تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

رهایی از وابستگی عاطفی ،با ۳ تکنیک موثر

3 تکنیک موثر برای غلبه بر وابستگی عاطفی

هر زمان صحبت از وابستگی عاطفی میشود، همگان بر روی مبحث عشق تمرکز میکنند. اما این موضوع کاملا اشتباه است زیرا تمامی وابستگی های عاطفی به عشق ختم نمیشوند. این موضوع کمی پیچیده است تا حدی که برخی اوقات نیاز است تا از متخصصان و روانشناسان برای عبور از این مسئله کمک گرفت.

بوجود آمدن وابستگی عاطفی و باقی‌ ماندن آن دو موضوع کاملا متفاوت هستند و باید بدانید که فردی که دچار وابستگی عاطفی شده، کاملا نسبت به این موضوع ناخودآگاه است بنابراین باید نحوه برخورد مناسبی با او داشته باشید.

مهم ترین دلیلی که برخی از افراد نمیتوانند بر وابستگی عاطفی خود غلبه کنند، احساس ترس شدیدی است که نسبت به خارج شدن از وضعیت کنونی خود دارند. آنها احساس میکنند که اگر بندهای احساسی و عاطفی خود را بشکنند، در آینده قرار است دچار مشکلات بزرگی شوند و نخواهند تنوانست، آنها را رفع کنند و پشت سر بگذارند.

جالب است که بدانید وابستگی عاطفی یکی از دسته بندی های سندرم استرس است که به شدت اعتیاد آور است. افرادی که دچار این وضعیت هستند برخلاف ظاهر آرام و ساکتی که دارند، دچار درد و رنج زیادی هستند.

البته وابستگی عاطفی انواع مختلفی دارد که هر کدام را در ادامه تک به تک برسی خواهیم کرد. اما باید این موضوع را بدانید که همه آنها شبیه به هم نیستند و تاثیراتی یکسانی را بر فرد مورد نظر ندارند. هر کدام از انوع وابستگی های عاطفی در یک بخش مختلف از زندگی فرد تاثر منفی و دردناکی میگذارد. پس در ادامه با ما در سایت متا راز همراه باشید.

انواع وابستگی عاطفی

اگر شما فردی هستید که دچار وابستگی عاطفی است و یا یکی از اطرافیان و نزدیکان شما به وابستگی عاطفی دچار است بایر در وحله اول بدانید که وابستگی عاطفی وی از چه نوعی است تا بتوانید رفتارتان را با آن تنظیم کنید و راهنما و کمکی برای آن شخص باشید.

در ادامه انواع وابستگی عاطفی را به شما عزیزان معرفی میکنم و در نهایت تک به تک آنها را و نحوه تاثیرگذاری بر روی زندگی افراد را برسی میکنیم.

به صورت کلی تمامی وابستگی های عاطفی در ۳ گروه اصلی دسته بندی میشوند که به شرح زیر هستند:

  • وابستگی عاطفی به خانواده
  • وابستگی عاطفی بین زوج ها
  • وابستگی عاطفی به محیط اجتماعی

وابستگی عاطفی به خانواده

یکی از سخت ترین نوع وابستگی های عاطفی، وابسته بودن به خانواده است.

اینکه به خانواده خودتان وابسته باشید موضوع عجیبی نیست و در دنیا درصد بسیار زیادی هستند که وابستگی شدیدی به خانواده هایشان دارند، اما موضوع زمانی سخت و دشوار میشود که شما نیاز دارید تا از خانواده دور باشید.

درواقع غلبه کردن بر وابستگی عاطفی به خانواده سخت است. اما چرا باید یک شخص به وابستگی که نسبت به خانواده اش دارد غلبه کند؟ چرا انجام آن لازم است؟

این موضوع در جامعه امروز ما به شدت دیده میشود و متاسفانه بدون آگاهی برخی از خانواده ها به صورت غیر عمد به این کار دامن میزنند. در اصل، این موضوع به ساختار خانواده ها مرتبط است.

