تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

درمان دیابت با طب سنتی، معرفی بهترین انسولین طبیعی

درمان دیابت با طب سنتی، معرفی بهترین انسولین طبیعی

دیابت بیماری است که با میزان بالای قند خون ارتباط دارد. اگر بعد از خوردن غذاهای دارای کربوهیدرات، قند و چربی بدن انسولین تولید نکند و یا بدن به میزان کافی انسولین پاسخ و عکس‌العمل نشان ندهد، فرد مبتلا به دیابت یا بیماری قند خون است. انسولین نوعی هورمون است که تجزیه می‌شود و به سلول‌ها ارسال می‌گردد تا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار بگیرد و توسط لوزالمعده به منظور کمک به ذخیره قند و چربی تولید می‌گردد.

اما بدن افرادی که به دیابت مبتلا هستند، به درستی به انسولین عکس‌العمل نشان نداده بنابراین سطح قند خون بالا می رود و نشانه‌های مرض قند ایجاد خواهد شد.

اما شیوه‌های خانگی و طبیعی متعددی موجود است که قادر خواهند بود روند پیشرفت دیابت را متوقف کنند و در مواردی آن را درمان کنند.

در این بخش از سایت متا راز قصد داریم درمان دیابت را با بهترین انسولین های طبیعی به شما معرفی کنیم پس در ادامه با ما همراه باشید.

شیوه‌های درمانی جایگزین برای درمان دیابت

حفظ مقدار قند خون قسمتی از روند کنترل و مهار دیابت محسوب می‌گردد. پزشکان عمدتاً درمان‌های رایج نظیر تزریق انسولین را به منظور حفظ سطح قند خون توصیه می‌کنند.

بعضی از افرادی که به دیابت مبتلا می‌باشند، از شیوه‌های درمانی مکمل و جایگزین (CAM) استفاده می‌کنند. هدف این شیوه‌های درمانی، مداوای جسم و ذهن هستند که شامل موارد زیر است:

  • داروهای گیاهی
  • مکمل‌های غذایی
  • رژیم غذایی
  • تمرینات ورزشی
  • مدیتیشن و آرام سازی ذهن

شربت شنبلیله بهترین انسولین طبیعی (پیشنهاد میشود)

شربت شنبلیله بهترین انسولین طبیعی

شربت شنبلیله دارای خواص زیر است:

  • انواع ویتامین‌های A ،C ،D ،E، گروه ویتامین‌های B مانند B۱ ،B۲ ،B۳ ،B۶
  • کربوهیدرات
  • سدیم
  • پتاسیم
  • قند نظیر گلوکز، ساکاروز و فروکتوز
  • فیبر
  • فسفر
  • آهن
  • منگنز
  • مس
  • اسید فولیک
  • کلسیم
  • منیزیم
  • پروتئین
  • روی (زینک)
  • سلنیوم
  • اسید آمینه تریپتوفان و هیدروکسی ایزولوسین
  • لیزین
  • فیتونوترینت‌ها
  • استروئید ساپونین و دیوسژنین

حائز اهمیت‌ترین خواص شربت شنبلیله

این شربت ضد التهاب و ویروس و تاثیری فراوانی در کاهش میزان قند و چربی خون دارد.

مبتلایان به دیابت به منظور کنترل بیماری خود می‌بایست افزوون بر مصرف شربت شنبلیله یک قاشق غذاخوری آبغوره فاقد نمک را هم بعد از هر وعده غذایی میل کنند.

این شربت به دلیل داشتن اسید آمینه هیدروکسی ایزولوسین شتاب ترشح انسولین را افزایش و با بهبود کارکرد لوزالمعده (پانکراس) قند خون را در مبتلایان به دیابت کاهش خواهد داد.

افرادی که منع مصرف شربت شنبلیله دارند

مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع می‌باشد.

افرادی که مبتلا به حساسیت‌های تنفسی نظیر آسم هستند هم باید در مصرف این شربت محتاطانه عمل کنند، زیرا امکان دارد به آن آلرژی داشته باشند.

