تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

خاطره نویسی چیست؟ آموزش اصول خاطره نویسی

خاطره نویسی چیست؟ آموزش اصول خاطره نویسی

به هر نوع یادآوری که در آن شما حضور داشته اید یا برای شما اتفاق افتاده است خاطره میگویند. خاطرات میتوانند گاهی حال شما را خوب یا بد کنند. اغلب ممکن است خاطرات با گذر زمان فراموش شوند. به همین علت خاطره نویسی اهمیت بسیار بالایی دارد، با نوشتن خاطرات میتوانید از فراموش شدن آنها جلوگیری کنید.

در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما را با اصول و قواعد خاطره نویسی آشنا کنیم، پس در ادامه با ما در سایت متا راز همراه باشید.

خاطره نویسی چیست؟

در لغت نامه ها تعریف های متفاوتی را برای خاطره نویسی آورده اند. اما ساده ترین تعریفی که میتوان برای خاطره نویسی داشت چنین است: نوشتن و به تحریر در آوردن هر واقعه یا رخدادی که مخاطب در آنجا نظاره گر و شاهد بوده یا برایش اتفاق افتاده است.

خاطره نویسی یک هنر و انگیزه است. که به کمک آن میتوانیم وقایع و لحظات خوش یا تلخی که برایمان اتفاق افتاده است را ثبت کنیم به گونه ای که احساست خود را در آن لحظه به خواننده منتقل کیم.

خاطره نویسی میتواند انگیزه ای باشد تا شما با نوشتن خاطره خود، به نویسندگی نیز علاقه مند شوید. اوایل شروع نویسندگی، نویسندگان اصطلاحاٌ دستشان روان نیست و مدام به این فکر میکند که دیگر ایده ای ندارند.

خاطره نویسی، شیوه ای است که سر آغاز راه نویسندگی است، یعنی شما در ابتدا با نوشتن افکار و رویداد های خود، زمینه ی ساخت افکاری به دور از رخداد های واقعی را فراهم میکنید تا به نویسنده ای ماهر تبدیل شوید.

خاطره نویسی چیست؟

شکل های مختلف خاطره نویسی

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و سهولت در انجام هرکاری، میتوان بدون قلم و کاغذ نیز ثبت رخداد کرد.

گوشی همراه، دوربین فیلمبرداری و هرچیزی که بتواند وقایع و اتفاقات را ضبط و بازپخش کند را میتوانیم جایگزین نوشتار بکنیم. امروزه افراد در شبکه های مجازی مانند: اینستاگرام، فیسبوک و… خاطرات خود را ثبت میکنند و آنها را انتشار میدهند.

خاطره نویسی چه فایده ای دارد؟

خاطره نویسی علاوه بر جنبه احساسات، خوب یا بد بودن خاطره، میتواند آموزنده نیز باشد، ولی چگونه؟

شما هنگام رانندگی احتیاط میکنید چراکه خاطره ای از حادثه یا تصادفی شنیده اید یا در ذهن تان دارید؛ همین موضوع باعث میشود تا شما محتاط تر رانندگی کنید چراکه میدانید ممکن است که در عوض سهل انگاری در رانندگی چه بلایی بر سر شما و همراهان عزیزان تان خواهد آمد.

فایده دیگر آن، تقویت و افزایش فنون نوشتار است که شما را به نویسنده ای ماهر تبدیل میکند. این کار باعث میشود بیشتر به دور و اطراف خود نگاه کند چون رنگ و لعاب را برای نوشتن زیبا تر میکند.

نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که شما با نوشتن خاطره ی خود، در ادامه زندگی تغییراتی به وجود بیاورید.

یک خاطره نویسی چگونه است؟

فردی که میخواهد شروع به نوشتار کند بهتر است صفر تا صد رخداد ها را به حافظه بسپارد و به لغات برای نوشتن تبدیل کند.

برای یک نوشتن خوب و مفید بهتر است قبل از نوشتن، موضوع خود را دسته بندی کنید که بتوانید با این مرتب سازی، اولویت بندی نیز کرده باشید.

