تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

افسردگی چیست؟! ۵ راهکار برای تشخیص افسردگی

افسردگی چیست؟! 5 راهکار برای تشخیص افسردگی

افسردگی یک بیماری شایع و جدی پزشکی است که بر احساس شما، طرز تفکر و نحوه عمل شما تأثیر منفی می گذارد. که خوشبختانه قابل درمان نیز هست.

افسردگی باعث احساس غم و اندوه و یا از دست دادن علاقه به فعالیت هایی می شود که زمانی از آن لذت می بردید. این موضوع می تواند منجر به انواع مشکلات عاطفی و جسمی شود و حتی توانایی شما را برای عملکرد در محل کار و خانه را کاهش دهد.

علائم افسردگی شدید و خفیف میتواند شامل موارد زیر باشد:

  • احساس غمگینی یا داشتن خلق و خوی افسرده
  • از دست دادن علاقه یا لذت به فعالیت هایی که زمانی از آن لذت می بردید
  • تغییرات در اشتها – کاهش یا افزایش وزن بی ارتباط با رژیم غذایی
  • مشکلات خوابیدن مثل خواب زیاد یا کم خوابی
  • احساس خستگی و کمبود انرژی
  • افزایش فعالیت بدنی بدون هدف (مثلاً ناتوانی در نشستن، قدم زدن، دست زدن) یا حرکات یا تکلم آهسته (این اعمال باید آنقدر شدید باشد که توسط دیگران قابل مشاهده باشد)
  • احساس بی ارزشی یا احساس گناه
  • مشکل در تفکر، تمرکز یا تصمیم گیری
  • افکار مرگ یا خودکشی

درباره بیماری افسردگی

درمان افسردگی دارای یک پروسه طولانی مدت و زمان بر است، از این رو برای درمان آن نیز باید وقت و زمان زیادی را صرف کرد.

افسردگی یکی از عوارض بسیار ناخوشایندی که به همراه دارد این است که احساسات، عواطف، فکر و ذهن شخص بیمار را بسیار به خود مشغول می کند.

همچنین لازم به ذکر است که گفته شود بیماری روانی افسردگی مشکلاتی دیگر از قبیل مشکلات هیجانی و جسمی نیز برای شخص بیمار به همراه دارد.

یک تفاوت عمده ای که بیماری افسردگی با سایر بیماری ها دارد این است که اختلال افسردگی دارای یک پروسه طولانی مدت می باشد و نمی توان با چند روز مراقب جسمی و سایر مراقبت های لازم آن را مداوا کرد.

در واقع بهبود افسردگی نیازمند گذراندن یک دوره بلند مدت از درمان می باشد.

لازم به ذکر است که گفته شود هر چه سریع تر با استفاده از نشانه های افسردگی تشخیص داده شود، درمان این اختلال نیز سریع تر شروع می شود و امکان بهبودی در زمان کمتری میسر می شود.

مقالات مرتبط با افسردگی

راه های مقابله با افسردگی

نشانه های افسردگی در مردان

علائم افسردگی در زنان

افسردگی فصلی

افسردگی شغلی

علائم افسردگی در جوانان

بررسی عوامل ایجاد افسردگی

بررسی عوامل ایجاد افسردگی

عامل های متعددی در به وجود آوردن افسردگی نقش دارند. در ادامه به چند مورد از این عوامل گوناگون اشاره می کنیم:

  • بیماری های سخت: یکی از عواملی که در به وجود آمدن اختلال افسردگی نفش دارد، درگیر شدن با یک بیماری سخت یا ناعلاج می باشد. افرادی وجود داشته اند که به علت درگیری با یک بیماری و تحمل شرایط سخت و طاقت فرسای درمان، دچار افسردگی شده اند. این شرایط زمینه به وجود آوردن بیماری روانی افسردگی را بسیار تشدید می کند.