زمانی که یک خانواده مدام در تنش و اضطراب به سر میبرد، این احساس رنجش و ترس را نیز به اهالی خانه منتقل میکند.

در چنین شرایطی فرزندان نسبت به دنیای اطراف و بیرون از خانه احساس ترس و خطر دارند و خانواده را تنها پناهگاه میبینند و به همین علت وابستگی عاطفی به خانواده در آنها شکل میگیرد.

افرادی که در چنین خانواده هایی زندگی میکنند از نظر احساسی هیچ کمبودی ندارند، و دقیقا برعکس توجهات بیش از حد و نگرانی های بیش از اندازه برای فرزندان، به جای اینکه به آنها در داشتن اعتماد به نفس و رشد و تکامل درست شخصیتی کمک کند، باعث تخریب آن و وابسته بودن مداوم فرزند به خانواده اش میشود.

حتی در برخی از خانواده ها دیده شده است که، با گمان بر اینکه میخواهد از فرزندش محافظت کند، شخص را چنان ترسانده اند که همیشه احساس میکند خطر در کمین است و قرار است اتفاق بدی رخ دهد.

نه تنها در چنین شرایطی اعتماد به نفس از بین میرود، بلکه این شخص در آینده توانایی رویارویی با چالش‌های زندگی را نخواهد داشت. خانواده باید حمایتگر و تربیت کننده باشد، نه اینکه زندانی برای دور کردن فرزند از خطر!

وابستگی های عاطفی بین زوج ها

وابستگی های عاطفی بین زوج ها

یکی از شایع ترین انواع وابستگی ها، وابستگی عاطفی بین زوج ها است. این موضوع جنسیت نمیشناسد و هم در زن ها و هم در مرد ها دیده میشود. اما دقیقا چه اتفاقی میافتد که وابستگی های شدیدی بین دو نفر بوجود می‌آید که بجای اینکه کمک کننده باشد، مخرب و ویرانگر است؟

دقیقا این اتفاقا زمانی رخ میدهد که یکی از طرفین احساس ناامنی میکند و طرف مقابل خودش را همانند یک کوه استوار تصور میکند که به زندگی‌ اش معنی میدهد و آن را محور زندگی اش میداند. زمانی که یک فرد دچار احساس نا امنی و عدم اعتماد به نفس میشود، به توانایی خودش شک میکند و احساس میکند باید به طرف مقابل پناه ببرد.

البته در چنین شرایطی اینکه زوج شما چگونه شخصیتی داشته باشد نیز مهم است. برخی از افراد هستند که از این احساس ناامنی که در فرد ایجاد شده سواستفاده میکنند و مدام با ترک کردن و یا تحقیر کردن شخصی که به وابستگی عاطفی دچار است، باعث شدت بخشیدن به این روند دردناک میشوند. اما افرادی را نیز دیده ایم که بعد از متوجه شدن این احساس در زوج خود، اقدام به درمان و کمک به رفع آن احساسات دردناک میکند.

اما تشخیص دادن این نوع از وابستگی عاطفی در بین زوج ها کمی سخت تر است. زیرا آنها این وابستگی عاطفی را با عشق و توجه که برای زندگی دونفره لازم است اشتباه میگیرند و زمانی متوجه آن میشوند که اوضاع و احساسات ار کنترل خارج میشود.

افرادی که دچار وابستگی عاطفی به زوج خودشان هستند رفتارهای زیر را دارد:

  • همیشه احساس بی‌ پناهی میکنند.
  • برای ادامه زندگی به حمایت‌ نیاز دارند.
  • شریک خود را به سپری دفاعی دربرابر رنج و ترس تبدیل میکنند.
  • وحشت از دست دادن شریک زندگی.
  • حسادت های بی جا و بی از حد.

اینگونه وابستگی عاطفی به‌ جای ساخت آشیانه، آن را ویران میکند، که متاسفانه در جامعه امروز این موضوع را زیاد میبینیم.

