تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

ماندلا افکت چیست؟ ۵ مثال عجیب از اثر ماندلا

Mandela-effect

محققینی که به دنیای موازی معتقد هستند ماندلا افکت را یک واقعیت می دانند آنها بر این باورند که گاهی اوقات برخی خاطرات زمینی انسان با خاطراتی که در دنیای موازی دارد ادغام می شود و فرد یک خاطره جدید در ذهن می سازد و همان را یک واقعیت فرض می کند.

انسان ذهنی بسیار قدرتمند ولی در عین حال گول زننده دارد، ما در ذهنمان خاطراتی داریم که این خاطرات هویت، زندگی اجتماعی و باورهای ما را تشکیل میدهند.

ماندلا افکت اینگونه است که گاهی اوقات ذهن قدرتمند، ما را با افکار غلط گول میزند و باعث گمراهی ما میشود، مثلا آیا تا به حال شده که خاطره ای را نادرست به یاد بیاورید یا اتفاقی که نیوفتاده را فکر کنید که اتفاق افتاده؟ یا متوجه شوید چیزی که یقین داشتید که درست بوده، اشتباه در آمده باشد؟

به این شرایط “اثر ماندلا” یا “ماندلا افکت” میگویند.

در این بخش از سایت متاراز با ما همراه باشید تا در مورد اثر ماندلا بیشتر بدانیم، مثالهایی که در این بخش آورده ایم درک موضوع را برای شما واضح تر می کند.

ماندلا افکت چیست

اثر ماندلا، یا ماندلا افکت برای اولین بار توسط “فیونا بروم” محقق ماوراء الطبیعه،در سال ۲۰۱۳ بعد از شنیدن خبر مرگ نلسون ماندلا بیان شد. این شرایط، زیر مجموعه ای از خاطرات کاذب است.

بروم بر این اعتقاد است که این خاطرات از دنیا های موازی به ذهن ما وارد میشود و این اتفاقاتِ به ظاهر اشتباه، در دنیایی دیگر اتفاق افتاده اند. پس طبق این نظریه میتوان به وجود دنیا های موازی پی برد.

در عین حال برخی از دانشمندان، معتقد هستند که این باور ها با وارد شدن اخبار و اطلاعات نادرست به ضمیر ناخودآگاهِ انسان تشکیل میشوند و به وجود می آیند.

به عبارتی، اثر ماندلا یعنی ساخت و تولید خاطرات و افکار غیرواقعی توسط ذهن فرد یا افراد که بعد از  مدتی تبدیل به یک حقیقت بین بیشترِ افراد جامعه میشود.

پیدایش اثر ماندلا

در سال ۲۰۱۳، دانشمند ماوراء الطبیعه “فیونا بروم” بعد از مرگ نلسون ماندلا نظریه اثر ماندلا را بیان کرد، بروم خاطرات بسیار قوی از صحبت در مورد مرگ نلسون ماندلا در مطبوعات را داشت.

وی فکر میکرد که ماندلا در دهه ۸۰ میلادی در زندان مرده.(نلسون ماندلا از آپارتاید های آفریقای جنوبی بود که به مدت پنچ سال، از ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۹ میلادی به عنوان رییس جمهور خود را به خدمت آفریقا جنوبی در آورد، وی در سال ۲۰۱۳ از دنیا رفت).

بروم بعد از تحقیقات متعدد فهمید که به غیر از خود، افراد بسیار زیادی هم فکر میکردند که ماندلا در دهه ۸۰ میلادی مرده است. در اینجا بود که نظریه ماندلا افکت پدید آمد و تا به امروز تحقیقات مختلفی در مورد آن انجام میشود.

شکل گیری اثر ماندلا در ذهن

ماندلا افکت یکی از روش ها و حقه های ذهن، برای گمراه کردن ما است. مطمئنا تأثیرگزاری اش بین همه ما یک اندازه نیست، یعنی میزان اثرگزاری ماندلا افکت به ویژگی های هر فرد مانند هوش و دقتش ربط دارد.

اگر با دید علمی نگاه کنیم، ما با دیدن و شنیدن خبر ها یا داستان ها به اطلاعات خود اضافه میکنیم، حال اگر این اخبار ها و داستان ها غلط و غیر واقعی باشند چه میشود؟

ضمیرناخودآگاه ما از باور ها و حقیقت های غلط پر میشود. وقتی که این اتفاق برای چند نفر در جامعه رخ بدهد، آن باور مانند ویروس شیوع پیدا میکند و در لایه های بزرگ تر جامعه به یک حقیقت تبدیل میشود.