 

  • درگیری و تضاد های گوناگون: از دیگر علل های به وجود آمدن افسردگی می توان به درگیری های متعدد در زندگی و همچنین وجود تضاد های گوناگون اشاره کرد. افرادی که در محیط های متشنج زندگی می کنند و با اکثر درگیری هایی از قبیل خانوادگی، کاری، شخصی و غیره مواجه هستند، بسیار در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.

 

  • ژنتیک: عوامل متعدد ژنتیک نیز می توانند در ایجاد بیماری روانی افسردگی نقش پر رنگی به همراه داشته باشد. معمولا افرادی که در خانواده خود زمینه ایجاد افسردگی را دارند، احتمال مبتلا شدن آن ها بالا می رود و این قضیه را باید بسیار جدی بگیرند.

 

  • سوء استفاده شدن: از دیگر عوامل ایجاد این اختلال روانی، سوء استفاده شدن در زمینه های مختلف به حساب می آید. افرادی که در مواردی مانند فیزیکی، احساسی، جنسی، مالی و مواردی دیگر دچار سوء استفاده شدن می شوند بسیار به مرز ابتلا به بیماری افسردگی نزدیک هستند.

 

  • از دست دادن عزیزان: فقدان و کمبود وجود عزیزان در زندگی هر شخصی می تواند یکی از عواملی باشد که افسردگی را در روان آن شخص تشدید می کند. از این رو افرادی که با مرگ یکی از نزدیکان خود مواجه می شوند بسیار در معرض خطر افسردگی قرار دارند.

افسردگی با غم یا اندوه متفاوت است

مرگ یکی از عزیزان، از دست دادن شغل یا پایان دادن به یک رابطه تجربیاتی هستند که تحمل آن برای فرد دشوار است. طبیعی است که احساس غم و اندوه در واکنش به چنین موقعیت هایی ایجاد شود. کسانی که از دست دادن را تجربه می کنند اغلب ممکن است خود را “افسرده” توصیف کنند.

اما غمگین بودن با افسردگی یکسان نیست. روند سوگواری برای هر فردی طبیعی و منحصر به فرد است و برخی از ویژگی های افسردگی مشابه را دارد. هم غم و هم افسردگی ممکن است شامل غم و اندوه شدید و کناره گیری از فعالیت های معمولی باشد. آنها همچنین از جنبه های مهم متفاوت هستند:

در غم و اندوه، احساسات دردناک به صورت موجی ظاهر می شوند که اغلب با خاطرات مثبت متوفی آمیخته می شوند.

نشانه های افسردگی چیست؟

شناخت نشانه های افسردگی این امکان را به افراد می دهد تا در صورت مبتلا شدن به این اختلال روانی، روند درمان خود را سریع تر شروع کنند و این دشمن نامرئی را زودتر از وجود خود ریشه کن کنند.

۱.اختلال در خواب: یکی از نشانه های ابتلا به افسردگی در مردان و زنان، وجود اختلال و بی نظمی در فرایند خواب می باشد. افرادی که ریتم خواب نامنظمی پیدا کردند، یعنی یا دچار پر خوابی و یا کم خوابی شده اند باید این نشانه را جدی طلقی کنند.

 

۲.احساسات گوناگون: افرادی که مشکوک به افسردگی هستند اکثرا مواقع دچار احساساتی از قبیل حس پوچی، بی انگیزگی برای بیشتر امور زندگی، احساس درماندگی، حس ناراحتی و غم در اکثر امورمی شوند.

 

۳.بی میلی: بی انگیزگی و بی میلی در انجام کار ها از دیگر نشانه های شایع اختلال افسردگی به شمار می آید. افراد مبتلا به این اختلال روانی در اموری که قبلا برای انجام آن بسیار اشتیاق و ذوق داشتند دیگر هیچ میل و رغبتی ندارند و دچار یک بی حسی خاصی نسبت به اکثر امور زندگی شان می شوند.