وابستگی به محیط اجتماعی

این نوع از وابستگی های عاطفی به روابط اجتماعی افراد مربوط میشود. یکی از خطرناک ترین انواع وابستگی های عاطفی است که در سکوت و بدون هیچ اطلاعی رخ میدهد.

برای مثال ممکن است شما به این نوع وابستگی دچار باشید اما واقعا نمیدانستید که برخی از رفتارهای اجتماعی شما ناشی از این نوع وابستگی است و تصور بر این بوده که آن رفتار ها جزئی از کارکتر شما هستند. به همین دلیل است که شناسایی آنها کمی سخت است و خطرناک هستند.

اما دلیل اصلی بروز چنین وابستگی چیست؟

این اتفاق زمانی رخ میدهد که فرد، به شدت به تأیید شدن، شناخته‌ شدن و مورد قبول واقع شدن، نیازمند باشد. اگ فرد دچار کمبود اعتماد به نفس و قدرشناسی باشد، همیشه احساس ترس میکند. در چنین شرایطی قرد همه تلاش خود ا بکار میگیرد تا این خلأ روانی را پر کند و مورد قبول باشد. برسی رفتار این افراد:

  • اگر دیگران به آنها و نظراتشان توجه نکنند، احساساتشان جریحه‌ دار میشود.
  • فرد برای به‌دست‌ آوردن نظر مثبت اطرافیان به چاپلوسی روی می آورد.
  • سعی میکند تا در اجتماع حضور پیدا نکند و یا تا حد امکان نامرئی شود.
  • تلاش برای راضی نگه داشتن دیگران.
  • در شرایط حاد تر فرد حتی عقاید خودش را زیر پا میگذارد تا تایید دیگران را بدست آورد.

اگر به هر ۳ نوع وابستگی عاطفی دقت کرده باشید یک موضوع مشترک در بین هر ۳ آنها پیدا میکنید. آن هم چیزی نیست بجز، نداشتن اعتماد به نفس! مشکل مشترک آنها این است که خودشان را باور ندارند و تصور میکنند به‌ تنهایی نمیتوانند زندگی کنند. تمامی اینها به مرور زمان به ترس و نگرانی تبدیل میشوند.

اول از همه که باید طبق ۳ روش اصولی که در ادامه آن را توضیح میدهم، برای ترک این عادات و رفتارهای نامطلوب اقدام کنید. همچنین برای تقویت اعتماد به نفس با استفاده از تکنیک هایی آن را تقویت کنید.

۳ راهکار غلبه بر وابستگی های عاطفی

3 راهکار غلبه بر وابستگی های عاطفی

اینکه به خانواده، شریک زندگی و اطرافیانتان وابستگی داشته باشید و برایتان اهمیت داشته باشند هیچ اشکالی ندارد. اما زمانی این موضوع برای شما خطرناک میشود که به مرحله‌ای برسید که احساس کنید بدون هر یک ان ها نمی‌توانید خوشبخت باشید و شما دچار وابستگی عاطفی شدید. در ادامه به برسی ۳ روش غلبه بر این وابستگی های را برسی میکنیم، با ما همراه باشید.

  1. شناسایی الگوهای وابستگی و شکستن آنها
  2. تلاش کنید تا به سلامت روحی و احساسی برسید
  3. زندگی امن و مطلوبی را بسازید
  4. شناسایی الگوهای وابستگی و شکستن آنها

در این مرحله از غلبه بر وابستگی عاطفی باید ۵ قدم بردارید که به شرح زیر هستند:

  1. لیستی از ترس هایتان تهیه کنید
  2. برای خودتان وقت بگذارید و زمانی را تنهایی سر کنید
  3. به شخصیت خودتان پی ببرید و نقاط قوتتان را بشناسید
  4. سعی نکنید که دیگران را کنترل کنید
  5. درصورت احساس نیاز از دیگران کمک بگیرید

لیستی از ترس هایتان تهیه کنید

بعد از فاکتور گرفتن اعتماد به نفس، ترس از دست دادن ریشه اصلی این وابستگی ها است. با پرسش این سوال که چه چیزهایی شما را میترسانند؟ لیستی از تمامی مواردی که شما را میترساند تهیه کنید.

