تصویر تبلیغاتی تصویر تبلیغاتی

انواع مدیتیشن، به انتخاب شما

انواع مدیتیشن و فواید باور نکردنی آن

واژه مراقبه (مدیتیشن) از ریشه لاتین و به معنای التیام است. مدیتیشن نوعی روش تمرکز و یکی از عادت های رفتاری سالم است که بسیاری از جنبه های مختلف زندگی تحت تاثیر آن قرار می گیرند.
همچنین هدف آن به دست آوردن آرامش و اصلاح کیفیت روانی است.

مدیتیشن به معنای متمرکز کردن ذهن در بدن است که در آن فرد به آرامی توجه را به درون خود می برد و به جایی می‌ رسد که دیگر مشکلات اطراف برای او اهمیتی نخواهد داشت و به آرامش جسمی و ذهنی می‌ رسد و سلامتی جسمی و ذهنی سبب سعادت انسان می‌ گردد. در یک کلام مدیتیشن خالی کردن ذهن برای جذب یا نگه داشتن انرژی است.با ما همراه باشید تا انواع مدیتیشن و فواید و مزایای آن را بررسی کنیم.

انواع مدیتیشن و فواید آن

از فواید مدیتیشن میتوان به نکات زیراشاره کرد.

کاهش فشار خون

فشار خون بالا(قاتل خاموش) نام گذاری شده که هر ساله باعث مرگ افراد زیادی می شود.

استرس بالا موجب فشار خون می شود بنابراین کاهش استرس می‌تواند کلید تاثیر سودبخش مدیتیشن بر سلامتی باشد و در نهایت افرادی که مراقبه و تمرکز ذهن داشته باشند کاهش فشار خون را هم تجربه می کنند.

مدیتیشن متعالی (نوعی مدیتیشن که در آن یک کلمه را بی صدا تکرار می‌کنند تا از حواس پرتی افکار جلوگیری و ذهن متمرکز شود) برای کاهش فشار خون مؤثر است.

فواید مدیتیشن و مراقبه و انواع مدیتیشن

کمک به کنترل درد

میزان درد با حالت ذهنی شما ارتباط دارد.

طبق پژوهش هایی که انجام گرفته با انجام مراقبه فعالیت آن بخش از مغز که مسئول دریافت شدت درد است به طور چشمگیری کاهش می‌ یابد. حتی ثابت شده است که تاثیر مرفین مقداری کمتر از تاثیر مدیتیشن بر کاهش درد است.

افزایش خودآگاهی

خود آگاهی یعنی توانایی شناخت و آگاهی از خصوصیات، نقاط قوت و ضعف، خواسته ها و…

یعنی آگاه بودن از همه جنبه های خودمان گویی فرد دیگری هستیم که از بیرون خود را مشاهده می کنیم.
یکی از تکنیک های مراقبه به نام خودپرسشگری کمک می کند که فهم بهتری از خود پیدا کنیم. از مراقبه و خودباوری برای کاهش استرس استفاده کنید و با بهبود بخشیدن به فعالیت مغز به خوابی راحت بروید.

تکنیک های رایج مدیتیشن

تمرکز بر روی یک موضوع خاص
تمرین افزایش تمرکز ذهنی به این دلیل انجام می شود که شما هر نوع عامل حواس‌پرتی و فراموشی را که در سر دارید کنترل و حذف کنید تا بتوانید مغز خود را فقط روی یک چیز متمرکز کنید.
شما باید روی یک موضوع خاص مثل درخت، کوه، آسمان، طبیعت، ماهی های داخل آکواریوم و… متمرکز شوید و این تمرکز باید به گونه ای باشد که تمام توجه شما را در بر بگیرد.

مدیتیشن پیاده‌روی

مدیتیشن پیاده روی

این شیوه برای آنهایی مفید است که می‌خواهند اکتیو و فعال باشند. مراقبه پیاده‌روی هم می‌تواند با سرعت انجام شود هم آهسته هم می تواند با موسیقی انجام شود و هم با ذهنی آرام. با این روش می‌توانید به آرام شدن بدن و پاک کردن ذهن برسید.

