تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

موانع موفقیت؛ ۸ مانعی که باعث شکست شما می‌شود

موانع موفقیت؛ 8 مانعی که باعث شکست شما می‌شود

در این مطلب قصد داریم به موانع موفقیت بپردازیم با ما همراه باشید.

تمام افراد ‌می‌خواهند در انجام کارهایشان موفق باشند.
در واقع تما‌می‌ افراد در طول زندگی خود تلاش ‌می‌کنند تا کارهای بزرگ و کوچکشان را با موفقیت انجام داده و آینده درخشانی را برای خود رقم بزننند.
برای کسب موفقیت و رسیدن به اهداف مدنظر، روش‌های کاربردی مختلفی اعم از کسب عادات خوب برای افزایش کارایی وجود دارد.

 افراد به موانع موفقیت توجه نمی‌کنند.

اکثر افراد برای رسیدن به موفقیت تمام تلاش خود را به کار ‌می‌گیرند؛ اما تقریبا نمی‌دانند که چه موانعی برسر راهشان قرار دارد.

در نتیجه این مسئله، ممکن است بارها با یک مانع روبرو شده و زمان بسیاری را تلف کنند. شناسایی موانع باعث ‌می‌شود تا افراد بتوانند عملکرد و کاراییشان را افزایش داده و با سرعت بیشتری در مسیر موفقیت قدم بردارند.

تعریف موفقیت

تعریف موفقیت 

بدیهی است که افراد مختلف هر کدام تعریف‌های متفاوتی از موفقیت دارند و طبق معیارها و خواسته‌های خاص خودشان موفقیت را تعریف ‌می‌کنند.
به‌عنوان مثال، ممکن است خرید یک خانه برای یک فرد یک موفقیت بزرگ محسوب شود و برای فردی دیگر خرید یک مدل ماشین بالاتر موفقیت باشد.
گرچه در این میان هستند افرادی که اهداف اشتباهی را انتخاب ‌می‌کنند و هیچوقت به آن هدف اشتباهی که انتخاب کرده‌اند، نمی‌رسند.

در مسیر موفقیت یک‌سری موانع و یا عواملی وجود دارد که طی‌کردن این مسیر را برای افراد دشوارتر ‌می‌کنند.
ممکن است خود شما نیز از افرادی باشید که در راه رسیدن به موفقیت مدام با شکست روبرو شده‌اید. بدیهی است این مسئله کاملا افراد را ناامید کرده و حتی روی عزت‌نفس نیز تاثیر منفی ‌می‌گذارد.
به همین دلیل، شناخت موانع موفقیت بسیار اهمیت دارد. در این‌صورت شما ‌می‌توانید با برداشت این موانع، مسیر موفقیت و پیشرفت را با سرعت بیشتری طی کنید.
در این مقاله، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین موانع موفقیت ذکر شده‌اند.

۸ مانع برای موفقیت افراد

امروزه اکثر افراد با دنبال‌کردن یک‌سری عادات اشتباه و سرگرمی‌های بی‌فایده و همچنین با داشتن دیدگاه‌های کاملا ناکارآمد، از مسیر موفقیت جدا شده‌اند.
عواملی از جمله این موارد، از موانع اصلی مسیر موفقیت محسوب ‌می‌شوند که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

۱. نداشتن چشم‌انداز

نداشتن چشم‌انداز

احتمالا شما نیز خوب ‌می‌دانید که برای شروع هر کاری، باید هدف خود را مشخص کنید. اگر در اینترنت نیز جستجو کنید مقالات زیادی درباره اهمیت داشتن هدف در دوره‌های مختلف زندگی را پیدا ‌می‌کنید که طبق آن‌ها باید به هدف‌های بزرگی که قرار است به‌زودی آن‌ها را عملی کنید، فکر کنید. برای این منظور ‌می‌توانید فهرستی از اهداف خود را تهیه کرده و برای رسیدن به آن‌ها تلاش کنید.

ممکن است در مسیر اهداف خود انگیزه کافی را نداشته و از طی‌کردن باقی مسیر منصرف شوید.