اما قبل از مرتب سازی باید بدانیم که چه سبک نوشتاری را میخواهیم انجام دهیم؟ مدرن یا سنتی؟

به طور ساده، سبک مدرن شیوه ای است که با تکنولوژی ثبت شود یعنی با استفاده از گوشی و دوربین های فیلمبرداری اما سبک سنتی، همان کتاب و دست نوشته هایی است که به صورت نوشتار در آمده است.

صمیمیت و روان نویسی

همانطور که میدانید نوشتار آداب و اصولی دارد، اما خاطره نویسی ساختاری متفاوت دارد چراکه باید در آن حس واقعی بودن به شنونده یا خواننده انتقال یابد.

بدون خلاصه یا اضافه نویس باید بیان کنید که واقعه چطور رخ داده است این اتفاق باعث میشود تا میان خاطره و داستان تخیلی تفاوتی عظیم ایحاد شود. به زبان ساده تر تخیلات را در خاطره نویسی به کار نبریم چراکه این کار باعث میشود که خواننده احساس کند در داستان واقعی شما اغراق شده است.

شما برای اینکه بتوانید حس و حال خاطره را به مخاطب بهتر بفهمانید بهتر است به صورتی خاطره را بنویسید که مخاطب بتواند به راحتی با خاطره شما، ارتباط برقرار کند و خود را جای شما قرار دهد.

نباید به گونه ای خاطرات خود را بنویسید که خواننده گیج شود یا احساس مبهم بودن به او دست بدهد، اینگونه خاطره را بهتر درک کرده و برایش قابل فهم تر خواهد بود.

شما میتوانید با استفاده از کلمات حقیقی ای که از احساس می آید، پیامی که حاوی حال شما خواهد بود را به کاغذ بیاورید مانند ناله از درد، جیغ از ترس و…

علاوه بر این شما میتوانید بجای استفاده از کلمات کتابی به نوشتار کلمات عامیانه یا گفتاری حس بهتری را به خواننده القا کنید. به طور مثال بجای استفاده از “آنجا” بنویسیم “اونجا” و یا حتی بجای “کارخانه” بنویسیم “کارخونه”.

خلاصه نویسی

هنگامی که شما در حال خاطره نوشتن هستید، ممکن است برخی اوقات به یاد حاشیه های اطرافتان در آن زمان افتاده باشید، اگر به حاشیه ها زیاد دقت کنید و آنها را برجسته تر از موضوع اصلی خاطره کنید، حوصله خواننده را سر میبرید که برایش ناخوشانید خواهد بود.

شروع و پایان خوب

برای شروع بهتر است به این فکر کنید که لازم نیست به کلمات پیچیده فکر کنید. بهتر است نویسنده برای نوشتن یک خاطره، از ابتدایی ترین وقایع، افکار، انگیزه ها و تصمیم ها بنویسد تا برای خواننده سوالی پیش نیاید، شما هرچقدر به پرسش های خواننده در خاطره نویسی جواب بدهید، بیانگر این خواهد بود که یک خاطره کامل را نوشته اید.

از آنجایی که هر شروعی پایانی دارد، برای کامل و ویژه بودن خاطره خود یک پایان مناسب بنویسید چون خواننده هر چه به پایان نزدیک تر میشود بسیار مشتاق خواهد بود که در نهایت چه اتفاقی خواهد افتاد.

خاطره نویسی در شبکه های مجازی (سبک مدرن)

خاطره نویسی در شبکه های مجازی (سبک مدرن)

در چند سال اخیر هر فرد با ورود به شبکه مجازی و ساخت حساب کاربری، توانسته با انتشار عکس، فیلم و مشخصات خود به نوعی خاطره نویسی انجام دهد.

اما هر کاری آداب و رسومی دارد، هر شخص نمیتواند هر اطلاعات و عکس و فیلمی که دلش میخواهد منتشر کند.

تفاوتی که سبک مدرن با سبک سنتی دارد این است که در سبک مدرن خاطره شما تنها با توجه به افرادی که شما را دنبال میکنند و یا میخواهند شما را دنبال کنند، دیده میشود ولی در سبک سنتی مخاطب محوری وجود ندارد یعنی هرکس که بخواهد میتواند نوشته شما را بخواند.

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x