تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

خواص خرمالو؛ فواید و معایب خوردن خرمالو

خواص خرمالو؛ فواید و معایب خوردن خرمالو

خرمالو میوه ای شیرین و سرشار از مواد معدنی است که موجب سلامتی جسم و روح می شود.

این میوه پاییزی، ممکن است بین مردم مورد توجه و استقبال قرار نگیرد ولی جز میوه هایی است که خواص دارویی زیادی دارد. خرمالو دارای قندی بالاست و مصرف آن به افرادی که از رژیم لاغری پیروی میکنند توصیه نمی شود، با این حال به اندازه انگور باعث افزایش انرژی می شود.

خرمالو انواع مختلفی دارد که آسیای شرقی مهد پرورش و کشت این میوه است و به ویژه ترین آن به نوع ژاپنی میتوان اشاره کرد. خرمالوی ژاپنی، دارای برگ هایی پهن و محکم با طعمی شیرین است

در این بخش از سایت متا راز به بررسی خواص و مضرات میوه خرمالو خواهیم پرداخت، پس در ادامه با ما همراه باشید.

نکاتی درباره خرمالو

خرمالو، اغلب در خاورمیانه و جنوب شرقی اروپا کشت و پرورش داده می شود.

به طور کلی خرمالو را میتوان به دو نوع گس و غیر گس تقسیم نمود:

خرمالو با نوع گس به دلیل داشتن تانین (دارا بودن عصاره گیاه) قابل خوردن نیست، ولی غیر گس بعد از رسیدن، تانین را از بین می برد و قابل خوردن می شود. از خرمالوی خشک شده نیز استفاده خوراکی میتوان کرد زیرا که کالری بسیار پایینی دارد.

خواص خرمالو

درخت خرمالو

خرمالو سرشار از انواع ویتامین های A، C، E ،فیبر غذایی، مس، منگنز، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. این میوه مقوی میتواند در ادرار آوری و ملین (رفع یبوست) مفید باشد.

خرمالو از مواد معدنی و ویتامین های زیادی برخوردار است که این ترکیبات آلی میتوانند برای درمان و پیشگیری از انواع بیماری مفید باشد. با مصرف یک عدد خرمالو در بدن تحول عظیمی ایجاد می شود، اب در بدن به شدت کاهش پیدا میکند و در این صورت فرد نسبت به روزای عادی بیشتر از سرویس بهداشتی استفاده میکند.

اگر بدنتان از کمبود ویتامین C رنج می برد به طوری که در فصول سرد سال دچار خونریزی لثه می شوید، میتوانید با خوردن خرمالو این کاستی را به صورت طبیعی درمان کنید.

با خوردن خرمالو میتوان از پتاسیم و منیزیم حاوی در آن، کلسترول و فشار خون را کنترل و کاهش داد. (تاکید می شود اگر از فشار خون رنج می برید زیر نظر پزشک به مصرف خرمالو ادامه دهید.)

خرمالو نیز می تواند با کمک به معده و روده، غذا را هضم کند و درمانی برای اسهال باشد.

با تقویت سیستم ایمنی بدن، کم خونی را از بین می برد و همچنین اشتها آوری طبیعی است. طبع خرمالو گرم است و با خوردن هسته های آن سنگ کلیه و مثانه را دفع، یا از بروز آن جلوگیری میکند.

به دلیل داشتن ویتامین A، یک درمانگر طبیعی برای تقویت بینایی است، علاوه بر آن میتوان به تقویت ریشه و ساقه موهای شکننده شود.

از آثار ویتامین A میتوان به درمان پوست و ناخن اشاره کرد این ویتامین موجود در خرمالو باعث می شود تا پوست از چین و چروک های کوچک محافظت شود. برای رفع چین و چروک بهتر است ماسکی طبیعی در خانه درست کنید و از ان استفاده کنید. گام اول این است که خرمالو را با بدون پوست با قطرات آبلیموی طبیعی و یک زرده تخم مرغ مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت بر روی صورت بگذارید. این گونه روشنایی، شفافیت و سلامت را به پوست خود هدیه می دهید.

