تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

۹ دلیل بی‌ انگیزگی افراد، چرا انگیزه ندارم؟

بررسی برخی از دلایل بی‌ انگیزگی،چرا انگیزه ندارم؟

بی انگیزگی چه برای شستن یک استکان چه برای گرفتن رژیم برای تناسب میتواند نشانه شروع یک اختلال روحی باشد.
زندگی ما پر از فراوانی فراز و نشیب می‌باشد. ما در زندگی در برخی موارد تلاش می‌کنیم تا به اهداف از پیش ‌تعیین‌ شده‌ی خودمان برسیم.
یکی از اصلی‌ترین محرک ‌هایی که در این زمینه می‌تواند به ما کمک کند انگیزه می‌باشد. اما در برخی موارد ممکن است بی انگیزگی افراد مانعی بزرگ برای رسیدن به اهداف باشد.

شابید این سؤال شما هم باشد که چرا انگیزه ندارم ،ما در این مطلب می‌خواهیم برای شما در رابطه با دلایل بی‌ انگیزگی صحبت کنیم و به شما بگوییم که چه گزینه‌ هایی می‌توانند در نهایت در دسته دلایل بی‌ انگیزگی قرار بگیرند و باعث شوند که ما توانایی لازم برای پیش بردن کارهایمان را نداشته باشیم.

توجه کنید که بی‌ انگیزگی یک آفت بسیار دردناک می‌باشد که می‌تواند بهترین لحظات زندگی را از ما بگیرد و باعث شود که ما در فرصتی که در زندگی داریم هیچ اقدام تاثیرگذاری نکنیم. همین موضوع می‌تواند در آینده باعث ایجاد پشیمانی شود.

بررسی دلایل بی ‌انگیزگی

بررسی دلایل بی ‌انگیزگی

موارد گوناگون بسیار زیادی وجود دارند که می‌توانند باعث بی انگیزگی شما شده و برای رسیدن به اهداف خودتان تمایل و اشتیاقی نداشته باشید.
به‌ طور کلی هنگامی‌ که شما انرژی کافی برای انجام فعالیت‌ هایتان را ندارید، در واقع شما فردی بی ‌انگیزه هستید.‌
بی ‌انگیزگی هم می‌تواند به‌ صورت ذهنی باشد هم به ‌صورت فیزیکی.

برای مثال هنگامی ‌که شما حتی در حالتی که خسته هم نیستید نمی‌توانید از جایتان بلند شوید و برخی فعالیت ‌ها را انجام دهید و یا دلتان نمی‌خواهد ذهنتان را درگیر چیزی کنید؛ در واقع شما فردی هستید که باید تلاش کنید انگیزه‌ی خودتان را پس بگیرید.
شناخت دلایل بی ‌انگیزگی می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در بهبود مبارزه شما با این موارد داشته باشد.

شما در مرحله اول برای این ‌که بتوانید با این دلایل مبارزه کنید نیاز دارید که بتوانید آن‌ ها را تشخیص دهید‌‌.

نداشتن اعتماد به ‌نفس از دلایل بی انگیزگی

نداشتن اعتماد به ‌نفس

یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند در دسته دلایل بی‌ انگیزگی قرار بگیرد نداشتن اعتماد به ‌نفس می‌باشد.
همه ما انسان‌ ها با اعتماد به ‌نفس زنده هستیم و این اعتماد به‌ نفس است که به ما جرأت ادامه دادن را می‌دهد.

اعتماد به‌ نفس ما کمک می‌کند که در محیط‌ های کاری جدید قرار بگیریم، ادامه تحصیل دهیم، در محیط‌ های تازه دوستانی را پیدا کنیم و در زندگی خودمان پیشرفت رو به جلو داشته‌باشیم.

علاوه ‌بر این موارد، اعتماد به ‌نفس به ما کمک می‌کند در زندگی شخصی خودمان نیز خواسته‌هایمان را به‌ طور واضح بیان کنیم و همین موضوع می‌تواند باعث شود که ما روابط مناسبی با افراد دیگر داشته باشیم.
مهم‌تر از همه این موارد، اعتماد به‌ نفس به ما این قدرت را می‌دهد تا حس کنیم توانایی رسیدن به خواسته‌هایمان را داریم و همین موضوع به ‌عنوان یک منبع انگیزه شناخته می‌شود.