 

۴.اخلاق های بد: بروز عصبانیت های بی مورد و یا بیش از اندازه و همچنین کج خلقی هایی که برخی از افراد بدون دلیل خاصی از خود نشان می دهند نیز از نشانه های رایج ابتلا به افسردگی به حساب می آید. این دسته از افراد آستانه صبر بسیار پایینی پیدا می کنند و در مواجه با مشکلات تاب و توان زیادی ندارند.

 

۵.کمبود انرژی: خستگی های مداوم  از مواردی می باشد که افراد افسرده بسیار درگیر آن هستند. از این رو این دسته از افراد برای انجام امور خود انرژی و شور و شوق کافی را ندارند و در بیشتر موارد هم پیش آمده که به علت نداشتن انرژی و حال خوب بسیاری از کار های را انجام نداده اند.

علائم و نشانه های افسردگی چیست؟

نحوه رفتار و برخورد با یک بیمار افسرده

عده ی زیادی از افراد وجود دارند که در خانواده خود و یا همچنین در نزدیکان و دوستان و آشنایان خود یک بیمار مبتلا به افسردگی دارند. نحوه صحیح کمک به فرد افسرده یکی از عوامل بسیار جدی و مهم محسوب می شود.

در صورت رفتار ناشایست و غلط با یک فرد افسرده، نه تنها باعث به وجود آمدن رنج و مشکلات جدی تر برای خود بیمار، بلکه باعث تشویش جو محیط و اطرافیان نیز می شود.

رفتار نادرست می تواند فردی که را که مبتلا به افسردگی شده است را تا حد مرگ ببرد به گونه ای که خود بیمار دیگر از زندگی کردن نا امید می شود و به فکر مرگ می افتد.

همراهی و پشتیبانی کردن از فردی که دچار بیماری روانی افسردگی شده است بسیار نقش اساسی و مهمی دارد. از این رو دوستان و نزدیکان فرد بیمار بسیار باید توجهات لازم و ضروری را نسبت به فرد مبتلا بسیار در نظر داشته باشند.

یکی از اقداماتی که همراهان و نزدیکان افراد مبتلا به افسردگی باید انجام دهند این است که یک همدردی و همدلی ویژه ای با فرد بیمار داشته باشند.

به گونه ای که فرد بیمار بتواند احساسات و عواطف درونی خود را با آن فرد در میان بگذارد و یا به عبارتی بیمار بتواند به بدون هیچ محدودیتی و یا هیچ ترسی، افکار خود را برای همراه و دوست خود واضح بیان کند.

باید توجه داشت که نزدیکان فرد افسرده باید بخش زیادی از زندگی خود را صرف امور بیمار کنند و قبول داشته باشند که انجام این مسئولیت دشوار است و تا زمانی که اختلال افسردگی آن بیمار بهبود پیدا کند و به شرایط طبیعی زندگی خود برگردد، باید همراه او باشد.

راهکار های پیشنهادی برای کنار آمدن با افسردگی

راه حل های متفاوتی برای کنار آمدن با افسردگی علاوه بر درمان آن وجود دارد. در ادامه به چند نمونه از این راهکار ها اشاره می کنیم:

  •  موشکافی نکردن مسائل: یکی از راهکار های کنار آمدن با بیماری روانی افسردگی، تحلیل زیاد و موشکافی نکردن مسائل و مشکلات است. این کار باعث می شود مسائل و مشکلات سریع تر از ذهن خارج شوند و روند پیش رفتن زندگی دچار اختلال نشود. همچنین تمرکز زیاد بر روی مشکلات باعث می شود تصویر آن ها در ذهن بزرگ شوند و ناراحتی ها و غم و غصه های زیادی به سراغ فرد بیاید.