حذف بعضی از غذاها به منظور مداوای طبیعی دیابت یا بیماری قند

بعضی از خوراکی‌ها به شکل منفی بر میزان قند خون اثرگذار بوده و سبب التهاب می‌شود و واکنش ایمنی در بدن ایجاد می‌کند.

به منظور مداوای طبیعی دیابت، اولین گام حذف بعضی از غذاها از برنامه غذایی است:

۱. شکر تصفیه شده

شکر تصفیه شده و شکر طبیعی

شکر تصفیه‌شده به سرعت سبب بالا رفتن گلوکز خون خواهد شد، سودا و آب‌میوه‌های شیرین جزء موادی می‌باشند که حاوی این نوع شکر هستند.

این شکل از قند به سرعت وارد جریان خون می‌شود و سبب بالا رفتن شدید گلوکز خون خواهد شد.

هرچند شیرین‌کننده‌های طبیعی نظیر عسل طبیعی و شیره افرا انتخاب‌های بهتری هستند، اما بر میزان قند خون اثر گذار هستند.

در نتیجه فقط به صورت محدود از این مواد استفاده شوند. گزینه مناسب‌تر گیاه استویا است که به‌عنوان یک شیرین‌کننده طبیعی شناخته می‌شود و مضرات کم‌تر داد.

۲. غلات

غلات

غلاتی نظیر گندم که حاوی گلوتن هستند حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات می‌باشند که فقط در مدت زمان کمی پس از استفاده به قند تجزیه می‌شوند.

گلوتن قادر خواهد بود سبب التهاب روده شود که بر هورمون‌هایی نظیر کورتیزول و لپتین اثر گذار بوده و احتمال دارد منتج به بالا رفتن قند خون شود.

پیشنهاد می‌شود که به مدت ۹۰ روز همه غلات را از برنامه غذایی حذف شود تا بدن با این رژیم درمانی سازگاری پیدا کند. سپس از جوانه‌های غلات باستانی به میزان کم در برنامه غذایی استفاده گردد.

۳. شیر سنتی گاو

شیر سنتی گاو

شیر سنتی گاو و فراورده‌های لبنیاتی باید از برنامه غذایی حذف شوند. به خصوص برای افرادی که دچار دیابت نوع ۱ می‌باشند.

لبنیات اگر از بز، گوسفند یا گاو نژاد A2 تهیه شده باشند، غذای فوق‌العاده مناسبی به منظور تنظیم قند خون به شمار می‌روند. اما باید دیگر انواع لبنیات را حذف کرد بدلیل اینکه کازئین A1 به بدن آسیب می‌رساند و واکنش ایمنی را آنتریک می‌کند. (مشابه گلوتن)

تنها از محصولات لبنی خام و ارگانیک استفاده کنید.

۴. غذاهای (GMO)

غذاهای (GMO) و ارگانیک

ذرت، سویا و کانولای GMO با امراض کلیه و کبد و دیابت در ارتباط هستند.

پیشنهاد می‌شود که همه‌ی غذاهای بسته‌بندی شده و غذاهای اصلاح‌ ژنتیکی شده را از برنامه غذایی حذف شود.

محصولاتی مورد استفاده قرار بگیرند که روی آنها اصطلاح ارگانیک و بدون GMO درج شده باشد.

۵. روغن هیدروژنه

روغن هیدروژنه

روغن‌های هیدروژنه که شامل روغن نباتی، روغن سویا و کانولا را از برنامه غذایی حذف گردد.

این روغن‌ها فرآوری شده، در دمای بسیار بالا تهیه می‌شوند و با رنگ‌های مصنوعی آمیخته می‌شوند و استفاده از آنها با تعداد بسیار زیادی از بیماری‌ها نظیر دیابت ارتباط دارد.

