تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

کارما چیست؟ ۱۲ قانون مهم و کلیدی در قانون کارما

کارما چیست؟ 12 قانون مهم و کلیدی در قانون کارما

تقریبا همه ما کلمه “کارما” رو شنیدیم ولی اکثریت ما معنی، کاربرد و قوانین این کلمه رو نمیدونیم.
در این بخش قصد داریم توضیحات کامل و مفصلی درباره کارما برای شما ارائه دهیم که شامل معنی اصلی کارما، قوانین کارما، کاربرد و تاثیر کارما در زندگی ما است.

شما باید این را بدانید که هر فکری که میکنید و هر صحبت و عملی که دارید عکس العملی را به همراه دارد این ساده‌ترین و سطحی ترین تعریفی است که میتوان از کارما داشت.
با ما همراه باشید در سایت متا راز تا درباره این موضوع بیشتر بدانیم

کارما چیست؟

کارما یا همان قانون کارما به معنی این است که: “هر عملی که در زندگیتان انجام می دهید دارای یک عکس العمل است”. این تعریف دقیقاً معادل قانون نیوتن است که میگوید: هر عملی عکس العملی دارد.

برخی نیز به کارما به معنای انعکاس گذشته اشاره میکنند و می گویند کارما آینده را ایجاد می کند.

معنای کارما در زبان سانسکریت انجام عمل یا حرکتی است، این شامل اعمالی است که ما نه تنها از طریق بدن بلکه از طریق گفتار و ذهن نیز انجام می دهیم.

نقش قانون کارما در زندگی ما

اقدامات معمول مانند رفتن به محل کار، کارهای خیر، خیرات و غیره نیز کارما را تعریف می کند.

به زبان ساده‌تر وقتی کار و اعمال خوبی انجام می دهیم در عکس العمل آن نتایج خوبی خواهیم گرفت. اما وقتی کار و اعمال منفی ای را انجام می دهیم بر اساس قانون کارما که همانند قانون جذب یک قانون ثابت در جهان است نتایج منفی وارد زندگی مان می شود.

به زبان ساده می گویند: “از هر دست بدهی از همان دست هم میگیری” و این ضرب المثل ساده بیانگر قانون کارما در کائنات است.

دوازده قانون کارما که زندگی ما را تغییر میدهد

همانطور که ۱۲ قانون متمایز کارما را بررسی می کنیم، به این فکر کنید که قبلاً در زندگی مان به این قوانین پایبند بودیم یا خیر؟

همچنین در نظر داشته باشید که چگونه می توانید با استفاده از دانش خود در مورد این قوانین کارمای خوبی ایجاد کنید که از رویاها و اهداف شما پشتیبانی کند.
درک همه این انواع به شما کمک می کند تا مانترا یا تأیید کارمایه خود را طراحی کنید.

۱.قانون کارما

1.قانون بزرگ

قانون کارما که گاهی اوقات “قانون علت و معلول” نامیده می شود، به ما می گوید که برای بدست آوردن چیزهایی که می خواهیم، باید آن چیز را در ذهنمان مجسم کنیم و برای بدست آوردنش تلاش کنیم.

کارکرد این قانون در اینجا مشابه قانون جذب است. به عبارت دیگر: هر عملی انجام دهید و به هر تفکری باور داشته باشید کائنات پاداشی مطابق با همان عمل یا باور به شما میدهد، خواه مثبت باشد یا منفی.

بنابراین، اگر در زندگی خود عشق می خواهید ، دیگران را دوست داشته باشید.  اگر می خواهید از وفور مالی لذت ببرید، سخاوتمند باشید و اگر می خواهید روابط صادقانه و باز داشته باشید باید اصالت و صداقت را به افرادی که برایشان مهم هستید نیز ارائه دهید.

۲. قانون آفرینش

طبق قانون آفرینش کارما، ما اگر می خواهیم به خواسته خود برسیم، باید آن خواسته را خودمان برای خودمان محقق کنیم. ما نمیتوانیم به راحتی منتظر باشیم تا کائنات خواسته های ما را برایمان ارسال کند. ما باید خودمان دست به کار شویم و برای رسیدن به آرزوها از طریق کائنات اقدام کنیم.

بخش عمده ای از درک قانون آفرینش این است که باید بدانیم فردی یا شی به غیر از خود ما نمیتواند برای موفقیت ما تلاش کند.