پس اگر ما با عدم اعتماد به ‌نفس مواجه باشیم در واقع منبع انگیزه خودمان را از دست داده‌ایم و همین موضوع می‌تواند یکی از دلایل بزرگ بی‌ انگیزگی باشد.

توجه به مطالب نادرست از دلایل بی انگیزگی

دقت کنید که در دنیای امروز، فضای مجازی فضای بسیار پررنگ می‌باشد. این فضا نقش بسیار بزرگی در زندگی ما دارد و می‌تواند باعث شود که اطلاعات بسیار نادرستی وارد ذهنمان شود‌.
این اطلاعات نادرست می‌توانند از مهم‌ترین دلایل بی‌ انگیزگی در ما باشند زیرا با تزریق اطلاعات نادرست باعث شوند که ما حس کنیم قدرت لازم برای انجام برخی فعالیت ‌ها را نداریم و در واقع فرد به ‌دردنخوری هستیم.

سعی کنید تا جایی ‌که می‌توانید به این اطلاعات نادرست تکیه نکنید و به‌ هیچ‌ عنوان هیچ اهمیتی برای این اطلاعات قائل نشوید، زیرا آن‌ ها در بسیاری از موارد می‌توانند تأثیرات بسیار مخربی روی ذهن شما بگذارند و باعث شوند که شما به خود اعتماد نداشته باشید.

نداشتن هدف

همه ما برای ادامه زندگی نیاز داریم که اهدافی را داشته‌ باشیم. این اهداف، اهداف بسیار تعیین‌کننده‌ای هستند که می‌توانند زندگی ما را تغییر دهند.
علاوه ‌بر ماهیت اصلی هدف، این‌ که شما به ‌دنبال چیزی هستید تا به آن برسید باعث می‌شود که شما شور و نشاط زیادی داشته باشید.

پس نداشتن هدف یکی دیگر از دلایل بی ‌انگیزگی می‌باشد و تاثیر بسیار زیادی روی انرژی مثبت در شما می‌گذارد.
برای جلوگیری از این ‌موضوع شما باید به‌ صورت کاملاً واضح و شفاف خواسته خودتان در آینده را مشخص کنید و تلاش کنید که این خواسته را هدف اصلی فعالیت‌ های خودتان قرار دهید.

در این روش شما باید با اولویت بندی اهداف  مشخص کنید که می‌خواهید در یک ‌سال آینده جایگاه شغلی خاصی را به دست بیاورید، در مرحله بعد باید تلاش کنید که تمامی فعالیت‌ های کاری خودتان را در جهتی قرار دهید تا بتوانید خودتان را به آن جایگاه شغلی برسانید. این ‌موضوع می‌تواند به شما کمک کند تا از بی ‌انگیزگی دور بمانید و یکی از مهم‌ترین دلایل بی‌ انگیزگی که نداشتن هدف می‌باشد را کنار بگذارید تا دیگر دچار این آسیب نشوید.

افسردگی و بی انگیزگی

افسردگی

افسردگی رابطه مستقیمی با بی ‌انگیزگی دارد. پس از دیگر دلایل بی‌ انگیزگی افسردگی است.
توجه کنید که نداشتن اعتماد به‌ نفس و این‌ که حس کنید هیچ فایده‌ای در زندگی برای خود و یا افراد دیگر ندارید، می‌توانند در نهایت شما را به سمت بی‌انگیزگی سوق دهد.

توجه کنید که افسردگی یک مشکل بسیار شایع می‌باشد که می‌توان حتی آن را در شادترین افراد نیز پیدا کرد.
اگر شما به درمان افسردگی نپردازید، مشکلات بسیار شایع‌تر از افسردگی گریبان‌ گیر شما می‌شوند و همین موضوع می‌تواند کیفیت زندگی شما را تا حد بسیار زیادی پایین بیاورد.

شما باید بتوانید به ‌راحتی علائم افسردگی را تشخیص دهید تا متوجه شوید که آیا دچار این بیماری می‌باشید یا خیر‌. در قدم بعد برای این‌ که بتوانید از بی‌انگیزگی فرار کنید باید دنبال درمان افسردگی باشید.

نداشتن کنترل روی احساسات

کنترل کردن یکی از مهم‌ترین ویژگی ‌های ما انسان‌ ها می‌باشد.
همه‌ی ما باید قدرت کنترل کردن احساساتمان را یاد بگیریم تا بتوانیم با کنترل احساسات از انجام برخی از فعالیت ‌های ناسالم دور بمانیم.
کنترل احساسات به ما کمک می‌کند تا مهارت حل مسئله را نیز در خود قوی ‌تر کنیم و این‌ موضوع می‌تواند باعث شود که ما در شرایط خاص بهترین تصمیمات را بگیریم که این تصمیمات می‌توانند باعث بهبود شرایط زندگی ما شوند.