برنامه غذایی به منظور درمان دیابت

برای درمان و ممانعت از مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ مواد غذایی که در زیر به آنها اشاره کردیم می‌بایست به رژیم غذایی افزوده گردند:

۱. مواد غذایی دارای فیبر زیاد

مواد غذایی دارای فیبر زیاد

مطالعات و پژوهش‌ها نشان داده‌اند که ۹۰ درصد مردم به میزان کافی فیبر در روز دریافت نمی‌کنند.

غذاهایی که حاوی فیبر زیاد هستند، جذب گلوکز را آهسته کرده، سطح قند خون را تنظیم می‌کنند و به دفع سموم کمک خواهند کرد.

در روز حداقل ۳۰ گرم فیبر باید مصرف کرد. فیبر در مواد غذایی نظیر سبزیجات (مانند کلم بروکسل، نخود و آرتیشو یا کنگر فرنگی)، آووکادو، انواع توت، مغز و دانه گیاهان عمدتاً دانه چیا (تخم شربتی) و تخم کتان موجود است.

۲. مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد کرومیوم

مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد کرومیوم

کرومیوم در سوخت و ساز کربوهیدرات و چربی نقش بسزایی دارد.

مواد غذایی حاوی میزان زیاد کرومیوم در بهبود فاکتور تحمل گلوکز اثرگذار بوده و به شکل طبیعی مقدار گلوکز را تنظیم خواهد کرد.

در عین حال این ماده در مسیر انسولین نقش مؤثری دارد و به منتقل شدن گلوکز به سلول‌ها کمک خواهد کرد که برای انرژی جسمی مورد استفاده واقع شود.

کلم بروکلی حاوی بیشترین میزان کرومیوم است. کرومیوم همچنین در پنیر طبیعی، لوبیا سبز، مخمر آبجو و گوشت گاوهایی که منحصراً علف مصرف کرده‌اند موجود است

۳. مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد منیزیم

مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد منیزیم

منیزیم به تنظیم میزان قند خون کمک می‌کند به دلیل اینکه در سوخت و ساز گلوکز مؤثر است. مطالعات و پژوهش ها نشان می‌دهند که دیابت با کمبود منیزیم مرتبط می‌باشد.

استفاده از مواد غذایی حاوی میزان بسیار زیاد منیزیم نظیر اسفناج، برگ چغندر، تخم کدو، بادام، ماست و لوبیای سیاه در بهبود نشان‌های دیابت نوع ۲ تأثیرگذار خواهند بود.

۴. چربی‌های سالم

چربی‌های سالم

اسیدهای چرب با زنجیره متوسط که در نارگیل و روغن پالم قرمز موجود هستند در تنظیم میزان قند خون مؤثر هستند و در قیاس با قند، منبع ایده‌آل‌تری برای تأمین سوخت بدن به حساب می‌آیند.

استفاده از روغن نارگیل، روغن حیوانی و کره گیاهی در تنظیم قند خون نقش بسزایی دارند؛ بعضی از پژوهش‌ها و مطالعات نشان می‌دهند که برنامه غذایی حاوی چربی زیاد و کربوهیدرات کم با نام رژیم غذایی کتوژنیک به شکل طبیعی در درمان دیابت تأثیر دارد.

البته جهت درمان دیابت لزوماً احتیاجی به رعایت برنامه غذایی کتوژنیک نیست.

۵. پروتئین خالص

پروتئین خالص

استفاده از مواد غذایی حاوی پروتئین خالص در میزان قند خون مؤثر است و قادر خواهد بود سبب کُند شدن جذب قند بشود.

بعضی از بهترین منابع پروتئین خالص ماهی‌های غیر پرورشی (که حاوی چربی امگا-۳ می‌باشند و سبب کاهش التهاب می‌شوند)، گوشت تهیه شده از گاوهایی که منحصراً علف خورده‌اند، مرغ ارگانیک، عدس، تخم مرغ و آبگوشت استخوان هستند.