مدیتیشن مانترا

مانترا یک کلمه، صدا یا عبارتی کوتاه است که به هدف تمرکز ذهن و آرامش بارها تکرار می‌شود. در این روش نیز مانند مدیتیشن پیاده‌روی هدف اصلی حالت ذهنی‌ است که شما به آن دست می ‌یابید. در مانترا از یک کلمه، صدا یا عبارت کوتاه استفاده کنید مثل:من وجود دارم، صدای اُوم، من با ارزش هستم، و

مدیتیشن و درمان افسردگی

افسردگی و اضطراب از رایج ترین بیماری های روانی قرن بیست و یکم است که باعث مراجعه افراد زیادی به متخصصان بهداشت روان می ‌گردد.

تحقیقات نشان داده که مدیتیشن و تمرکز حواس می‌تواند در درمان اضطراب و دیگر اختلالات خلقی بسیار موثر باشد.

مراقبه به عنوان یکی از درمان های پیشرفته امروزی به شمار می ‌رود که مورد استفاده پزشکان و روان درمانگران واقع شده و می‌تواند بخش های مهمی از مغز را که با عواطف و احساسات مرتبط است تقویت کند بر اساس این نظریه یوگا، ورزش و مطالعه مدیتیشن نیز باعث شادی و آرامش اعصاب شده و بنابراین باعث کاهش افسردگی می‌گردد.

 

مدیتیشن معنوی

مدیتیشن معنوی باعث می شود که به حقیقت ابدی پی ببرید و همه اتفاقات رخ داده را رها کنید این مراقبه یک فرایند قدرتمند است که تمرین آن آسان است.

بسیاری از افراد مراقبه را نوعی نماز می‌دانند زیرا باعث می شود سکوت در اطراف حاکم شود.

مراقبه معنوی را می توان در خانه و یا در یک مکان مقدس انجام داد.

برای مراقبه معنوی ابتدا دوش بگیرید و لباس پاکی تن کنید و در محلی آرام به حالت چهار زانو بنشینید و پای راست خود را روی پای چپ گذاشته و دستانتان را از قسمت مچ روی زانو ها بگذارید به طوری که انگشت شصت و اشاره همدیگر را لمس کنند سپس صاف بنشبنید و تنفس عمیق شکمی انجام دهید استفاده از عود نیز پیشنهاد می شود.

 استفاده از عود در مدیتیشن

 استفاده از عود در مدیتیشن

انرژی های منفی موجود در یک مکان بر ساکنان آن محل تاثیر می گذارند. این ممکن است منجر به بگو و مگو بیش از حد، کاهش توانایی تصمیم گیری یا به بیماری منجر شود.
روشن کردن عود سبب:
○رفع فشار روحی و میگرن
○رفع حواس پرتی و خستگی فکری
○اثر حیات بخشی بر روی ذهن و روان
○سبب تقویت آرامش درونی
○پاک شدن ذهن از انرژی های منفی و… می گردد.

بهترین زمان برای مراقبه

هر روز در ساعتی مشخص مراقبه کنید به این ترتیب برای‌تان عادت می‌شود.

وقتی مراقبه تبدیل به عادت شود آن گاه به تلاش و مقاومت ذهنی کمتری نیاز دارد. بهترین زمان مراقبه قبل از طلوع و قبل از غروب خورشید است، زیرا در این زمان طبیعت در بالاترین سطح انرژی قرار دارد و بهتر می‌توان انرژی مثبت زیادی را جذب کرد.

 موسیقی مدیتیشن

 موسیقی مدیتیشن

 

گوش دادن به موسیقی مدیتیشن تاثیر زیادی روی افکار و احساسات ما میگذارد.
مهم ترین تاثیر آن تخلیهی ذهن از افکار منفی و افکاری است که اجازهی تمرکز به ما را نمیدهد. همچنین از مزایای موسیقی مدیتیشن میتوان به کاهش استرس، از بین بردن وز وز گوش، بهبود خواب، بهبود عملکرد حافظه و تقویت خلق و خو اشاره کرد.

مراقبه چه تاثیری بر مغز میگذارد؟

مراقبه موجب جداسازی بیشتر زایده‌های سلول‌های عصبی در قشرهای جلویی مغز می ‌شود و باعث تسریع عبور سیگنال‌های مغزی می‌ شود.

قسمت‌هایی از مغز که مسئول درک و دریافت‌ها، سیگنال‌های عاطفی؛ با انجام مراقبه تغییر می‌کند.