منظور این نیست که فوبیاهای معمولیتان، مانند ترس از ارتفاع و آب و تاریکی را بنویسید. برای مثال ترس از تنهایی، ترس از بخشیده نشدن، ترس از مورد قضاوت قرار گرفتن و موارد این چنینی.

برای خودتان وقت بگذارید و زمانی را تنهایی سر کنید

در طی روز زمانی را برای خودتان درنظر بگیرید. بهتر این در این تایم شما تنها باشید و هیچ گونه حواس پرتی در محیط برای شما وجود نداشته باشد.

بررسی کنید زمانی که تنها هستید ذهنتان شما را به کجا ها میبرد و در چه چیزهایی جست و جو میکند.
اینگونه میتوانید به برخی از عادت‌ها و الگوهای ذهنیتان دست یابید. اینگونه میتوانید به روند بهبود خودتان کمک کنید. یک نکته خیلی مهم را نیز باید در همین ابتدای مسیر خدمتتان عرض کنم. تا زمانی که خودتان نخواهید از این بندهای درد و رنج خلاص شوید، هیچ شخص نمیتواند نه شما را مجبور و نه اینکه نجات دهد. فقط باید خودتان بخواهید!

به شخصیت خودتان پی ببرید و نقاط قوتتان را بشناسید

سعی کنید خودتان را بشناسید. بدون اینکه به دیگران فکر کنید و طبق سلیقه آنها باشید، یک لحظه آنها را فراموش کنید و ببینید چه چه چیزهایی را دوست دارید و چه کارهایی را میتوانید انجام دهید؟ در چه زمینه هایی استعداد دارید؟ چه سلیقه ای دارید؟ از چه کتاب ها و یا لباس هایی خوشتان می‌آید و غیره.
با تمرین این تکنیک میتوانید به ارزش‌های اساسی خودتان پی ببرید. خصوصیات اخلاقی‌ شما ارزشمند و یونیک هستند، آنها را پیدا کنید، تقویت کنید و ارزشمند بدانید و دنبال کنید.

سعی نکنید که دیگران را کنترل کنید

وابستگی های شدید شما را مجبور به کنترل کردن میکند زیرا نمیخواهد به هیچ قیمیتی آن شرایطی را که دارد تغییر دهد یا خللی در آن وارد شود. به دیگران نیز حق انتخاب بدهید و به افکار، احساسات آنها نیز احترام بگذارید.

درصورت احساس نیاز از دیگران کمک بگیرید

اگر با توجه به نکاتی که تا کنون ارائه شد احساس میکنید که نمیتوانید به راحتی و تنهایی از این مراحل عبور کنید و نیاز به کمک و مشاوره تخصصی دارید باید از یک متخصص کمک بگیرید و این برای روند بهبودی شما بسیار ضروری است.

نکته ای که باید در این باره همواره به خاطر داشته باشید این است که زمانی که به یک متخصص مراجعه کردید، اگر میخواهید واقعا نتیجه بگرید و خودتان را از این بندهای وابستگی خلاص کنید، با شخص مربوطه کاملا صادقانه صحبت کنید.

خجالت کشیدن را گنار بگذارید، تمامی نگرانی ها، دردها و رنج ها، ناامنی های ذهنی و شدت وابستگی های خودتان را کاملا صادقانه برای متخصص شرح دهید تا بتواند شما را به درستی راهنمایی کند و شما نیز نتیجه مطلوبی بگیرید.

تلاش کنید تا به سلامت روان و احساسی برسید

در دومین مرحله نیاز است تا عادت مثبت را در خودتان تقویت کنید و به سلامت عاطفی برسید. این ۴ عادت مثبت و تاثیر گذار عبارت اند از:

  1. مسئولیت پذیری را تمرین کنید
  2. تصمیمات سالم بگیرید
  3. عزت نفستان را تقویت کنید
  4. منطقی باشید و از دیگران توقعات نا بجا نداشته باشید

مسئولیت پذیری را تمرین کنید

مسئولیت پذیری یکی عادت پسندیده در هر مرحله از زندگی انسان ها است. باید تمرین کنید تا مسئولیت احساساتتان را بپذیرید. شما مسئول احساساتتان هستید و هر تجربه ای که درمورد آنها داشته باشید، باید پشت آن باشید و شانه خالی نکنید.