۶. مواد غذایی با بار کم گلیسمی

مواد غذایی با بار کم گلیسمی

شاخص گلیسمی مواد غذایی تعیین کننده این است که ماده غذایی تا چه میزان قادر خواهد بود سبب افزایش مقدار گلوکز خون را گردد.

غذاهایی که دارای شاخص گلیسمی بالا هستند پس از مصرف، با شتاب بیشتری نسبت به غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین به شکر تبدیل خواهند شد.

در شرایط ابتلا به دیابت مواد غذایی با گلیسمی پایین نظیر سبزیجات غیرنشاسته‌ایی، میوه‌های هسته‌دار و انواع توت، مغز و دانه گیاهان، آووکادو، نارگیل، گوشت ارگانیک، تخم مرغ، ماهی غیر پرورشی و محصولات لبنیات طبیعی گزینه بهتری در رژیم غذایی می‌باشند.

یکی از مزیت‌های این مواد غذایی تأثیر در کاهش وزن می‌باشد که این خود عامل بسیار مهمی در مبارزه با دیابت به شمار می رود.

مصرف مکمل‌های غذایی برای درمان دیابت

مصرف مکمل‌های غذایی برای درمان دیابت

کرومیوم پیکولینات: استفاده از ۲۰۰ میکروگرم کرومیوم پیکولینات سه بار در روز سبب بهبود حساسیت به انسولین خواهد شد.

ارزیابی ۱۳ پژوهش و بررسی نشان‌دهنده بهبود قابل ملاحظه در کنترل گلیسمی و کم شدن عمده هایپرگلیسمی و هایپرانسولینمی بعد از استفاده مکمل غذایی کرومیوم پیکولینات است.

دیگر مزیت‌های مصرف این مکمل شامل پایین آمدن کلسترول و سطح تری‌گلیسیرید و کم شدن احتیاج به استفاده از دارو برای هایپرگلیسمی است.

دارچین: دارچین مقدار قند خون را پایین آورده و سبب بهبود حساسیت به انسولین می‌شود.

مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از دارچین با کم شدن قابل توجه در سطح گلوکز پلاسما، کلسترول LDL و تری‌گلیسیرید در ارتباط است.

دارچین همچنین سبب بالا رفتن کلسترول HDL خواهد شد.

روغن ماهی: استفاده از مکمل روغن ماهی با پایین آمدن سطح تری‌گلیسیرید و بالا رفتن سطح کلسترول HDL سبب بهبود دیابت خواهد شد.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که اسید چرب امگا-۳ موجود در روغن ماهی به منظور بهبود عملکرد انسولین در بدن الزامی است، مقاومت انسولین را پایین آورده و سبب کم شدن التهاب می‌شود.

به منظور استفاده از روغن ماهی، روزانه ۱۰۰۰ میلی‌گرم از این ماده غذایی را استفاده کنید.

آلفا لیپوئیک اسید: آلفا لیپوئیک اسید یک نوع آنتی‌اکسیدان است که به تبدیل شدن گلوکز به سوخت در بدن کمک می‌کند.

این ماده سبب بهبود حساسیت به انسولین شده و نشانه‌های نوروپاتی دیابت نظیر ضعف، درد و بیحسی که بر اثر آسیب عصبی بوجود می‌آید را کاهش خواهد داد.

هرچند این ماده به شکل طبیعی در بدن ساخته می‌شود و در مواد غذایی نظیر کلم بروکلی، اسفناج و گوجه پیدا می‌شود، استفاده از مکمل آلفا لیپوئیک اسید سبب بالا رفتن این ماده در بدن شده و بسیار برای مبارزه با دیابت کارآمد و مفید است.

عصاره خربزه تلخ: این ماده غذایی سبب کاهش میزان گلوکز خون را شده و مصرف انسولین توسط بدن را تنظیم می‌کند.

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که عصاره خربزه تلخ سبب کاهش نشانه‌های دیابت مقاومت انسولین، مشکلات قلبی، آسیب‌دیدگی کلیه، آسیب‌دیدگی رگ‌های خونی، اختلالات بینایی و مشکلات هورمونی در بدن می شود.