همچنین پژوهش ها نشان داده کاهش ماده‌ی خاکستری به دلیل افزایش سن در افرادی که به مدت طولانی مراقبه انجام داده‌اند، در مقایسه با افرادی که مراقبه را تجربه نکرده بودند به اندازه‌ی کم‌تری بوده است.

هر‌ چه بیشتر مدیتیشن کنید، مغزتان سریع تر می‌تواند اطلاعات را پردازش کند. یکی از تاثیرات مراقبه بر مغز کوچک شدن بخش آمیدگال مغز است آمیدگال آن گوشه از مغز است که احساس اضطراب، ترس و استرس ایجاد می کند.

چگونه در طبیعت مدیتیشن کنیم؟

ترک اعتیاد با مدیتیشن

مدیتیشن به طور خود ‌به‌ خود باعث می‌شود که افراد از کافئین ، توتون و تنباکو ، الکل و دارو ها غیر تجویزی کمتر استفاده کنند یا اصلا استفاده نکنند.

به این دلیل است که تکنیک TM(در TM شما یک کلمه یا صوت ساده که مانترا نامیده می‌شود را در طول زمان مراقبه با خود تکرار می‌کنید تا افکار خود را متمرکز کنید و به حالت آرامش برسید) سبب کاهش  اضطراب و بهبود سلامت ذهنی و وضعیت روانی می شود و در نتیجه تمایل به مصرف دخانیات کاهش یافته یا کاملا از بین می‌ رود.

چگونه در محل کار مدیتیشن کنیم؟

یکی از دغدغه های افرادی که ساعت ها کار می کنند رسیدن به یک ذهن آرام است.

مدیتیشن یک راه حل آسان و بدون هزینه است که کمک می کند به این هدف برسید.

برای این کار به مدت یک دقیقه روی صندلی بنشینید دست راست را روی شکم و دست چپتان را روی قلب بگذارید و چشم هایتان را ببندید و نفس عمیق بکشید و ذهنتان را به مدت یک دقیقه از مسائل کاری دور کنید.
وسایل الکترونیکی مثل کامپیوتر و تلفن همراه را خاموش کنید تا تمرکزتان به هم نریزد.

دستور به کائنات با مدیتیشن

کائنات انرژی را از شما گرفته و به خود شما بر می گرداند و به هر چیزی که فکر کنید همان به شما باز می گردد.
مدیتیشن جذب ارتعاش روشی برای بالا رفتن انرژی های درونی که منجر به دست یابی به خواسته هایمان می شود. اگر روزانه به طور مرتب مراقبه کنید نقطه ارتعاش شما بالا می رود و می تواند ما را در رسیدن به اهدافمان یاری کند.

سخن پایانی

بهترین راه‌ حل برای نشاط و لذت بردن بیش‌تر در زندگی، این نیست که سعی کنید کارهای‌تان را آسان‌تر کنید،‌ این است که خود را قوی‌تر کنید.

مدیتیشن قدرت روانی مورد نیاز شما را تقویت می‌کند و در نتیجه زندگی شادی خواهید داشت.

در این دنیای پر تنش و اضطراب که از ترافیک در خیابان، شلوغی مترو، خرید های روزانه تا عدم رعایت حقوق افراد در رانندگی اعصاب و روان ما را به هم می ریزد دانستن و به کار گیری روش هایی جهت رسیدن به آرامش می تواند راه گشا باشد.

یکی از متداول ترین و معروف ترین این روش ها، مدیتیشن است.

وقتی شخصی از مراقبه استفاده می کند ناخودآگاه اثرات آن را در زندگی می بیند. از طریق مدیتیشن بهتر می توانید تصمیم بگیرید و از تاثیرات ذهنی مانند استرس، ترس، هیجانات، غم، شهوت، غرور، وابستگی عاطفی، خشم و هرگونه انرژی منفی رها شوید و در نهایت بیشتر احساس شادی خواهید کرد.

در انجام تمرینات مدیتیشن منظم و صبور باشید تا نتیجه مطلوب و دلخواهتان به دست آید.

 


برچسب:

,

مریم رضایی

نقش: نویسنده

مهم نیست که انسان چه اندازه می داند، چه چیز کسب کرده و چگونه پرورش یافته، مهم این است که دانسته خود را چگونه بکار می برد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کپی رایت 2024 متا راز
تمامی حقوق وب سایت متعلق به متا راز می باشد.
Whatsapp
0
دیدگاه شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x