به‌عبارتی ممکن است برای مدت کوتاهی اهداف خود را با انگیزه زیاد دنبال کنید؛ اما به‌مرور زمان انگیزه‌تان کاهش پیدا کرده و به هدف کوچکتری قانع شوید.
علت این مسئله این است که شما یک چشم‌انداز اساسی از زندگی خود ندارید.

برای کشف این چشم انداز ‌می‌توانید از خودتان سؤال کنید که چه چیزی در زندگی بیشترین اهمیت را برایتان دارد یا چه هدف مهمی ‌دارید ک حاضر ‌می‌شوید به خاطر آن خطر کنید.
با پاسخ به اینگونه سوالات ‌می‌توانید چشم‌انداز خود از آینده‌تان را تصور کرده و نسبت به آن اهدافتان را تعیین کنید.

حس اینکه برای هدفی بزرگ تلاش ‌می‌کنید، انگیزه و مقاومت شما را افزایش خواهد داد. کسب این انگیزه باعث ‌می‌شود که از مشکلات موجود عبور کنید.

داشتن اراده و تمرکز بالا برای کسب موفقیت بسیار ضروری و لازم است اما در واقع تعیین یک هدف مناسب است که موفقیت‌های بزرگ را از موفقیت‌های کوچک جدا ‌می‌کند.
در این‌صورت اگر از آینده خود چشم‌انداز داشته باشید، انگیزه بیشتری کسب کرده و مسیر موفقیت را با سرعت بیشتری طی ‌می‌کنید.

برای مطالعه مقاله ترس از موفقیت کلیک کنید

۲. نداشتن برنامه‌ریزی صحیح

نداشتن برنامه‌ریزی صحیح

یکی از اصول اولیه و لازم برای موفقیت، برنامه‌ریزی صحیح است.

در برخی موارد، شکست به‌دلیل داشتن برنامه ریزی نامناسب اتفاق ‌می‌افتد.
برای داشتن یک برنامه‌ریزی منظم و دقیق لازم است که زمان خود را به‌درستی مدیریت کرده و یک‌سری اهداف قابل دسترسی برای خود تعیین کنید.
توجه داشته باشید که برنامه شما باید کاملا انعطاف‌پذیر باشد و همچنین باید آن را دائما متناسب با نیازهای خود و مطالبات اطرافتان به‌روز کنید.

برنامه‌ریزی شما باید کاملا صحیح و اصولی باشد تا بتوانید به‌سادگی آن را دنبال کرده و مسیر رسیدن به اهدافتان را به‌واسطه آن طی کنید.

۳. عدم وجود تمرکز

عدم وجود تمرکز

یکی از مشکلاتی که امروزه اکثر افراد با آن روبرو هستند، عدم وجود تمرکز است.

عدم تمرکز غالبا از وجود دغدغه‌های ذهنی بسیار و انجام کارهای مختلف در آن‌واحد، نشات ‌می‌گیرد؛ تا جایی‌که این عدم وجود تمرکز ‌می‌تواند باعث شود که شما نتوانید هیچ‌یک از کارهای خود را به‌درستی انجام دهید.
در کنار وجود دغدغه‌های ذهنی، داشتن اضطراب و استرس زیادی نیز ‌می‌توانند در عدم وجود تمرکز مؤثر باشند.

زمانی‌که شما تمرکز لازم را نداشته باشید نمی‌توانید به خوبی اهداف خود را شناسایی کنید و همین مسئله ‌می‌تواند عملکرد شما را تا حد زیادی کاهش دهد.
اگر شما نتوانید روی اهدافتان تمرکز کنید، از زمان به‌طور موثری بهره نخواهید برد. در نتیجه، به‌جای آنکه زمان خود را صرف کسب موفقیت و رسیدن به اهدافتان کنید، صرف کارهای بیهوده و بی‌فایده خواهید کرد.

توصیه ‌می‌شود در هیچ شرایطی اجازه ندهید عدم وجود تمرکز، مانع رسیدن به موفقیت و پیشرفت شما شود.
در کنار آن، تلاش کنید که تمام تمرکز خود را روی اهدافتان گذاشته و با اولویت‌بندی کارها سعی کنید به اهدافتان دست پیدا کنید.
در این مسیر تمام تلاش خود را به‌کار بگیرید که حواستان پرت نشود و اجازه ندهید مشکلات و موانع شما را از دنبال‌کردن اهدافتان بازدارند.