 

  •  تظاهر کردن: گاهی از مواقع در زندگی برای بهتر شدن حال و هوای روحی بای نقاب تظاهر کردن را بر چهره زد. به گونه ای که گاهی از مواقع به جای زانوی غم بغل کردن در صورت داشتن مشکلات، باید بر روی تمامی مسائل لبخند زد و گاهی هم به تمام زندگی همراه با مشکلاتش خندید. این کار باعث می شود برای مدتی فارغ از غم و غصه و افکار منفی ذهن زندگی کرد.

 

  • همراه جمع بودن: یکی دیگر از راه حل های بسیار کاربردی در بحث کنار آمدن با افسردگی، دور نکردن خود از جمع های خانوادگی و دوستانه است. اصولا افرادی که افسرده هستند دچار یک بی حوصلگی خاصی می شوند و از جمع های شلوغ دوری می کنند. این افراد باید توجه داشته باشند که شرکت در این گونه دورهمی ها می تواند حال و هوای بهتری به آن ها بدهد.

 

  • فکر به افکار مثبت: درگیر شدن ذهن با افکار مثبت یکی از ویژه ترین راه حل هایی می باشد که در روند مدارا و کنار آمدن با افسردگی جوانان می تواند کمک شایانی به فرد کند. شاید برای یک فردی که دچار بیماری افسردگی شده است سخت باشد که افکار مثبت را در ذهن خود به جریان بیندازد. این افراد باید از گام های کوچک شروع کنند و به سمت گام های بلند تری قدم بردارند، یعنی از افکار مثبت مانند فکر به یک دلخوشی و یا شادی کوچک شروع کنند و سپس به افکار مثبت بزرگ تری روی بیاورند.

کارهای دیگری که میتوانید برای افسردگی انجام دهید

در اینجا نکات دیگری وجود دارد که ممکن است به شما یا یکی از نزدیکانتان در طول درمان افسردگی کمک کند:

  • سعی کنید فعال باشید و ورزش کنید. در مقاله ای درباره تاثیر ورزش بر افسردگی و چه ورزش های مناسب فرد افسرده هست توضیح دادیم.
  • اهداف واقع بینانه برای خود تعیین کنید.
  • سعی کنید وقت خود را با افراد دیگر بگذرانید و به یک دوست یا خویشاوند قابل اعتماد کنید.
  • سعی کنید خود را منزوی نکنید و اجازه دهید دیگران به شما کمک کنند.
  • انتظار داشته باشید که خلق و خوی شما به تدریج بهبود یابد، نه بلافاصله.
  • تصمیمات مهم مانند ازدواج یا طلاق یا تغییر شغل را تا زمانی که احساس بهتری داشته باشید به تعویق بیندازید. تصمیمات را با دیگرانی که شما را به خوبی می شناسند و دید عینی تری نسبت به موقعیت شما دارند، بحث کنید.
  • مدیتیشن کنید.تاثیر مدیتیشن برای افسردگی همچنین ارامش ذهن بسیار زیاد است.

سخن پایانی

همان طور که گفته شد افسردگی در لیست بیماری های روحی و روانی قرار دارد که در صورت دیر تشخیص دادن آن موجب بروز مشکلات بزرگ تری در وجود فرد و همچنین اطرافیان آن فرد بیمار می شود.
در صورت تشخیص درست بیماری افسردگی با استفاده از نشانه هایی که در مقاله بالا نیز گفته شد و همچنین دیگر نشانه های رایج می توان یک فرد را از مرگ روحی نجات داد. علاوه بر تشخیص افسردگی از روی نشانه ای رایج، فرد باید تست های اختلال افسردگی را نیز انجام دهد.
پیشنهاد می شود برای درمان این بیماری بسیار حساس به یک روانشناس و مشاوره با تجربه حتما مراجعه شود.


منبع محتوا:

psychiatry nimh.nih


برچسب:

,

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
داود

من مشکل روحی دارم الان از همه نظر هوبم فقط بی حوصلگی و غم اذیتم میکنه نمیدونم چیکار کنم

کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
2
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x