اطرافیان و محیط

بله درست است؛ اطرافیان نیز می‌توانند به ‌عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل بی ‌انگیزگی شناخته شوند.
آدم‌ هایی که در زندگی ما هستند نقش بسیار پررنگی در زندگی و در ذهنیت ما دارند. این افراد خانواده و دوستان ما را می‌سازند و ما احترام بسیار زیادی برای عقاید و نظر های آن‌ ها قائل هستیم.

همین موضوع می‌تواند باعث شود که در صورت انتقال احساسات نادرست شما دچار بی‌ انگیزگی شوید.
هنگامی‌ که برای مثال افراد خانواده به شما این حس را انتقال دهند که شما توانایی لازم برای انجام برخی فعالیت‌ ها را ندارید و طوری بزرگ نشده‌اید تا این فعالیت ‌های سخت را انجام دهید؛ می‌تواند در نهایت باعث شوند که شما به یک فرد بی ‌انگیزه تبدیل شوید.

بسیاری از افکار منفی و گفتن جملاتی که باعث ایجاد حس تخریب در افراد می‌شوند می‌توانند باعث شوند که بی ‌انگیزگی در افراد بزرگ‌تر و بزرگ‌تر شود و آن ‌ها حس کنند که خانواده و دوستان آن ‌ها درست می‌گویند و این افراد به ‌هیچ‌ عنوان نمی‌توانند در زندگی خود اقدامات بزرگی را انجام دهند.

تناقضات درونی

تناقضات می‌توانند منبع دیگری از دلایل بی ‌انگیزگی باشند.

برای مثال ممکن است بخشی از ذهن شما روی یک موضوع مورد موافقت خود را اعلام کند و بخشی دیگر به شما بگوید که این تصمیمی که گرفته‌اید اشتباه می‌باشد و باید در این تصمیم تجدید نظر کنید.
شما باید راه‌حل مدیریت تناقضات درونی خودتان را یاد بگیرید تا بتوانید با مدیریت آن ‌ها از بی‌انگیزگی دوری کنید.

نداشتن استقلال

استقلال مهم‌ ترین عاملی است که می‌تواند به ما انگیزه دهد.
پس یکی دیگر از دلایل بی‌ انگیزگی نداشتن استقلال در افراد می‌باشد. همه ما نیاز داریم که برخی از تصمیمات را زندگی‌ خود به‌ صورت آزادانه و بدون دخالت دیگران بگیریم.
اگر این استقلال را نداشته باشیم حس می‌کنیم توانایی لازم برای انجام بسیاری از فعالیت ‌ها را نداریم و همین موضوع به‌ عنوان یکی از منشأ های بی ‌انگیزگی در ما شناخته می‌شود.
اگر می‌خواهید که از بی‌انگیزگی دور شوید سعی کنید استقلال گرفته‌شده خودتان را باز پس گیرید.

داشتن سبک زندگی ناسالم

توجه کنید که سبک زندگی تاثیر بسیار زیادی روی انگیزه شما دارد.
اگر شما سبک زندگی ناسالمی را انتخاب کنید انگیزه‌ شما نیز در طول زمان از دست خواهد رفت.
رفتن به سراغ مواد مخدر، مشروبات الکلی و موارد این ‌چنینی می‌توانند بی‌انگیزگی در شما را تا حد بسیار زیادی افزایش دهند.

نداشتن حس خوب به خود و مقایسه با دیگران می‌تواند شما را بیشتر به سمت در پیش گرفتن این سبک زندگی ناسالم سوق دهد و زندگی شما را تباه‌تر از قبل کند.
پس برای این ‌که این دلیل از دلایل بی ‌انگیزگی را خنثی کنید، باید سعی کنید که سبک زندگی خودتان را تا آنجا که می‌توانید تغییر دهید.
البته علاوه ‌بر تاثیر روی بی ‌انگیزگی، داشتن سبک زندگی ناسالم در موارد گوناگون دیگر نیز می‌تواند باعث ایجاد مشکلات در زندگی شما شود.

 


منبع محتوا:

betterhelp verywellmind

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

2.5 4 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x