۴. ضعف اراده

بسیاری از افراد گمان ‌می‌کنند که کسب موفقیت کار آسانی است و اغلب توقع دارند که به‌سادگی در کارهایشان موفق شوند.

در صورتی‌که اینگونه نیست و مسیر موفقیت پر از دشواری‌ها، چالش‌ها و موانع بسیار است.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به فرد موفقی نگاه کرده و با خود تصور کنید که این فرد به‌سادگی در جایگاهی که اکنون دارد، قرار گرفته است. اما در واقع، شما از مشکلات و چالش‌هایی که این فرد با آن‌ها روبرو بوده است بی‌خبر هستید.

در نتیجه این برداشت، زمانی‌که خودتان در راه موفقیت با شکست روبرو ‌می‌شوید، برای ادامه مسیر اراده لازم را نخواهید داشت.
ضعف اراده یکی از مهم‌ترین موانع موفقیت است. در واقع، اگر فردی اراده قوی و لازم را نداشته باشد، قدرت ذهنی کافی برای انجام کارهای مهم در راستای رسیدن به اهدافش را نخواهد داشت.

شاید جالب باشد بدانید که اگر به‌طور مرتب اراده خود را به‌کار بگیرید، خودبه‌خود اراده‎‌تان قوی ‌می‌شود؛ اما در صورتی‌که از قدرت اراده خود استفاده نکنید، ضعیف‌تر شده و به‌سختی ‌می‌توانید در برابر وسوسه‌های کوتاه‌مدت مقاومت کنید.
در این‌صورت ممکن است به جای تمرکز روی اهدافتان، تسلیم کارهای کوچک و وسوسه‌انگیز شود.

در نتیجه، ‌می‌توان گفت اراده همان قدرت ذهنی افراد است که با افکار و وسوسه‌هایی که در مسیر رسیدن به اهداف هیچ نقشی ندارند، مقابله ‌می‌کند.
به همین دلیل توصیه ‌می‌شود، اجازه ندهید ضعف اراده مانع دستیابی به موفقیتتان شود و با استفاده منظم از قدرت اراده خود روزبه‌روز آن را تقویت کنید.

۵. اهمال‌کاری

اهمال‌کاری به معنای به تعویق‌انداختن کار‌ها است که یکی از موانع مهم وتاثیرگذار در مسیر موفقیت محسوب ‌می‌شود.

یکی از ویژگی‌های خوب افراد موفق این است که تمام کارها را درست در زمان خود انجام ‌می‌دهند. به تعویق‌انداختن کارها و مسئولیت‌ها به‌مرور زمان باعث ‌می‌شود که انجام آن‌ها سخت‌تر به‌نظر برسد و این مسئله روی تضعیف اراده نیز بسیار تاثیرگذار خواهد بود. اهمال‌کاری از عوامل روانشناختی گوناگونی نشات ‌می‌گیرد.

داشتن روحیه کمال‌گرایی، درگیری با اضطراب بیش‌ازحد و نداشتن انضباط کافی از جمله مهم‌ترین مواردی هستند که با اهمال‌کاری ارتباط مستقیم دارند.
برای حذف این مانع باید تلاش کنید تمام کارهای لازم برای رسیدن به موفقیت و اهدافتان را درست سر موقع انجام داده و آن‌ها را به تعویق نیاندازید تا بتوانید مسیر موفقیت را با سرعت بیشتری طی کنید.

۶. داشتن ترس

در اغلب موارد، ترس از روبرو شدن با موانع موجود در مسیر از موانع بزرگی است که سر راه مسیر موفقیت قرار دارد.

بسیاری از افراد با ترس روبرو هستند و همین ترس به‌شدت مانع رشدشان ‌می‌شود. به عبارتی، ترس، افراد را محدود ‌می‌کند و باعث ‌می‌شود که افراد نتوانند از محدودیت‌ها و موانع موجود عبور کنند.

در کنار آن، ترس باعث ‌می‌شود که فرد از دنبال‌کردن اهدافش منصرف شود.
برای دنبال‌کردن اهداف و طی‌کردن مسیر موفقیت، باید خطر را بپذیرید.