جانشین‌های طبیعی انسولین

جانشین‌های طبیعی انسولین

۱. پیاز و سیر: ‏

ترکیبات فعال گوگردی نظیر آلیل‌ پروپیل دی ‌سولفید موجود در پیاز و اکسیدآلیل دی‌ سولفید موجود در سیر در کاهش قند خون نقش اصلی و مؤثر دارند.

پیاز و سیر سبب بالا رفتن میزان انسولین در خون می‌شوند. هر اندازه که استفاده این مواد بیشتر باشد، قند خون بیشتر کاهش خواهد یافت.

۲. سیاه گیله جانشین انسولین:

در ایران تنها یک نوعاز قره ‌قات موجود است. این گیاه دارویی در جلوگیری از عوارض بلندمدت دیابت نظیر عوارض قلبی- عروقی، عصبی، کلیوی و چشمی‌ تا حدودی تأثیرگذار است.

عصاره آن به میزان ۸۰ تا ۱۶۰ میلی ‌گرم ۳ بار در روز برای بیماران دچار به دیابت توصیه می‌شود.

۳. خار مریم:

این گیاه دارویی موجب بالا رفتن حساسیت سلول‌ها به انسولین و کاهش قندخون می‌گردد.

۴. هندوانه ابوجهل جانشین طبیعی انسولین:

تجویز مقدار ۱۰۰ میلی ‌گرم ۳ بار در روز ماده تأثیر گذار هندوانه ابوجهل به مدت ۲ ماه در بیماران گرفتار دیابت نوع دوم، موجب کاهش جزیی میزان هموگلوبین HbA1C و قندخون ناشتا خواهد شد .

۵. پسیلیوم یا اسفرزه:

فقط پودر پسیلیوم به میزان ۱۰ گرم در روز و به مدت ۸ هفته هموگلوبین HbA1C را به طور مختصر کاهش خواهد داد.

۶. چای سبز:

استفاده روزانه ۵/۱ گرم پودر چای سبز خشک موجب کاهش جزیی قندخون در بیماران دیابتی خواهد شد.

۷. دم‌ کرده گزنه:

عصاره برگ گزنه قادر خواهد بود یک نقش حفاظتی در مقابل بالا رفتن اندازه قندخون و آسیب دیدن سلول‌های پانکراس داشته باشد.

۸. کلپوره همدانی (مریم نخودی همدانی):

مصرف این گیاه به گونه‌ای که در کتاب‌های دارویی باستانی ‌آمده است به دوران‌های دور نسبت داده می‌شود. بقراط، دیوسکورید، پلین و جالینوس نام این گیاه را در آثار خود برده‌اند.

عصاره این گیاه جاوی مواد تأثیرگذار زیره می‌باشد. استفاده از عصاره این گیاه به میزان ۱۲۵ میلی ‌گرم در ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت ۶ هفته قندخون به طور جزیی سبب کاهش می‌شود.

سخن نهایی

بدون هیچ گونه شک و تردید هیچ داروی گیاهی قادر نخواهد بود جایگزین دارویی شود که پزشک متخصص برای شما تجویز کرده است.

مواد ذکر شده در مهار و کنترل دیابت به شما کمک خواهند کرد با این وجود به طور قطع باید با نظر پزشک معالج مصرف شوند زیرا ممکن است عوارض جانبی دیگری روی بدن شما داشته باشد.

بیماری دیابت فوق العاده نیازمند مراقبت‌هایی تخصصی است تنها شخصی که قادر خواهد بود به شما در مهار و کنترل دیابت کند پرشک متخصصی است که سال‌ها در این زمینه به تخصیل پرداخته است.

باز هم تاکید می‌کنیم این مقاله صرفاً به منظور بالا بردن اطلاعات عمومی شما همراهان گرامی تهیه و تنظیم شده است.

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x