آیا ما هم قربانی اثار ماندلا هستیم؟

در این بخش از مقاله میخواهیم به مثال هایی از اثار ماندلا بپردازیم تا بهتر مفهوم “اثر ماندلا” را درک کنیم

۱.مرگ نلسون ماندلا

نلسون ماندلا

نلسون رولیهلاهلا ماندلا از برتین فعالان ضد نژاد پرستی در قرن ۱۹ میلادی بود. اون همچنین اولین رییس جمهور کشور آفریقای جنوبی بود.

به علت فعالیت های مختلفش در مسیر آزادی خواهی، به مدت ۲۷ سال (۱۹۶۲ تا ۱۹۸۸ میلادی) در زندان های مختلف و خشن سپری کرد. در نهایت بعد از تلاش های بسیارش در سال ۱۹۹۴ به اولین رییس جمهور آفریقای جنوبی تبدیل شد.

وی تا سال ۱۹۹۹ به آفریقای جنوبی خدمت کرد. در آخر، در سال ۲۰۱۳ در گذشت.

در حین زندانی بودنش، عده بسیار زیادی از مردم فکر میکردند که ماندلا در دهه ۸۰ میلادی در زندان مرده، این فکر مردم باعث به وجود آمدن اثر ماندلا شد.

۲. تعداد ایالت های آمریکا

ایالات آمریکا

بسیاری از مردم هنوز هم فکر میکنند که تعداد ایالت های آمریکا ۵۱ یا ۵۲ تا است، ایالات متحد آمریکا فقط شامل ۵۰ ایالت دارای مرز و به ثبت رسیده است.

۳. محل قرار گیری جزیره سری لانکا

جزیره سری لانکا

اثر ماندلا به قدری توانا است که حتی در مسائل جغرافیایی هم تاثیر گذاشته است. این موضوع نشان میدهد که باور های ما چقدر در دنیای ما تاثیر دارند.
عده ای از مردم فکر میکنند که جزیره سری لانکا در جنوب شرقی قاره آفریقا وجود دارد، این یک حقیقت غیر واقعی است چون این جزیره در جنوب شرقی کشور هند واقع شده و کشوری آسیایی است.

۴. مرگ آرم استرانگ

نیل آرم سترانگ شایعه ماندلا افکت

نیل آلدن آرماسترانگ از مهم ترین افراد تاریخ و اولین کسی بود که بر قمر ماه پا گذاشت. طرف داران نیل معتقد بودن که وی در سال ۲۰۱۳ از دنیا رفته است ولی در حقیقت، نیل ارم استرانگ در تاریخ ۲۵ آگست سال ۲۰۱۲ در ایالت اوهایوی آمریکا از دنیا رفت.

۵.اسکار لئوناردو دیکاپریو

لئوناردو دیکاپریو شایعه ماندالا افکت

لئوناردو ولهلم دیکاپریو بازیگر حرفه های ۴۷ ساله آمریکایی است که همه ما حداقل یک بار نقش آفرینی اش را در فیلمی دیده ایم. وی با نقش آفرینی در فیلم سینمایی “بازگشته”، در سال ۲۰۱۶ برنده جایزه بهترین بازیگر شد ولی بسیاری از طرف دارانش باور دارند که مراسم برنده شدن دیکاپریو را سال ها پیش از ۲۰۱۶ دیده اند.

جمع بندی

با توجه به مطالب بالا حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که با اثر ماندلا مواجه شده باشید.

جالب اینجاست که بسیاری از مطالبی که در ذهن ما اتفاق می افتند جزئی از واقعیت زندگیمان می شوند اما آیا واقعیت ما واقعیت بقیه هم هست؟

گاهی اوقات یک فکر اشتباه که تبدیل به باور ذهنی انسان شده است باعث ایجاد سوءتفاهم با دیگران می شود یا حتی زندگی فرد را دچار دگرگونی می کند.

با توجه به اثر ماندلا می توانیم ذهن خود را شستشو دهیم و افکارمان را به سمت چیزهای درست و خوب سوق دهیم.

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Manderla

ممنون از مطلب ت

کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
1
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x