برای مثال دیگران مسئول حال بد شما نیستند. بنابراین خودتان مسئولیت قبول کنید و برای بهبود حال روحی تان کارهای متفاوتی را انجام دهید تا زمانی که احساس بهتری پیدا کنید. البته این موضوع به این معنی نیست که به طور کلی از دیگران فاصله بگیرید و دور شوید، خیر! منظور این است که باور کنید شما توانایی این را دارید که خودتان را خوشحال نگه دارید.

تصمیمات سالم بگیرید

یکی دیگر از قدم های بسیار مهم و حساس در این روند بهبودی و غلبه بر وابستگی عاطفی این است که یاد بگیرید که چگونه نیازهایتان را شناسایی کنید و برای رفع آنها تصمیمات سالم و درستی بگیرید.

ممکن است در برخی از مواقع شما ناراحتی شدیدی از هر موضوع داشته باشید. در چنین شرایطی به عنوان فردی که درگیر وابستگی است، ممکن است به دیگران پرخاش کنید و باعث رنجش اطرافیانتان شوید.

اما کاری که بعد از این باید انجام دهید این است که در ابتدا مشخص کنید که چه چیزی باعث این حال بد و ناراحتی شما شده است. سپس به دنبال یک راه حل منطقی و سالم برای آن باشید.

مثلا اگر در محل کارتان یک مشکلی پیش آمده بود، بجای اینکه به خانواده و یا شریک زندگی و دوستان خود پرخاش کنید و توقع داشته باشید آنها کارهایشان را رها کنند و به شما رسیدگی کنند و یا حتی خودتان برای آرام شدن تصمیمات اشتباهی مانند سیگار کشیدن، بگیرید، یک تصمیم بهتر و مفید تر بگیرید.
برای مثال، مراقبه کنید، قدم بزنید، آب خنک بخورد و نفس های بلند را تمرین کنید.

حتی میتوانید دوش بگیرید و یا اینکه آن احساسات را برای اینکه سرکوب نشوند و بعدا با شدت بیشتری به سراغ شما نیایند، در برگه ای یادداشت و درنهایت آن را بسوزانید و از بین ببرید.

عزت نفس تان را تقویت کنید

موضوع عزت نفس اهمیت بسیار زیادی در شکوفایی شخصیت شما و سطح کیفیت زندگیتان دارد. یکی از بهترین عادت هایی است که هر انسانی باید آن را در خودش داشته باشد و تقویت کند. به کمک عزت نفس میتوانید قله های کشف نشده زیادی را در زندگی تان فتح کنید و هر غیر ممکنی را به حقیقت تبدیل کنید.

بنابراین تمرین افزایش عزت نفس نتنها یکی از راه های غلبه بر وابستگی های شما است، بلکه برای تمامی راحل زندگی تان نیاز است. زمانی که درباره خودتان احساس خوبی داشته باشید، کمتر به افراد دیگر برای گرفتن توجه و تأیید وابسته خواهید شد.

یکی از راه های تقویت عزت نفس که به نظر من اولین قدم نیز باید باشد، این است که یاد بگیرید خودتان را دوست داشته باشید. چیزهایی را که درباره خودتان دوست دارید کشف کنید. توانایی هایتان را بشناسید و در نهایت عاشق خودتان باشید.

ایگونه حس عزت نفس نیز در شما افزایش پیدا میکند و دیگر خودتان را درگیر نظرات دیگران و مورد تایید بودن آنها نمیکنید.

