقین ها به سرعت ضمیر ناخودآگاه شما را برنامه ریزی خواهند کرد. ممکن است اکنون، بعضی ها با خنده بگویند : “یعنی واقعا تکرار یک جمله مثبت روی من اثر دارد؟” باید گفت : قطعا با این لحن (لحن خنده و تمسخر) هرگز! ذهن شما حتی لحن صدایتان را نیز قبل از شکل دهی به یک باور، بررسی میکند بنابر این باید با همه وجود به عملی بودن تلقین باور داشته باشید زیرا تلقینها قدرت نامحدودی را میتوانند در شما به وجود آورند.

 

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x