به دلیل داشتن فیبر زیاد از چربی خون و انسداد رگ ها جلوگیری میکند. علاوه بر کاهش التهاب بواسیر، از خون ریزی سطحی پوست جلوگیری میکند. اگر دچار سکسکه شدید با خوردن یک عدد خرمالو از سکسکه خلاص شوید.

خرمالو سلول های کودکان و نوجوانان را برای رشد، تحریک می کند. خرمالو با پایین آوردن سطح کلسترول از بروز بیماری های قلبی جلوگیری و تاثیر مضاعفی در کارکرد قلب دارد.

این میوه مقوی را میتوان به جای نوشابه های انرژی زا استفاده کرد زیرا که حاوی فیبر فراوان است. فیبر باعث می شود که در طول روز انرژی زیادی برای فعالیت پیدا کنید. با افزایش انرژی، خستگی از بین خواهد رفت.

افرادی که در طول روز فعالیت فراوانی دارند میتوانند با مصرف این میوه در طول روز سیر باشند و از انرژی بالایی برخوردار باشند.

به دلیل وجود ویتامین C در این میوه، با تقویت سیستم ایمنی بدن از آنفلونزا و سرماخوردگی جلوگیری میکند. فیبر موجود در آن باعث می شود که گوارش به خوبی کار کند و منجر به این نشود که زخم معده رخ دهد.

آنتی اکسیدان موجود در خرمالو باعث می شود تا مواد سمی کمتری وارد و در بدن ما بماند. در کل با سم زدایی بدن، کار کبد را آسان تر می کند و کبد را از چربی رها می سازد.

یکی از فواید خرمالو، برای خانم های باردار است زیرا که ویتامین A و کاروتن موجود در آن باعث می شود قلب جنین بهتر کار کند.

از آنتی اکسیدان موجود در آن، برای سیستم ایمنی بدن مادر مفید است زیرا که از سرماخوردگی و بیماری های حاصل از ویروس ها جلوگیری می کند. فسفر موجود در آن برای رشد و تقویت استخوان های جنین بسیار کار امد است.

مس موجود در خرمالو باعث می شود تا سلول های خونی بیشتری تولید شود، در پی این افزایش گردش خون به صورت بهتری انجام می شود.

عوارض و مضرات خرمالو برای سلامتی

خرمالو

خرمالو علاوه بر فواید، مضراتی دارد که اگر جلوگیری نکنیم به سلامت بدن آسیب وارد میکند، به موارد زیر توجه کنید:

خوردن خرمالو در صورتی که ناشتا یا معده ای خالی دارید، باعث می شود که دستگاه گوارش شما به اصطلاح قفل شود و برای هضم تا ساعت ها دچار مشکل شوید و حالت تهوع به شما دست بدهد.

افراد دیابتی باید محتاط در مصرف باشند زیرا که به هیپرگلیسیمی (قند خون بالا) دچار می شوند.

پسماند خرمالو در دهان باعث می شود به مینای دندان آسیب وارد کند و پس از آسیب، دندان پوسیده می شود. پس بعد از مصرف بهتر است دهان خود را با مسواک بشورید.

افرادی که از فشار خون پایینی برخوردار می باشند، باید در مصرف از پزشک خود مشورت بگیرند زیرا که کاهش شدید فشار خون را پس از مصرف خودسرانه شاهد خواهند بود.

خرمالوی نرسیده باعث آلرژی و حساسیت میشود.

خوردن پوست خرمالو بر خلاف گفته های مردم، میتواند مضر باشد. پوست این میوه تانیک اسید دارد و این اسید منجر می شود تا در معده سنگ به وجود آید. کلیه خوراکی هایی که طبع سرد دارند باعث به وجود آمدن تانیک اسید می شود.

کسانی که از اختلالات روده ای رنج می برند و یا روده خود را به تیغ جراحان سپرده اند، باید زیر نظر پزشک خرمالو مصرف کنند.

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x