یکی دیگر از راه هایی که میتوانید به تقویت عزت نفس خود کمک کنید، صحبت‌ کردن با خودتان است. با خودتان به مهربانی صحبت کنید و هرگز خودتان را سرزنش نکنید و بار منفی را از خودتان دور کنید. هر زمان که درحال صحبت با خودتان هستید از کلمات مثبت و جملات انگیزشی و خوشایدند استفاده کنید.

برای مثال جملاتی مانند:

  • من حتما می‌توانم.
  • من انسان توانمندی هستم.
  • من مسئول سرنوشت خودم هستم.
  • من بهترین کار را انجام خواهم داد.

منطقی باشید و از دیگران توقعات نا بجا نداشته باشید

زمانی که شما به دیگران وابستگی دارید، هر رفتاری از آنها که باب میل شما نباشد، شما را عصبانی و ناراحت میکند. برای اینکه دیگر اینگونه خودتان را آزار ندهید باید تمرین کنید که نسبت به دیگران و حتی شریک زندگیتان متوقع نباشید.

هر شخصی ویژگی‌های خوب زیادی دارد. اینکه آنها را وارد کنید که به گونه ای باشند که شما دوست دارید، خیلی خودخواهانه است.

یاد بگیرید اطرافیانتان را همان گونه که هستند بپذیرید و برخورد منطقی داشته باشید. مداوم خودتان یادآوری کنید که هر شخصی نقاط ضعف و قوت مخصوص به خودش را دارد. هیچ‌ کس بی‌نقص نیست.

زندگی امن و مطلوبی را بسیازید

تا اینجا بیشتر مسیر را طی کردید و حال وقت آن رسیده است تا سبک زندگی خودتان را دهید و به گونه دیگری که برای شما بهتر و مطلب است زندگی کنید.

این سومین مرحله از روز های غلبه بر وابستگی عاطفی است که باید در ان به ۶ نکته اساسی توجه ویژه داشته باشید. در این مرحله باید ۶ نکته زیر را رعایت کنید تا به طور کامل از درد و رنجی که این نوع وابستگی برایتان ایجاد کرده بود رهایی یابید.

  1. بهترین سبک زندگی مختص خودتان را پیدا کنید.
  2. برنامه ریزی کنید و دربرابر آن مسئول باشید
  3. دایره ارتباطات اجتماعی خودتان را گسترده تر کنید
  4. کمک کردن به هم نوع
  5. روی اهدافتان تمرکز کنید و در جهت آنها قدم بردارید
  6. وابستگی متقابل ایجاد کنید البته از نوع سالم

لایف استایل مخصوص خودتان را پیدا کنید

هر شخصی در این جهان الگوها و چهار چوب هایی برای زندگی اش دارد و آن ها را دنبال میکند. این الگو ها و استایل ها یونیک هستند زیرا افراد، آنها را با توجه به نیازها، خواسته ها، اهداف و چیزهایی که دوست دارند انتخاب و تنظیم میکنند.

شما نیز باید همین کار را انجام دهید و لایف استایل مخصوص به خودتان را داشته باشید. از اینکه دیگران برایتان تصمیم بگیرند، کارهایی را انجام دهید که دیگران دوست دارند و به روشی زندگی کنید که دیگران میپسندند، دست بردارید و برای خودتان زندگی کنید. اگر خودتان برای زندگیتان تصمیم نگیرید، دیگران این را حق خود میدانند که برایتان تصمیم بگیرند.

چندین روتین روزانه و ماهانه برای خودتان داشته باشید و به آنها پایبند باشید. برای مثال اگر به جنب و جوش علاقه دارید، در برنامه های روزانه خود ورزش را اضافه کنید تا هر روز با نشاط باشید. اگر فردی هستید که به خاطر شرایطی کاریتان نمیتوانید به مسافرت های طولانی بروید، سعی کنید ماهی یکبار به طبیعت بروید و در فضای آزاد باشید.

اگر موسیقی علاقه دارید خودتان را در یک کلاس موسیقی ثبت نام کنید. کتاب خواندن، کارهای دستی، آشپزی، دیدن فیلم و یا گوش کردن به موزیک. همه این ها میتواند جزئی از روتین شما باشد که به شما احساس خوبی را میدهد.