بدیهی است که اگر همیشه همان کار قبلی را تکرار کنید، نتیجه مشابه دریافت ‌می‌کنید. از شکست‌خوردن نترسید. در واقع شکست یک مرحله ضروری در مسیر یادگیری محسوب ‌می‌شود و چالشی است که برای رسیدن به موفقیت تلاش بیشتری به‌کار بگیرید.

در نتیجه سعی کنید از تک‌تک شکست‌های خود بیشترین استفاده را داشته باشید و از آن‌ها به‌عنوان نردبانی برای رسیدن به موفقیتتان استفاده کنید. بزرگ‌ترین شکست این است که هرگز برای رسیدن به اهدافتان تلاش نکنید.

۷. کمال‌گرایی

در تما‌می‌ شرایط کمال‌گرایی مزایای بسیاری دارد و علاوه‌بر اینکه باعث ‌می‌شود افراد به دنبال استانداردهای بالاتری باشند، افراد را تشویق ‌می‌کند خودشان را اصلاح کنند.

بدیهی است که بدون اصلاح پیشرفت نیز ممکن نخواهد بود. به همین دلیل کمال‌گرایی در اغلب موارد بسیار مفید است، به‌خصوص مواقعی که جزئیات در آن‌ها بسیار اهمیت دارد.

اما جالب است بدانید که در برخی موارد کمال‌گرایی ‌می‌تواند یکی از موانع و مشکلات اصلی مسیر موفقیت باشد. این مسئله زمانی رخ ‌می‌دهد که شما بیش‌از‌اندازه کمال‌گرا باشید.

در واقع زمانی‌که خواسته شما برای به کمال‌رساندن یک کاری، بین شما و اهدافتان فاصله بیاندازد، کمال‌گرایی به یک مشکل و مانع بزرگ تبدیل ‌می‌شود.
در اینگونه موارد غالبا افراد تمایل دارند تمام کارها را به‌صورت عالی انجام دهند و همین مسئله حواسشان را از چیزی که واقعا اهمیت دارد، پرت ‌می‌کند. در نتیجه آن، انعطاف و توانایی افراد برای پیشرفت و طی‌کردن مسیر موفقیت کاهش پیدا خواهد کرد.

به همین دلیل لازم است بدانید که نیازی نیست تما‌می‌کارهایتان را عالی انجام دهید؛ بلکه در برخی موارد نیز بهتر است زمان و اراده خود را روی پیداکردن راه‌حل برای مسائل و اهداف مهم‌تر صرف کرده و تمام تمرکز خود را روی این موارد بگذارید.

۸. داشتن ذهنیت متوسط

افرادی که دائما برای سربلندی و پیشرفت تلاش ‌می‌کنند، محدودیت‌هایشان را نیز دائما کنار ‌می‌زنند.

همچنین افرادی که برای معمولی‌نبودن و داشتن یک جایگاه ویژه تلاش ‌می‌کنند، غالبا دستاوردهای بزرگی را نیز کسب ‌می‌کنند.
در نتیجه ‌می‌توان اینگونه بیان کرد که معمولی‌بودن پیشرفت شما را محدود کرده و یکی از بزرگ‌ترین موانع موفقیت محسوب ‌می‌شود.
اگرشما یک فرد معمولی با ذهنیت متوسط باشید، شوق لازم برای گذر از محدودیت‌ها را ندارید.

به‌عبارتی در این شرایط شما نمی‌توانید موفقیت‌های ویژه و چشمگیری را کسب کرده و همزمان معمولی‌بودن را بپذیرید.
داشتن ذهنیت متوسط باعث ‌می‌شود که شما نتوانید استعدادهای فوق‌العاده خود را شناسایی کنید.
به همین دلیل توصیه ‌می‌شود برای سربلندی و بهترشدن خود تمام تلاش خود را به‌کار گرفته و مسیر موفقیت را با داشتن یک ذهنیت قوی، سریع‌تر طی کنید.

جمع‌بندی

تمامی مواردی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد، از موانع مهم موفقیت محسوب می‌شوند. اگر می‌خواهید در زندگی خود موفقیت‌های بیشتری کسب کنید، سعی کنید موانع موجود را شناسایی کرده و با استفاده از راه‌حل مناسب آن‌ها را رفع کنید.

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x