بنابراین ، اگر در حال حاضر نوع زندگی تان را دوست ندارید ، باید به درون خود نگاه کنید و از خود بپرسید چه چیزی باعث شده تا نتوانم زندگی دلخواهم را برای خودم بسازم؟

۳. قانون فروتنی

از بین ۱۲ قانون کارما ، می توان دید که بودیسم اغلب بر اهمیت قانون فروتنی تأکید می کند.  آنچه شما باید در مورد این قانون کارما به خاطر بسپارید این است که شما باید واقعیت واقعی چیزی را بپذیرید، قبل از اینکه بتوانید آن را تغییر دهید.

به عنوان مثال: اگر دیگران را بخاطر اینکه از شما انتقاد میکنند بی ادب میخوانید یا کسی را که با شما مخالف است را بی عقل بدانید، از واقعیت دور هستید. باید واقعیت را بپذیرید و بعد بر اساس واقعیت عمل کنید.

۴. قانون رشد

اگر تا به حال جمله معروف “برای تغییر دادن دنیا باید از تغییر دادن خودت شروع کنی” را شنیده اید، یعنی قبلاً ناخودآگاه با قانون رشد آشنا شده اید.

شما برای اینکه بتونید محیط اطرافتان را تغییر دهید و افراد را تحت تاثیر خود قرار دهید باید اول خودتان را اصلاح کنید. در نهایت، شما متوجه خواهید شد فقط می توانید بر خود کنترل داشته باشید.

بنابراین، قبل از تلاش برای کنترل یا تغییر دیگران، بر افکار و عادات منفی خود تمرکز کنید اگر شخصیت و افکارتان را یک سطح بالاتر ببرید متوجه خواهید شد افراد و محیط اطرافتان تغییر میکنند.

۵. قانون تمرکز

نمی توانید به طور همزمان به دو چیز فکر کنید! (نکته کلیدی: وقتی تمام تمرکز و افکار شما بر روی شادی و نشاط باشد دیگر غیر ممکن است افکار منفی راجع‌به غم و افسردگی سراغ شما بیاید).

یک درس حیاتی دیگر در اینجا این است که اگر بر روی اهداف خود تمرکز کنید؛ طمع تنبلی، بی انگیزگی و یا ناامیدی را نخواهید چشید.

طبق قانون تمرکز، اگر بتوانید یک عقیده واحد را دنبال کنید، در زندگی بهتر عمل خواهید کرد. ذهن ما مجهز به دنبال کردن چندین قطار فکری با صلاحیت برابر نیست.
بنابراین، اگر چندین هدف مهم دارید، سعی کنید آنها را به ترتیب رده بندی شده و خطی دنبال کنید نه اینکه به هر هدف فقط کسری از انرژی خود را اقتصاص بدهید.

۶. قانون تغییر

تا زمانی که ما از شکست هایی که خورده ایم درس نگیریم تاریخ تکرار می شود.

قانون تغییر به شما میگوید تا زمانی که همان روند همیشگی را پیش میروید نباید انتظار داشته باشید که نتایج متفاوتی نسبت به قبل به دست بیارید.

درست مانند آشپزی است تا زمانی که از یک دستور پخت واحد پیروی میکنید نتیجه همان غذایی میشود که قبلا پخته اید با همان طمع و مزه؛ شما نمیتوانید طبق دستور پخت همیشگی غذایتان را آماده کنید و انتظار غذایی با طمع و مزه جدید داشته باشید.

پس برای اینکه بتوانید نتایج مختلفی در زندگیتان ایجاد کنید و زندگی متفاوتی برای خود رقم بزنید باید از روند همیشگی و سبک زندگی قبلیتان فاصله بگیرید.

۷. قانون مسئولیت

قانون مسئولیت یکی از مهم ترین قوانین کارما است. قانون مسئولیت یعنی همانطور که هنگام دریافت پاداش اعمال نیک خوشحال میشوید و شکر گذاری انجام میدهید باید هنگام مواجه شدن با نتایج اعمال منفی تان قبول کنید که خودتان مقصر بوده اید.

۸. قانون اتصال

اگر به نقطه ای رسیده اید که از خودتان می پرسید که چگونه می توانید کارمای بد اعمال زندگی گذشته را از بین ببرید،  قانون اتصال می تواند به شما کمک کند.