برنامه ریزی روزانه کنید و دربرابر آن مسئول باشید

یکی دیگر از کارهایی که به انسان احساس مفید بودن و درنهایت باعث افزایش اعتماد به نفس آن میشود، برنامه ریزی کردن برای تمامی امور زندگی است.
زمانی که شما برای تمامی کارهای روزانه خود برنامه ریزی میکنید، یک دید درست و واضحی از کل آن روز را دارید و میتوانید به راحتی و بدون سردرگمی به تمامی کارهایتان بپردازید.

در انتهای روز که برنامه خود را نگاه میکنید و میبینید که تمامی انها تیک خورده اند، احساس غرور و اعتماد به نفس خواهید داشت.

دایره ارتباطات اجتماعی خودتان را گسترده تر کنید.

زمانی که شما دچار وابستگی عاطفی هستید، تمام تمرکز شما بر روی یک و یا دو شخص خاص است. یکی از راه های مفیدی که میتوانید برای غلبه بر وابستگی هایتان از آن استفاده کنید، اجتماعی بودن است. از آن مقداری که درحال حاضر هستید، بیشتر وارد اجتماع شوید و دایره ارتباطات خودتان را افزایش دهید.

با وقت‌ گذرانی با افراد بیشتر از وابستگی جلوگیری کنید. میتوانید در گروه های ورزشی مشارکت کنید. عضو کتاب خانه شوید و دایره اجتماعی خودتان را اینگونه تقویت کنید.

کمک کردن به هم نوع

انجام کارهای مثبت و مفید احساس ارزشمند بودن را در شما تقویت میکند که برای غلبه بر وابستگی های شما بسیار حائز اهمیت است. یکی از این کارهای مثبتی که میتوانید انجام دهید، کمک کردن به دیگران است. وقتی به دیگران کمک کنید، دیگر احساس وابستگی نخواهید کرد.
سعی کنید در زمان هایی که دوستان و یا خانواده به کمک شما احتیاج دارند، به آنها کمک کنید و در کارهایشان مشارکت داشته باشید. اینگونه به تقویت عزت نفستان نیز کمک میکنید.

روی اهدافتان تمرکز کنید و در جهت آنها قدم بردارید

داشتن هدف در زندگی شکل و شمایل زندگی انسان ها را تغییر میدهد. مخصوصا در زمان هایی که انسان ها از موضوعی و یا کاری نارحت هستند بهترین کارهایی که میتوانند انجام دهند این است که خودشان را درگیر موضوع دیگری کنند، و چه بهتر از این که درگیر و متمرکز بر روی اهدافتان شوید!
اهداف شما حتما نباید موضوعات بسیار بزرگ و خیلی زمانبر باشد. میتوانید اهداف ماهانه و یا ۶ ماهی برای خودتان تعیین کنید و اینگونه به زندگی هدفمند عادت کنید.

وابستگی متقابل ایجاد کنید البته از نوع سالم

وابسته بودن موضوعی است که از ریشه اشتباه است اما از طرفی تنهایی و انزوای عاطفی نیز خوب نیست.

بدین منظور بعد از اینکه از تمامی عادت های بد گذشته خود فاصله گرفتید و فصل جدیدی در زندگی تاان شروع کردید توصیه میکنیم، به‌ دنبال افرادی بگردید تا با آنها روابط عاطفی سالم برقرار کنید.
امیدوارم از مطلب لذت برده باشید و به دیگر مطالب ما سر بزنید. همچنین خوشحال میشویم که نظرات خودتان را با ما در بخش نظرات درمیان بگذارید.

منابع مقاله

healthline

mindbodygreen


برچسب:

, ,

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبا طالع

سلام از مطالب بسیار خوبتون ممنونم 🙏🏻😊

Azadeh

بسیار دلنشین وموثر است . در ضمن نگارشتان بسیار گویا و عالی بود

کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
2
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x