این قانون بر ماهیت به هم پیوسته گذشته ، حال و آینده تأکید دارد و به ما یادآوری می کند که کنترل ما بر حال و آینده می تواند به ما کمک کند تا انرژی بد گذشته (خواه از زندگی فعلی ما باشد یا از زندگی قبلی) را از بین ببریم.

نکته دیگری که توسط قانون اتصال بیان شده این است که برای رفع اشتباهات کارما گذشته شما هنوز زمان برای جبران دارید.  با این حال ، هر مرحله کوچک می تواند اثرات غیر منتظره قدرتمندی داشته باشد.

۹. قانون هدیه دادن و مهمان نوازی

در زبان هندی، معنی کارما با معنی هدیه دادن و پذیرایی از مهمان گره خورده است.

این قانون می آموزد که اگر شما به طرز فکر یا سبک رفتاری خاصی اعتقاد دارید ، طبیعتاً در مرحله ای از شما دعوت می شود تا تعهد خود را نسبت به این حقیقت نشان دهید.

در اینجا تمرکز بر پیوند بین اعتقاد و عمل است.  این اهمیت اطمینان از اینکه اقدامات شما اعتقادات عمیق شما را منعکس می کند را نشان میدهد.

این قانون همچنین در مورد روشی است که جهان شما را “آزمایش” می کند.  زندگی به ما فرصت می دهد تا درسهای آموخته شده را عملی کنیم.

۱۰. قانون اینجا و اکنون

همانطور که در بالا اشاره شد در آیین بودا، پذیرفتن حقیقت و واقعیت اهمیت بسیار بالایی دارد هیچ فردی نباید از روی احساسات و طرز فکر خود حقیقت را شکل دهد.

به طور مثال دزدی کردن یک عمل کاملاً طرد شده و ناپسند است.

حال شما نباید بر اساس احساسات خود و یا طرز فکر خود برای این عمل استثنائاتی قائل شوید، به هر حال باید قبول کنید این عمل اشتباه است و در آینده باید منتظر عواقب این عمل باشید.

به همین ترتیب، بودایی ها معمولاً کارما را با مضمون زندگی واقعی در لحظه کنونی پیوند می دهند.  اگر خیلی سخت به احساسات ، تجربیات و باورهای گذشته بچسبید، باید شاهده گره خوردن زندگیتان به گذشته باشید.

به همین ترتیب ، اگر همیشه از روی اضطراب یا حرص و یا طمع برای آینده تصمیم گیری کنید، زندگیتان به یک آینده غیرقابل دسترس گره خواهد خورد.

قانون اینجا و اکنون به شما آموزش میدهد که تمام آنچه که شما دارید زمان حال است و تمام آنچه میتوانید انجام دهید در این زمان خلاصه میشود.

۱۱. قانون صبر و پاداش

به بیان خلاصه، قانون صبر و پاداش ادعا می کند که بزرگترین موفقیت های شما مستلزم تلاش سخت و مداوم است.
این بدان معنی است که شما بدون توجه به زمان باید برای اهداف خود تلاش کنید چرا که شما در نهایت پاداش عمل تان را خواهید گرفت.

اگر انتظار نتایج فوری دارید، در نهایت ناامید خواهید شد و موفقیت های شما در مقایسه با آنچه قادر به دستیابی به آن هستید، جزئی خواهد بود. در عوض، به دنبال هدف واقعی خود باشید.
مطابق با آن هدف رفتار کنید.  با گذشت زمان، به موفقیت های مرتبط (احساسی و مادی) خواهید رسید.

۱۲. قانون اهمیت و الهام

قانون اهمیت و الهام بیان میکند که شما فقط متعلق به خودتان نیستید چراکه هر فردی با رسالتی به این دنیا آمده و باید آن را انجام دهد.

این جنبه خاص از کارما تأکید می کند که هر سهم شما در کل تأثیر می گذارد، هرچند که این سهم کم یا زیاد باشد.

هر زمان که مشارکت خلاقانه و عاشقانه ای در دنیای اطراف خود داشته باشید، این عمل شما باعث میشود تا دیگران نیز از شما الگو برداری کنند و رفتار هایی مشابه رفتار های مثبت و خلاقانه شما انجام دهند و باعث جذب بیشتر انرژی مثبت به زندگی شما می شود.

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x